Помощ остра миризма в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Петър
- Потребител
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: x5
Помощ остра миризма в купето
Здравейте!
Скоро си купих Е46-ца в която се носи тежка миризма наподобяваща тази на конденза смених веднага филтрите но няма ефект. Някой да знае дали и в таблото няма втори филтър или как да махна тази миризма от парното?
Скоро си купих Е46-ца в която се носи тежка миризма наподобяваща тази на конденза смених веднага филтрите но няма ефект. Някой да знае дали и в таблото няма втори филтър или как да махна тази миризма от парното?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
виж да не е още на задната седалка
по темата - най вероятно от климатика мирише щото се завъждат бактерии разни ,има едни спрейове специално за тази цел ,пръскаш яко

по темата - най вероятно от климатика мирише щото се завъждат бактерии разни ,има едни спрейове специално за тази цел ,пръскаш яко
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Момчета сега ще споделя пресният ми опит по въпроса. Някъде в нета четох, че ти трябват - от аптека, препарат за дезинфекция без отмиване, пулвелизатор и малко свободно време. Взех си нов филтър, пулвелизатор от всичко по 1 лев (беше 1,50
), но проблема дойде с препарата. След като обиколих 10 аптеки установих ,че такъв препарат за ширпотреба няма
. В последната аптека обясних за какво ми трябва и какви характеристики трябва да има препарата. След 15 мин дискусия си взех (това беше и единственото, което наподобяваше исканият от мен продукт) едно гелче в тубичка - около 50 мл. То е за дезинфекция на ръце и струва 2 лв и мирише много приятно. И започна операцията. Махате филтъра наклимата и покривате седалките за всеки случай (поне предните), отваряте всички жалузи и почвате. От гела сипвате половината в пулвелизатора и пълните с вода (моя събираше около 300 мл), затваряте го и тръскате хубаво да се разбие гела. Пускате вентилатора на мах и пръскате отпред в кутията на филтъра - ама яко
.Като свърши пълните пак с останалата част от гела и пак вода и пак пръскате. Като прецените, че отпред е достатъчно, пускате на рециркулация и почвате да пръскате в предните крака (понеже незнам от ляво или дясно засмуква аз пръсках и от двете страни) и по този начин дезинфекцирате и тези въздушни пътища. През цялото време вентилатора е на мах и няма филтър! Духа като за световно
. Оставете го да подуха още няколко минути , за да поизсъхне влагата и сте готови. С новия филтър и приятна миризма от вентилацията отивате да вземете гаджето и да земете бира на Бат Петьо, ако ви е помогнал
. Мина месец и при мен всичко е на шест. Значи няма страшно. Успех!!!

- Петър
- Потребител
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: x5
Благодаря за изчерпотелните предложения.
Адаш- ако не ми изгори двигатела на вентилатора от много пръскане имаш бутилка водка от мен
Адаш- ако не ми изгори двигатела на вентилатора от много пръскане имаш бутилка водка от мен

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
12 мнения
• Страница 1 от 1