725 tds придърпва при ускорение на 80 км/ ч

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e38 725 tds
Мечтае да кара: X5

725 tds придърпва при ускорение на 80 км/ ч

Мнение от dido725tds » 06 Юни 2013, 23:23

Здравейте колеги,

Когато натисна педала до кик-а:
1. Колата започва да бълва черни облаци
2. На 80 км/ч се чуди дали да превключи на следващата предавка, след което забива муцуната (все едно няма гориво, а резервоара е на мах). Като отпусна педала всичко си влиза в нормите, докато не я настъпя отново...

Дайте мнение от какво може да е и какво да очаквам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: 725 tds придърпва при ускорение на 80 км/ ч

Мнение от zvetiko » 07 Юни 2013, 9:48

dido725tds написа:Здравейте колеги,

2. На 80 км/ч се чуди дали да превключи на следващата предавка, след което забива муцуната (все едно няма гориво, а резервоара е на мах). Като отпусна педала всичко си влиза в нормите, докато не я настъпя отново...

Колега, ако не си сменял горивният филтър е хубаво да го смениш. По принцип може да се разбере какво е състоянието му, както и състоянието на подкачващата помпа и горивопроводите като се премери дебита на подаваното гориво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 07 Юни 2013, 11:04

Подобен е случая и при мен. До 2-3 дни я вкарвам. Моя човек ми каза евентуално електроника на помпата, но може и мн. по леко да е положението - филтър примерно.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 07 Юни 2013, 12:36

Залагам на плочка на ГНП...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 07 Юни 2013, 20:13

iliew написа:Залагам на плочка на ГНП...

5 лева за филтър или въздух... може и дебитомер, може и лоша нафта, може и още поне 30 неща.... плочката не я барайте, освен ако нямаш доверен човек, най-много да я почисти....
И тук, както навсякъде в този форум, чуят ли ТДС и вопъла е "плочка" и никой малко по-умен не се замисля, че има 3 вида помпи и че всяка е много по-различна от другата, но щом ще е плочка да е плочка......
Следващата "умна" мисъл ми минава за "нагнетателен елемент", който се износваааааааллллл ама износваааалллл, като кашкавал....
Дидо, къде живееш за да помислим за майстори - не форумни нинджи?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар

Мнение от dido725tds » 07 Юни 2013, 20:55

От Варна съм, купих колата преди 2 дни от много близък. Колата е поддържана в Дару Кар. ГНП е сменено преди 2 години. И точно тогава бившия собственик си закупи последната (тогава) 7-ца. Тази кола остана и за последните 2 години е припалвана няколко пъти. До сега не съм карал БМВ. Другите проблеми са в помпата в резервоара (не трябва да пада под 20 литра, тъй като гасне). Възможно ли е това да има връзка с подаването на гориво?!
Също така пропуснах да кажа, че не съм сменял нищо по колата, никакви филтри ( а ремъци и ролки ми казаха в сервиза, че са сменяни заедно с ГНП).
Днес ми препоръчаха Bosch сервиза зад затвора. Кажете вие къде си правите TDS-ите
Последна промяна dido725tds на 07 Юни 2013, 22:31, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 07 Юни 2013, 21:59

Какато каза predel от много неща може да е. Щом пуши черно значи или много нафта впръсква или недостига въздух... а това може да е от доста неща. Направи една диагностика и виж на колко градуса е зацепена помпата и какво количество гориво впръсква на цикъл. Дай повече информация сменял ли си въздушен филтър, горивен...

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 07 Юни 2013, 22:05

predel написа:
iliew написа:Залагам на плочка на ГНП...

5 лева за филтър или въздух... може и дебитомер, може и лоша нафта, може и още поне 30 неща.... плочката не я барайте, освен ако нямаш доверен човек, най-много да я почисти....
И тук, както навсякъде в този форум, чуят ли ТДС и вопъла е "плочка" и никой малко по-умен не се замисля, че има 3 вида помпи и че всяка е много по-различна от другата, но щом ще е плочка да е плочка......
Следващата "умна" мисъл ми минава за "нагнетателен елемент", който се износваааааааллллл ама износваааалллл, като кашкавал....
Дидо, къде живееш за да помислим за майстори - не форумни нинджи?

Голям философ ще дойдеш ти..... Навьртял сьм над 100к км точно с такьв автомобил и сьм имал идентичен проблем, виновник за който се оказа точно плочката... Никьде не сьм казал, че на 100 процента проблема е в нея... споделям мнение... Форума е пьлен сьс смешни комплексирани типове... Винаги сьм гледал да пазя добрия тон,но понякога на човек му писва.... Разбирам защо много хора спират да пишат вьв форума...Нека само "експертите"се разписват....

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 07 Юни 2013, 22:33

Щом е необходимо да има поне 20 литра в резервоара - то помпата там не работи.... следователно при ексцесни натоварвания се получава недостиг на гориво, даже колата може да изгасне например при изпреварване по нанагорнище.... Първо си оправи помпата в резервоара и тогава ще ходим нататък.... Апропо, във Варна има доста добри майстори...

