Въпроси от любопитство за монтаж на клима
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Въпроси от любопитство за монтаж на клима
Явно ще е зимно упражнение съчетано с някой други работи изискващи демонтажа на таблото

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Какво друго изисква демонтажа на таблото ?
I'm slowly drifting

- ogata
- старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:Какво друго изисква демонтажа на таблото ?
ъъъ... монтаж на кормилен прът с реглаж по височина и темпомат

Айде, не е цялото табло ама друго ще си е като няма какво да пречи

Пък и аз съм си такъв.. събирам няколко месеца винкел под леглото да ми масажира 6ти прешлен, ревизирам го и накрая изригвам със съботно-неделен монтаж.
Тези дни очаквайте ъпдейт по темата със спирачките бай дъ уей

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
За тоя кормилен прът кво тряба ? Само кормилния прът или и при таблото има няква разлика ?
I'm slowly drifting

- ogata
- старши ентусиаст
-
Преди малко се басирах сам със себе си и се оказа, че предният път като съм свалял кората под волана ме е напекло нещо слънцето и съм я сънувал тая свободна черна букса. Единственото което имам е една бяла закачена за прасето на парното
Тамън сега ходих да сваля и кача кората за 2 минути
Ся усложнява ли се много процедурата по монтажа на троника ?
Един колега правил процедурата ми обясни че работата общо взето е плуг енд плей. Реално самият прът върви с една планка, по която се мести вертикално след успешен монтаж.
BO7Sv8lFb!~~60_35.JPG)
Разлика може би ще има само в пластмасата от долната страна на волана, но едва ли тъй като моята си е с релефно оформено легло за ръчката за законтряне. Предполагам при всеки е така.

DirtySouth написа:За тоя кормилен прът кво тряба ? Само кормилния прът или и при таблото има няква разлика ?
Един колега правил процедурата ми обясни че работата общо взето е плуг енд плей. Реално самият прът върви с една планка, по която се мести вертикално след успешен монтаж.
Разлика може би ще има само в пластмасата от долната страна на волана, но едва ли тъй като моята си е с релефно оформено легло за ръчката за законтряне. Предполагам при всеки е така.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
DirtySouth написа:За тоя кормилен прът кво тряба ? Само кормилния прът или и при таблото има няква разлика ?
Самата кора отдолу е друга и има една декоративна пластмаса.
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
ogata написа:Преди малко се басирах сам със себе си и се оказа, че предният път като съм свалял кората под волана ме е напекло нещо слънцето и съм я сънувал тая свободна черна букса. Единственото което имам е една бяла закачена за прасето на парнотоТамън сега ходих да сваля и кача кората за 2 минути
![]()
Не се усложнява много. Пак сваляш таблото, вадиш и компютъра на колата за да прекараш 4 кабела там и другото си е същото. Инсталацията за буксата се пуска за час- два от човек, който си знае работата.
Миналото лято слагахме климатик на едно Волво 850 и по груби сметки излезна м/у 450-500лв. докато вземе да духа студено
Преди началото на това лято правих пълна профилактика на моята клима + дозареждане = 140лв. Та мисълта ми е , че ако купиш и монтираш всичко надали системата ще е 100% затворена и ще трябва да хвърлиш още някой лев да стане така както трябва !
Иначе всяка година ще зареждаш. Успех с евентуалния монтаж , но ако трябваше да слагам на моята щях да купя направо нова кола

Преди началото на това лято правих пълна профилактика на моята клима + дозареждане = 140лв. Та мисълта ми е , че ако купиш и монтираш всичко надали системата ще е 100% затворена и ще трябва да хвърлиш още някой лев да стане така както трябва !
Иначе всяка година ще зареждаш. Успех с евентуалния монтаж , но ако трябваше да слагам на моята щях да купя направо нова кола

- ogata
- старши ентусиаст
-
Да изтупам малко тая тема от прахта
Тези дни ще взема от един приятел пълен комплект клима на добри пари.
Донора е м50б20 и всичко е налично, дори климата е работила до последно, преди колата да срещне странично стълб.
Минуса е само че е климатроник с врътки.
Като се замисля обаче не е чак такъв минус, при положение, че съм забелязал, че таралежите на дигиталната клима се ебават често, а и не е рядкост изгорелия пиксел. Освен тва гъза съм си го питал доста пъти и честно казано не е успявал да открие разлика между 22.5 и 24 градуса
Ся въпроса е с монтажа. Ще взема комплект о-пръстени за тръбите.
Другото което е от къде да взема масло за компресора ? Изтекло е бая докато са го сваляли.
Изпарителя и дехидратора били читави - ще го видиме това в последствие.
Реално с няколко думи някой може ли да ме опъти в какво се състои монтажа ?
Предупредил съм момчетата като го свалят, да правят снимков материал, за да се ориентирам в последствие.

Тези дни ще взема от един приятел пълен комплект клима на добри пари.
Донора е м50б20 и всичко е налично, дори климата е работила до последно, преди колата да срещне странично стълб.
Минуса е само че е климатроник с врътки.
Като се замисля обаче не е чак такъв минус, при положение, че съм забелязал, че таралежите на дигиталната клима се ебават често, а и не е рядкост изгорелия пиксел. Освен тва гъза съм си го питал доста пъти и честно казано не е успявал да открие разлика между 22.5 и 24 градуса

Ся въпроса е с монтажа. Ще взема комплект о-пръстени за тръбите.
Другото което е от къде да взема масло за компресора ? Изтекло е бая докато са го сваляли.
Изпарителя и дехидратора били читави - ще го видиме това в последствие.
Реално с няколко думи някой може ли да ме опъти в какво се състои монтажа ?
Предупредил съм момчетата като го свалят, да правят снимков материал, за да се ориентирам в последствие.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Дехидратора не го брой за читав, най-вероятно е поел доста влага от атмосферата. Миналата година си смених радиатора на климатика с нов, бях си взел и дехидратор, та и радиатора и дехидратора си бяха затапени. Радиатора даже беше под налягане затапен.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3