725 tds придърпва при ускорение на 80 км/ ч
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- dido725tds
- Потребител
-
- Кара: e38 725 tds
- Мечтае да кара: X5
725 tds придърпва при ускорение на 80 км/ ч
Здравейте колеги,
Когато натисна педала до кик-а:
1. Колата започва да бълва черни облаци
2. На 80 км/ч се чуди дали да превключи на следващата предавка, след което забива муцуната (все едно няма гориво, а резервоара е на мах). Като отпусна педала всичко си влиза в нормите, докато не я настъпя отново...
Дайте мнение от какво може да е и какво да очаквам
2. На 80 км/ч се чуди дали да превключи на следващата предавка, след което забива муцуната (все едно няма гориво, а резервоара е на мах). Като отпусна педала всичко си влиза в нормите, докато не я настъпя отново...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: 725 tds придърпва при ускорение на 80 км/ ч
dido725tds написа:Здравейте колеги,
Колега, ако не си сменял горивният филтър е хубаво да го смениш. По принцип може да се разбере какво е състоянието му, както и състоянието на подкачващата помпа и горивопроводите като се премери дебита на подаваното гориво.
Подобен е случая и при мен. До 2-3 дни я вкарвам. Моя човек ми каза евентуално електроника на помпата, но може и мн. по леко да е положението - филтър примерно.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Залагам на плочка на ГНП...
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
iliew написа:Залагам на плочка на ГНП...
5 лева за филтър или въздух... може и дебитомер, може и лоша нафта, може и още поне 30 неща.... плочката не я барайте, освен ако нямаш доверен човек, най-много да я почисти....
И тук, както навсякъде в този форум, чуят ли ТДС и вопъла е "плочка" и никой малко по-умен не се замисля, че има 3 вида помпи и че всяка е много по-различна от другата, но щом ще е плочка да е плочка......
Следващата "умна" мисъл ми минава за "нагнетателен елемент", който се износваааааааллллл ама износваааалллл, като кашкавал....
Дидо, къде живееш за да помислим за майстори - не форумни нинджи?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- dido725tds
- Потребител
-
От Варна съм, купих колата преди 2 дни от много близък. Колата е поддържана в Дару Кар. ГНП е сменено преди 2 години. И точно тогава бившия собственик си закупи последната (тогава) 7-ца. Тази кола остана и за последните 2 години е припалвана няколко пъти. До сега не съм карал БМВ. Другите проблеми са в помпата в резервоара (не трябва да пада под 20 литра, тъй като гасне). Възможно ли е това да има връзка с подаването на гориво?!
Също така пропуснах да кажа, че не съм сменял нищо по колата, никакви филтри ( а ремъци и ролки ми казаха в сервиза, че са сменяни заедно с ГНП).
Днес ми препоръчаха Bosch сервиза зад затвора. Кажете вие къде си правите TDS-ите
Също така пропуснах да кажа, че не съм сменял нищо по колата, никакви филтри ( а ремъци и ролки ми казаха в сервиза, че са сменяни заедно с ГНП).
Днес ми препоръчаха Bosch сервиза зад затвора. Кажете вие къде си правите TDS-ите
Последна промяна dido725tds на 07 Юни 2013, 22:31, променена общо 1 път
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Какато каза predel от много неща може да е. Щом пуши черно значи или много нафта впръсква или недостига въздух... а това може да е от доста неща. Направи една диагностика и виж на колко градуса е зацепена помпата и какво количество гориво впръсква на цикъл. Дай повече информация сменял ли си въздушен филтър, горивен...
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
predel написа:iliew написа:Залагам на плочка на ГНП...
5 лева за филтър или въздух... може и дебитомер, може и лоша нафта, може и още поне 30 неща.... плочката не я барайте, освен ако нямаш доверен човек, най-много да я почисти....
И тук, както навсякъде в този форум, чуят ли ТДС и вопъла е "плочка" и никой малко по-умен не се замисля, че има 3 вида помпи и че всяка е много по-различна от другата, но щом ще е плочка да е плочка......
Следващата "умна" мисъл ми минава за "нагнетателен елемент", който се износваааааааллллл ама износваааалллл, като кашкавал....
Дидо, къде живееш за да помислим за майстори - не форумни нинджи?
Голям философ ще дойдеш ти..... Навьртял сьм над 100к км точно с такьв автомобил и сьм имал идентичен проблем, виновник за който се оказа точно плочката... Никьде не сьм казал, че на 100 процента проблема е в нея... споделям мнение... Форума е пьлен сьс смешни комплексирани типове... Винаги сьм гледал да пазя добрия тон,но понякога на човек му писва.... Разбирам защо много хора спират да пишат вьв форума...Нека само "експертите"се разписват....
- predel
- ентусиаст
-
Щом е необходимо да има поне 20 литра в резервоара - то помпата там не работи.... следователно при ексцесни натоварвания се получава недостиг на гориво, даже колата може да изгасне например при изпреварване по нанагорнище.... Първо си оправи помпата в резервоара и тогава ще ходим нататък.... Апропо, във Варна има доста добри майстори...
А уважаеми г-н Илиев, не съм искал да Ви обидя, но аз съм навъртял около 500к километри с ТДС и доста съм си "поиграл" с него, та като кучетата съм гледал и сега съм "касапин"
Само за пример: Когато е износена плочката колата "вие", моята "зави" когато и налях за 3-ти път Българска нафта...., заредих с Австрийска и спря да "вие" (недоумявам защо?!?), "зави", когато беше блокират обтегача на акцесоарния ремък и след като се счупи спря...., аз пък го направих и тогава "зави" като вълк, защото изгоря релето за зареждане на акумулатора и генератора трябваше да подава мнооого ток... и все така... и най интересното - всички във форума (с изключение на 1,2,3 -ма) викаха "износена плочка", скапана електроника в помпата, износени вериги и от там помпа и т.н.
Ами как да Ви кажа, оказа се, че колата почва да "вие", когато се натоварват различните модули, но когато няма проблем не "вие". Моя двигател е сигурно на поне 700, 800к километри и сега вече ще се ремонтира (ТДС-а) и пак съм сигурен, че помпа няма да се ремонтира...., дори и вериги няма да сменям, някои други неща ще се поогледат и пак ще трака печката.
А уважаеми г-н Илиев, не съм искал да Ви обидя, но аз съм навъртял около 500к километри с ТДС и доста съм си "поиграл" с него, та като кучетата съм гледал и сега съм "касапин"

