М43 губи антифриз

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

М43 губи антифриз

Мнение от 4len4o » 24 Юни 2013, 17:47

Здравейте колеги. Сутринта долях 3 пръста антифриз до чертата KALT/COLD, притесних се, че го изгаря и то с "апетит", очаквах да е гарнитура, не бях доливал антифриз от януари :mhihi: Маслото си е с обичайният цвят, не прави капки по щеката ...да е много рядко, нормално си е. Нямам майонеза по щеката. Мотора е М43. Помислих си, че го вкарва в маслото и ходих за анализ на картерните газове в Бош сервиза, резултатите са добри, антифриза не ми го гори. Проблем обаче явно има, антифриз ми се губи и то не от вчера. :dunno: На снимката се вижда къде сълзи, долу встрани на мотора. То като пипна там и ми лепнат пръстите, от това си правя извод, че е антифриз. Видях го чак като си бях вече пред нас. Сега какво следва? :dunno: Някой имал ли е такъв проблем? Имам комшия с оРел, посъветва ме да си го карам така БМВ-енцето и да не ходя по майстори :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: 335D coupe
Детайли за колата: 204hp седан

Re: М43 губи антифриз

Мнение от patlaka » 24 Юни 2013, 20:26

Огледай си радиотора и разширителното казанче да не има пукнатини на един приятел така беше и губеше по малко антифриз.Успех :)
Който учи ще сполучи,а който лъже и краде ще кара BMW

Аватар

Мнение от 4len4o » 25 Юни 2013, 7:32

patlaka написа:Огледай си радиотора и разширителното казанче да не има пукнатини на един приятел така беше и губеше по малко антифриз.Успех :)

Радиатора и казанчето са добре, гледахме ги вчера.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 27 Юни 2013, 15:54

Еми щом казваш , че антифриза и е по предната част на ангренажния капак (поне там си снимал) .... тогава теча е или от термостата (било от уплътнението м/у термостата и главата , или пластмасовото тяло на термостата се е спукало - пука се точно от вътрешната страна на "сгъвката" ) , или водната помпа ти е изпуснала (ако е тя ще се виждат пръски от двете страни по ланжероните ) ...

Назад към E36