А уважаеми г-н Илиев, не съм искал да Ви обидя, но аз съм навъртял около 500к километри с ТДС и доста съм си "поиграл" с него, та като кучетата съм гледал и сега съм "касапин" ;)
Само за пример: Когато е износена плочката колата "вие", моята "зави" когато и налях за 3-ти път Българска нафта...., заредих с Австрийска и спря да "вие" (недоумявам защо?!?), "зави", когато беше блокират обтегача на акцесоарния ремък и след като се счупи спря...., аз пък го направих и тогава "зави" като вълк, защото изгоря релето за зареждане на акумулатора и генератора трябваше да подава мнооого ток... и все така... и най интересното - всички във форума (с изключение на 1,2,3 -ма) викаха "износена плочка", скапана електроника в помпата, износени вериги и от там помпа и т.н.
Ами как да Ви кажа, оказа се, че колата почва да "вие", когато се натоварват различните модули, но когато няма проблем не "вие". Моя двигател е сигурно на поне 700, 800к километри и сега вече ще се ремонтира (ТДС-а) и пак съм сигурен, че помпа няма да се ремонтира...., дори и вериги няма да сменям, някои други неща ще се поогледат и пак ще трака печката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 08 Юни 2013, 11:34

dido725tds написа:От Варна съм, купих колата преди 2 дни от много близък. Колата е поддържана в Дару Кар. ГНП е сменено преди 2 години. И точно тогава бившия собственик си закупи последната (тогава) 7-ца. Тази кола остана и за последните 2 години е припалвана няколко пъти. До сега не съм карал БМВ. Другите проблеми са в помпата в резервоара (не трябва да пада под 20 литра, тъй като гасне). Възможно ли е това да има връзка с подаването на гориво?!
Също така пропуснах да кажа, че не съм сменял нищо по колата, никакви филтри ( а ремъци и ролки ми казаха в сервиза, че са сменяни заедно с ГНП).
Днес ми препоръчаха Bosch сервиза зад затвора. Кажете вие къде си правите TDS-ите

Колега, не може помпата в резервоара да няма нещо общо с горивоподаването. Вече ти казах- отиди някъде да премерят дебита на тази помпа, после смени горивният филтър, след това пак провери дебита, ако не е наред може да се види филтъра на помпата, ако трябва се почиства, после пак се мери дебита. След като всичко по пътя на горивото е проверено може да се мисли за смяна на помпа. Съгласен съм с мнението на колегата, че "Щом е необходимо да има поне 20 литра в резервоара - то помпата там не работи" но ги направи проверките, за които ти говоря. Не съм убеден, че в Bosch, ще тръгнат по този път и няма да сменят половината двигател, но може да поискаш да ги направят- ако не там, на друго място, нека колегите от Варна ти кажат къде да отидеш.

Това, че
ремъци и ролки ми казаха в сервиза, че са сменяни заедно с ГНП
отказвам да го коментирам, но ако не са сменяни, наистина е по-добре да ги смениш, защото ролките след определени километри директно се разпадат.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 08 Юни 2013, 15:03

dido725tds написа:Здравейте колеги,

Значи черно пуши от богата смес,а в същото време колата умира-аз залагам на дебитомера :roll: (пробвай да му откачиш буксата и сподели резултата). Другото логично е страшна тапа на въздуха.Според мен от недостиг на горивоподаване няма да пуши черно в същото време не пречи да прави ''облаци'' с друг цвят,но това не пречи да си решиш проблема с подкачващата помпа,както те посъветваха колегите.
по 2 ....автомата реагира на всяка промяна в работата на мотора ,така че него не го мисли за мудното превключване-проблема не е в него.
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 08 Юни 2013, 17:16

Наистина забиването на муцуната може да се дължи и на прекалено бедна и на прекалено богата смес. Преди няколко дни се занимавах с един tds- натискаш педала и колата не върви. Бяха казали на собственика, че колата е обслужена, филтрите са сменени. Обслужването на въздушният филтър се състоеше в това, че бяха махнали дунапрена отпред, който очевидно е бил повече от задръстен, предвид състоянието на останалата част от филтъра. Датчика на масметъра беше невероятно омазан с мръсотия и нямаше начин да отчита правилно и достатъчно бързо. Така, че колега dido725tds може да поразхвърляш малко колата от страната на въздушният филтър- ако трябва смени филтъра, масметъра го почисти. Може също да видиш какво е състоянието на маркуча към МАР сенсора- дали не е пълен с масло, това не е свързано с бълването на черни облаци, но е свързано със забиването на муцуната.

Потребител
Аватар

Мнение от dido725tds » 06 Юли 2013, 10:12

Благодаря за коментарите колеги, беше подкачващата помпа. Въпреки сменената помпа продължавам да пуша дори на ниските обороти. Оказа се, че предишния собственик е наливал изгоряло масло в резервоара... И това ми създава проблемите. Дайте ми съвет как мога да почистя резервоара, тъй като все още има остатъци от това масло. Има ли вариант, в който да го направя без да го свалям и ако свалянето е задължително мога ли да го свърша сам?

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 06 Юли 2013, 15:47

Виж, ако му наливаш само читаво гориво, то ще "разкара" постепенно маслото.... ама няма да стане от веднъж, а с тоя метален резервоар :roll: не съм сигурен дали е най-правилно да го сваляш... ще почне да дрънчи после.... но, каквото те учи главата ;)

Назад към Е38