Помощ остра миризма в купето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: x5

Помощ остра миризма в купето

Мнение от Петър » 31 Авг 2006, 16:42

Здравейте!
Скоро си купих Е46-ца в която се носи тежка миризма наподобяваща тази на конденза смених веднага филтрите но няма ефект. Някой да знае дали и в таблото няма втори филтър или как да махна тази миризма от парното?

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 31 Авг 2006, 22:35

изгнили листа и други мръсотии които държат влагата там пред чистачките и също така предишния собственик да е умрял в колата ти и да е минало известно време (2-3 дни) докато го намерят...последното съвсем сериозно го казвам защото препарата с който чистят оставя тази следа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Сеп 2006, 8:34

виж да не е още на задната седалка :mhihi:
по темата - най вероятно от климатика мирише щото се завъждат бактерии разни ,има едни спрейове специално за тази цел ,пръскаш яко

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 01 Сеп 2006, 8:44

Alexi написа:виж да не е още на задната седалка :mhihi:
по темата - най вероятно от климатика мирише щото се завъждат бактерии разни ,има едни спрейове специално за тази цел ,пръскаш яко

Мисля,че в ОМВ съм виждал такъв кит.Хем обезпаразитява, хем премахва гадната миризма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 01 Сеп 2006, 9:09

Момчета сега ще споделя пресният ми опит по въпроса. Някъде в нета четох, че ти трябват - от аптека, препарат за дезинфекция без отмиване, пулвелизатор и малко свободно време. Взех си нов филтър, пулвелизатор от всичко по 1 лев (беше 1,50 :mhihi: ), но проблема дойде с препарата. След като обиколих 10 аптеки установих ,че такъв препарат за ширпотреба няма :( . В последната аптека обясних за какво ми трябва и какви характеристики трябва да има препарата. След 15 мин дискусия си взех (това беше и единственото, което наподобяваше исканият от мен продукт) едно гелче в тубичка - около 50 мл. То е за дезинфекция на ръце и струва 2 лв и мирише много приятно. И започна операцията. Махате филтъра наклимата и покривате седалките за всеки случай (поне предните), отваряте всички жалузи и почвате. От гела сипвате половината в пулвелизатора и пълните с вода (моя събираше около 300 мл), затваряте го и тръскате хубаво да се разбие гела. Пускате вентилатора на мах и пръскате отпред в кутията на филтъра - ама яко :).Като свърши пълните пак с останалата част от гела и пак вода и пак пръскате. Като прецените, че отпред е достатъчно, пускате на рециркулация и почвате да пръскате в предните крака (понеже незнам от ляво или дясно засмуква аз пръсках и от двете страни) и по този начин дезинфекцирате и тези въздушни пътища. През цялото време вентилатора е на мах и няма филтър! Духа като за световно :mhihi: . Оставете го да подуха още няколко минути , за да поизсъхне влагата и сте готови. С новия филтър и приятна миризма от вентилацията отивате да вземете гаджето и да земете бира на Бат Петьо, ако ви е помогнал 8) . Мина месец и при мен всичко е на шест. Значи няма страшно. Успех!!!

Потребител
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: x5

Мнение от Петър » 01 Сеп 2006, 14:20

Благодаря за изчерпотелните предложения.
Адаш- ако не ми изгори двигатела на вентилатора от много пръскане имаш бутилка водка от мен :drinking:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sstani » 06 Сеп 2006, 18:47

Здравеи по твоя проблем това е миризма от изпаритела трябва да напръскаш изпаритела със спреи за дезинфекция имаги във всеки магазин за продажба на климатици за домовете.

Потребител
Аватар

Мнение от dany » 06 Сеп 2006, 20:29

Аз имах същия проблем и оставих колата в сервиз за климатици,
там почистиха въздухопроводите и вече е ОК :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 12 Сеп 2006, 2:28

[quote="Alexi"]виж да не е още на задната седалка това е края хахаха
None

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki CA 2925 KB » 19 Юни 2007, 17:48

А куде се намира изпарителя за да го напрускам :confused:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A