На каква част от заплатата си се осигурявате?
Модератор: Общи модератори
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Re: На каква част от заплатата си се осигурявате?
Аз установих предмиството когато те осигуряват на реални пари преди време в една фирма визмах около 1000, а ме осигуряваха на 400...две седмици болен после 2 седмици отупска...следващя месец като взех заплатата мислих да пусна някоя сълзичка...За жените да ги осигуряват на реланите пари е много важно, особено ако им се роди детенце...едно е да взимаш 90% на 1000 лв. друго е 90% на 500
))

- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
BMWALPINA написа:Аз установих предмиството когато те осигуряват на реални пари преди време в една фирма визмах около 1000, а ме осигуряваха на 400...две седмици болен после 2 седмици отупска...следващя месец като взех заплатата мислих да пусна някоя сълзичка...За жените да ги осигуряват на реланите пари е много важно, особено ако им се роди детенце...едно е да взимаш 90% на 1000 лв. друго е 90% на 500))
Така е, но дали ако доживеем до пенсия ще взимаме парите, върху които се осигуряваме (или 80-90% от тях)? Аз също се осигурявам на 100%, но нямам друг избор във фирмата, в която работя. Ако имах - незнам.......по-скоро не.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
За последните 10 години, винаги съм осигуряван на 100% от заплатата.
Не веднъж съм отказвал много добри предложения, но с шикалкавене за осигуровките! Днес лъжат държавата, утре лъжат мен...
п.п. Държавата е едно голямо предприятие. Единствения приход на това предприятие са налозите, няма стоки, няма продажби, няма услуги. Ако ти си наясно с това и продължаваш да мислиш, че е по-добре да се осигуряваш на минимална заплата. Това означава, че нямаш нищо против да крадеш от фирмата, в която работиш, нямаш нищо против да си прибираш част от оборота, защото не знаеш дали утре ще има.
Имам удоволствието да си избирам колегите с които ще работя. И когато не съм сигурен в даден човек, му задавам един прост въпрос: "На каква сума искаш да те осигуряваме?". Има само един верен отговор.
Не веднъж съм отказвал много добри предложения, но с шикалкавене за осигуровките! Днес лъжат държавата, утре лъжат мен...
п.п. Държавата е едно голямо предприятие. Единствения приход на това предприятие са налозите, няма стоки, няма продажби, няма услуги. Ако ти си наясно с това и продължаваш да мислиш, че е по-добре да се осигуряваш на минимална заплата. Това означава, че нямаш нищо против да крадеш от фирмата, в която работиш, нямаш нищо против да си прибираш част от оборота, защото не знаеш дали утре ще има.
Имам удоволствието да си избирам колегите с които ще работя. И когато не съм сигурен в даден човек, му задавам един прост въпрос: "На каква сума искаш да те осигуряваме?". Има само един верен отговор.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Имал съм удоволствието да работя за работодател който да ме осигурява на минималната заплата, е няма да ви казвам колко е готино като напускаш да изгориш с 2 заплати.

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
На 100%, държавен служител съм.
only rear wheel drive
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
michev написа:На 100%, държавен служител съм.
Е,че нали вие държавните служители не плащате там такси и други неща,тя май държавата поемаше всичко...
По темата
на 100%
не сме българска фирма

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ся ако не признаете че се събрахме в тая тема ... да се подкрепим морално , тия дето всеки месец ги бръснат за данъци . Преди време започнах във фирма в която се осигуряваш на пълните доходи , само дето не очаквах и бонусите да се стрижат и първия месец кат видях, че съм захранил сметката на държавата със 300лв и ми стана лошо. За няколко месеца свикнах и започнах да се възприемам като добър самарянин който храни държавата 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
acho.rs написа:За няколко месеца свикнах и започнах да се възприемам като добър самарянин който храни държавата
Ако хранех "държавата", или пенсионерите, или сираците, или ВРЕМЕННО безработните ОК - и аз ще се възприемам като добър самарянин.
НО при положение че храня половин милион цингани

