Голям разход м52б28 помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Голям разход м52б28 помощ

Мнение от maxpower » 24 Юни 2013, 10:32

zvetiko написа:
BrkN написа:За вече запознатите по темата....
ходих на 2ма диагностици...
при първия...спеед сензор,управление на микропроцесора и дебитомер нищо повече...и сондите не му излизаха...
при втория...колега от форума и съм много доволен разгледа я цялата...
дебитомера показваше лоши характеристики но го почисти и се пооправи...г/у...
сондите също не му излезнаха на диагностиката и каза че това е първата кола на която му се случва това..
след това ги провери ръчно с друг уред и му показаха и двете че работят точно на 0.5 вата или нз какво точно...но доколкото и аз знам трябва да варират от 0.2 до 0.8...странното е че и двете работят точно на 0.5...
излиза му и селф тест на комютъра...
той ме посъветва да намера първо компютър и да отида при него за да видим дали сондите ще излзенат...
аз искам да попитам....да търся ли компютър или да копувам направо 2 сонди че на тоя 19 разход вече нямам нерви да я карам...
а и при свещите имаше яко бензин...и мирише на бензин отзад...

Най-вероятно и грешката DME self-test е свързана с това, че нещо е правено по ECU-то на двигателя.

Специално за тази грешка мога да потвърдя, че е в следствие ровенето по софтуера от "тунера" е изтрил битове от файла или не му е оправил чексумите
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Юни 2013, 12:09

Най-лесния тогава вариант е смяна на епрома с такъв на който е записан нормален софт.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 24 Юни 2013, 15:07

bum_bum написа:Най-лесния тогава вариант е смяна на епрома с такъв на който е записан нормален софт.

Или префлашване директно през 20пиновата буксата, което е още по добър вариант, както открих наскоро :yes:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Юни 2013, 15:57

100% ако има кой да го направи или не иска за това повече от 20лв, колкото ще излезе другата процедура :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Юни 2013, 16:25

Радвам се, че ги изяснихме нещата за колегата- значи първо друго ECU. ;) И може би сондите ще тръгнат. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BrkN » 24 Юни 2013, 18:10

така ми харесва темата :yes: ...сега ако някой каже че има и ecu..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Юни 2013, 20:25

BrkN написа:така ми харесва темата :yes: ...сега ако някой каже че има и ecu..

с екуто да не забравите да прехвърлите и чипа от ключа, както и EWS кутийката под жаб(п)ката
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 24 Юни 2013, 20:28

vicho написа:

с екуто да не забравите да прехвърлите и чипа от ключа, както и EWS кутийката под жаб(п)ката

Или най добре един EWS delete, таман надобрех тия дни докато се борих с моята :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BrkN » 24 Юни 2013, 21:35

а е тва ми е завъртяно...и нямам чип на ключа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Юни 2013, 22:13

Аз имам комп, който беше работещ ама идваха тука едни пичове и нещо не можаха да го запалят с него. :dunno: Компютъра на 100% беше работещ, проблема по-скоро беше в ЕВС-а. Бях забравил на контакт колата в гаража един път и май изгорих чипа в ключа :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно
Мечтае да кара: Нещо страшно

Мнение от BorisMitev » 26 Юни 2013, 7:18

Еми така като чета , сондите са много в гъза. Това вариране са ти резултатите колко ти е бедна/богата сместа .. Тя като седи постоянно на 0.5волта това значи,че сондата дрънка някакви стойности на компютъра, които нямат нищо общо с реалноста.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Юни 2013, 9:34

vicho написа:

Или по лесния вариант е да се обучи неговия евс към новото еку и да не се занимава с излишни гимнастики :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Юни 2013, 9:35

Сондите са последния проблем. На 90% съм сигурен, че като се оправят другите неща и се покара ще тръгнат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Юни 2013, 9:41

vicho написа:

След 02.95г. ECU- то на двигателя по подразбиране върви с ECU- то на EWS и транспондера в ключа. ;)

Лошото е че доколкото разбирам колегата няма инсталацията на EWS, за това, освен другите неща, ще му трябва и буксата от ECU- то на EWS.

Аз имам комп, който беше работещ ама идваха тука едни пичове и нещо не можаха да го запалят с него. Компютъра на 100% беше работещ, проблема по-скоро беше в ЕВС-а. Бях забравил на контакт колата в гаража един път и май изгорих чипа в ключа

Колега, най-вероятно транспондера не е изгорял, а нещо в системата на EWS е разсинхронизирано. Има няколко групи кодове- фиксирана част на кода на ключа, променлива част на кода на ключа, която се променя при всяко даване на контакт, парола за съгласуване на ECU- то на EWS с ECU- то на двигателя, променлива част на кода на съгласуване на EWS с ECU- то на двигателя, която също се състои от няколко части. Със съответната интерфейс тази синхронизация може да се направи.

Или по лесния вариант е да се обучи неговия евс към новото еку и да не се занимава с излишни гимнастики

Колегата, изглежда няма EWS- най-вероятно е изключен софтуерно. Освен това едва ли някой ще му даде своето ECU при този вариант.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Юни 2013, 11:35

Малко преносно го казах "изгорял" то в тва попче едва ли има кво да гори :mhihi: Най-вероятно може да се подкара от някой който има идея за какво иде реч и разполага със съответната техника. Аз не съм нито едно от двете :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36