Само за пример: Когато е износена плочката колата "вие", моята "зави" когато и налях за 3-ти път Българска нафта...., заредих с Австрийска и спря да "вие" (недоумявам защо?!?), "зави", когато беше блокират обтегача на акцесоарния ремък и след като се счупи спря...., аз пък го направих и тогава "зави" като вълк, защото изгоря релето за зареждане на акумулатора и генератора трябваше да подава мнооого ток... и все така... и най интересното - всички във форума (с изключение на 1,2,3 -ма) викаха "износена плочка", скапана електроника в помпата, износени вериги и от там помпа и т.н.
Ами как да Ви кажа, оказа се, че колата почва да "вие", когато се натоварват различните модули, но когато няма проблем не "вие". Моя двигател е сигурно на поне 700, 800к километри и сега вече ще се ремонтира (ТДС-а) и пак съм сигурен, че помпа няма да се ремонтира...., дори и вериги няма да сменям, някои други неща ще се поогледат и пак ще трака печката.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dido725tds написа:От Варна съм, купих колата преди 2 дни от много близък. Колата е поддържана в Дару Кар. ГНП е сменено преди 2 години. И точно тогава бившия собственик си закупи последната (тогава) 7-ца. Тази кола остана и за последните 2 години е припалвана няколко пъти. До сега не съм карал БМВ. Другите проблеми са в помпата в резервоара (не трябва да пада под 20 литра, тъй като гасне). Възможно ли е това да има връзка с подаването на гориво?!
Колега, не може помпата в резервоара да няма нещо общо с горивоподаването. Вече ти казах- отиди някъде да премерят дебита на тази помпа, после смени горивният филтър, след това пак провери дебита, ако не е наред може да се види филтъра на помпата, ако трябва се почиства, после пак се мери дебита. След като всичко по пътя на горивото е проверено може да се мисли за смяна на помпа. Съгласен съм с мнението на колегата, че "Щом е необходимо да има поне 20 литра в резервоара - то помпата там не работи" но ги направи проверките, за които ти говоря. Не съм убеден, че в Bosch, ще тръгнат по този път и няма да сменят половината двигател, но може да поискаш да ги направят- ако не там, на друго място, нека колегите от Варна ти кажат къде да отидеш.
Това, че
отказвам да го коментирам, но ако не са сменяни, наистина е по-добре да ги смениш, защото ролките след определени километри директно се разпадат.ремъци и ролки ми казаха в сервиза, че са сменяни заедно с ГНП
dido725tds написа:Здравейте колеги,
Значи черно пуши от богата смес,а в същото време колата умира-аз залагам на дебитомера

по 2 ....автомата реагира на всяка промяна в работата на мотора ,така че него не го мисли за мудното превключване-проблема не е в него.

by ''kompleksa''
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Наистина забиването на муцуната може да се дължи и на прекалено бедна и на прекалено богата смес. Преди няколко дни се занимавах с един tds- натискаш педала и колата не върви. Бяха казали на собственика, че колата е обслужена, филтрите са сменени. Обслужването на въздушният филтър се състоеше в това, че бяха махнали дунапрена отпред, който очевидно е бил повече от задръстен, предвид състоянието на останалата част от филтъра. Датчика на масметъра беше невероятно омазан с мръсотия и нямаше начин да отчита правилно и достатъчно бързо. Така, че колега dido725tds може да поразхвърляш малко колата от страната на въздушният филтър- ако трябва смени филтъра, масметъра го почисти. Може също да видиш какво е състоянието на маркуча към МАР сенсора- дали не е пълен с масло, това не е свързано с бълването на черни облаци, но е свързано със забиването на муцуната.
- dido725tds
- Потребител
-
Благодаря за коментарите колеги, беше подкачващата помпа. Въпреки сменената помпа продължавам да пуша дори на ниските обороти. Оказа се, че предишния собственик е наливал изгоряло масло в резервоара... И това ми създава проблемите. Дайте ми съвет как мога да почистя резервоара, тъй като все още има остатъци от това масло. Има ли вариант, в който да го направя без да го свалям и ако свалянето е задължително мога ли да го свърша сам?
- predel
- ентусиаст
-
Виж, ако му наливаш само читаво гориво, то ще "разкара" постепенно маслото.... ама няма да стане от веднъж, а с тоя метален резервоар
не съм сигурен дали е най-правилно да го сваляш... ще почне да дрънчи после.... но, каквото те учи главата 

14 мнения
• Страница 1 от 1