Тук е уместна поговорката "Храни куче да те лае" - ние ги храним, а те ни бият, убиват, ограбват, изнасилват и т.н. и т.н.
Просто като се сетя и ми идва да хвана пътя...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
drago_pavlov написа:acho.rs написа:За няколко месеца свикнах и започнах да се възприемам като добър самарянин който храни държавата
Ако хранех "държавата", или пенсионерите, или сираците, или ВРЕМЕННО безработните ОК - и аз ще се възприемам като добър самарянин.
НО при положение че храня половин милион цинганидето нямат и един ден трудов стаж, с по 7-8 циганета във всяка "къща"... Е с това няма как да свикна и единствения начин по който е ме кара да се чувствам е като най-големия балък... Да не използвам по-цветущи думи...
Тук е уместна поговорката "Храни куче да те лае" - ние ги храним, а те ни бият, убиват, ограбват, изнасилват и т.н. и т.н.
Просто като се сетя и ми идва да хвана пътя...
Не го възприемай толкова новинарски

Ако трябва да борим кой ни избива,ограбва (най-вече) - наще или циганите , ще се лъсне доста грозна истина .
И ако наишите данъци хранят само циганите , то тогава кой плаща на 2 000 000 старци , пенсиите , на децата образованието и тн

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
acho.rs написа:И ако наишите данъци хранят само циганите , то тогава кой плаща на 2 000 000 старци , пенсиите , на децата образованието и тн
Не ми се влиза в полемики рано сутрин, затова само ще ти кажа, че пенсиите на старците са заработени с 30-40 години стаж (като изключим ченгесари, военни и други кърлежи в обществото), а смръдливия бай Мангау с какво си е заслужил 10-те вида помощи, които получава???
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
На 100% и мога да заявя без никакви съмнения и заблуждения, че това са най-грешно даваните пари от мен.
Никаква полза за нищо, нито ще видя пенсия аз нито баба ми примерно може да преживее ако не им помогнем малко и не вземем лекарствата.
За здравеопазване няма какво да дискотирам ФАРС!
Храним полицията и малцинството, това е.
Ако Сергеюл Станиюил махне плоския данък както мисли, съвсем отговорно заявявам, че или работодателя ще ме осигурява на по ниска заплата да си покривам нуждите и да помагам на родителите си финансово или напускам скоропостижно милата родина и ще пращам готови пари на родителите от чужбина.
Никаква полза за нищо, нито ще видя пенсия аз нито баба ми примерно може да преживее ако не им помогнем малко и не вземем лекарствата.
За здравеопазване няма какво да дискотирам ФАРС!
Храним полицията и малцинството, това е.
Ако Сергеюл Станиюил махне плоския данък както мисли, съвсем отговорно заявявам, че или работодателя ще ме осигурява на по ниска заплата да си покривам нуждите и да помагам на родителите си финансово или напускам скоропостижно милата родина и ще пращам готови пари на родителите от чужбина.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Всички тези, които сте доволни от това, че криете данъци и тези които бихте желали, но нямате възможност, няма право да се оплаквате от състоянието на неща татковина. Аз знам, че е много по-лесно да ходиш по мекото, но на същото ще се научат и вашите деца, ако не сте ги научили вече. И докато мислите за онези другите, като за мангалите, онези от европаТА ще са сигурни за нас, че ние сме мангасарян и компания.
п.п. Защото няма добро дърво, което дава лош плод, нито пък лошо дърво, което дава добър плод...
п.п. Защото няма добро дърво, което дава лош плод, нито пък лошо дърво, което дава добър плод...
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Защо да нямам право, аз плащам данъци и се оплаквам ?!
Виждам, че с плащането нищо не се постига/променя/ и поставям семейството си на първо място пред нуждите на управляващите от вила/яхта/ и нуждите на малцинството и от издръжка на народната милиция която ни пази
Да се направи проучване колко българи биха предпочели парите които ги дават за здравеопазване и пенсионно осигуряване дали биха предпочели да ги задържат за семейството си и да се отпишат от задължителното доброволно осигуряване !
Това за дървото не го разбрах честно
Аз в случая плода или дървото съм.
p.s. Ако търсех мекото щях да сменя пощенския код с такъв който съддържа и букви в него
Виждам, че с плащането нищо не се постига/променя/ и поставям семейството си на първо място пред нуждите на управляващите от вила/яхта/ и нуждите на малцинството и от издръжка на народната милиция която ни пази

Това за дървото не го разбрах честно

p.s. Ако търсех мекото щях да сменя пощенския код с такъв който съддържа и букви в него

- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
100% и от мен!
Плащам си всичките данъци в пълен размер.
. Без пари няма как да се оправи държавата.
Плащам си всичките данъци в пълен размер.