На каква част от заплатата си се осигурявате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

На каква част от заплатата си се осигурявате?

На цялата
163
68%
На по-малка част
58
24%
Не се осигурявам
20
8%

Общо гласове : 241
ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Re: На каква част от заплатата си се осигурявате?

Мнение от ka4i » 21 Май 2013, 7:43

100 %
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 21 Май 2013, 10:21

Аз установих предмиството когато те осигуряват на реални пари преди време в една фирма визмах около 1000, а ме осигуряваха на 400...две седмици болен после 2 седмици отупска...следващя месец като взех заплатата мислих да пусна някоя сълзичка...За жените да ги осигуряват на реланите пари е много важно, особено ако им се роди детенце...едно е да взимаш 90% на 1000 лв. друго е 90% на 500 :)))

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 21 Май 2013, 10:35

BMWALPINA написа:Аз установих предмиството когато те осигуряват на реални пари преди време в една фирма визмах около 1000, а ме осигуряваха на 400...две седмици болен после 2 седмици отупска...следващя месец като взех заплатата мислих да пусна някоя сълзичка...За жените да ги осигуряват на реланите пари е много важно, особено ако им се роди детенце...едно е да взимаш 90% на 1000 лв. друго е 90% на 500 :)))

Така е, но дали ако доживеем до пенсия ще взимаме парите, върху които се осигуряваме (или 80-90% от тях)? Аз също се осигурявам на 100%, но нямам друг избор във фирмата, в която работя. Ако имах - незнам.......по-скоро не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 21 Май 2013, 10:36

За последните 10 години, винаги съм осигуряван на 100% от заплатата.
Не веднъж съм отказвал много добри предложения, но с шикалкавене за осигуровките! Днес лъжат държавата, утре лъжат мен...

п.п. Държавата е едно голямо предприятие. Единствения приход на това предприятие са налозите, няма стоки, няма продажби, няма услуги. Ако ти си наясно с това и продължаваш да мислиш, че е по-добре да се осигуряваш на минимална заплата. Това означава, че нямаш нищо против да крадеш от фирмата, в която работиш, нямаш нищо против да си прибираш част от оборота, защото не знаеш дали утре ще има.

Имам удоволствието да си избирам колегите с които ще работя. И когато не съм сигурен в даден човек, му задавам един прост въпрос: "На каква сума искаш да те осигуряваме?". Има само един верен отговор.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Май 2013, 15:34

Имал съм удоволствието да работя за работодател който да ме осигурява на минималната заплата, е няма да ви казвам колко е готино като напускаш да изгориш с 2 заплати.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 22 Май 2013, 14:14

На 100%, държавен служител съм.
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Май 2013, 14:16

michev написа:На 100%, държавен служител съм.

Е,че нали вие държавните служители не плащате там такси и други неща,тя май държавата поемаше всичко...
По темата
на 100%
не сме българска фирма :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Май 2013, 21:44

Ся ако не признаете че се събрахме в тая тема ... да се подкрепим морално , тия дето всеки месец ги бръснат за данъци . Преди време започнах във фирма в която се осигуряваш на пълните доходи , само дето не очаквах и бонусите да се стрижат и първия месец кат видях, че съм захранил сметката на държавата със 300лв и ми стана лошо. За няколко месеца свикнах и започнах да се възприемам като добър самарянин който храни държавата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Май 2013, 7:36

acho.rs написа:За няколко месеца свикнах и започнах да се възприемам като добър самарянин който храни държавата :mhihi:

Ако хранех "държавата", или пенсионерите, или сираците, или ВРЕМЕННО безработните ОК - и аз ще се възприемам като добър самарянин.
НО при положение че храня половин милион цингани :!: дето нямат и един ден трудов стаж, с по 7-8 циганета във всяка "къща"... Е с това няма как да свикна и единствения начин по който е ме кара да се чувствам е като най-големия балък... Да не използвам по-цветущи думи...
Тук е уместна поговорката "Храни куче да те лае" - ние ги храним, а те ни бият, убиват, ограбват, изнасилват и т.н. и т.н.
Просто като се сетя и ми идва да хвана пътя...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Май 2013, 11:27

drago_pavlov написа:
acho.rs написа:За няколко месеца свикнах и започнах да се възприемам като добър самарянин който храни държавата :mhihi:

Ако хранех "държавата", или пенсионерите, или сираците, или ВРЕМЕННО безработните ОК - и аз ще се възприемам като добър самарянин.
НО при положение че храня половин милион цингани :!: дето нямат и един ден трудов стаж, с по 7-8 циганета във всяка "къща"... Е с това няма как да свикна и единствения начин по който е ме кара да се чувствам е като най-големия балък... Да не използвам по-цветущи думи...
Тук е уместна поговорката "Храни куче да те лае" - ние ги храним, а те ни бият, убиват, ограбват, изнасилват и т.н. и т.н.
Просто като се сетя и ми идва да хвана пътя...

Не го възприемай толкова новинарски ;)
Ако трябва да борим кой ни избива,ограбва (най-вече) - наще или циганите , ще се лъсне доста грозна истина .
И ако наишите данъци хранят само циганите , то тогава кой плаща на 2 000 000 старци , пенсиите , на децата образованието и тн :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Май 2013, 7:46

acho.rs написа:И ако наишите данъци хранят само циганите , то тогава кой плаща на 2 000 000 старци , пенсиите , на децата образованието и тн :idea:

Не ми се влиза в полемики рано сутрин, затова само ще ти кажа, че пенсиите на старците са заработени с 30-40 години стаж (като изключим ченгесари, военни и други кърлежи в обществото), а смръдливия бай Мангау с какво си е заслужил 10-те вида помощи, които получава???
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 27 Май 2013, 10:13

На 100% и мога да заявя без никакви съмнения и заблуждения, че това са най-грешно даваните пари от мен.

Никаква полза за нищо, нито ще видя пенсия аз нито баба ми примерно може да преживее ако не им помогнем малко и не вземем лекарствата.
За здравеопазване няма какво да дискотирам ФАРС!

Храним полицията и малцинството, това е.

Ако Сергеюл Станиюил махне плоския данък както мисли, съвсем отговорно заявявам, че или работодателя ще ме осигурява на по ниска заплата да си покривам нуждите и да помагам на родителите си финансово или напускам скоропостижно милата родина и ще пращам готови пари на родителите от чужбина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 27 Май 2013, 12:28

Всички тези, които сте доволни от това, че криете данъци и тези които бихте желали, но нямате възможност, няма право да се оплаквате от състоянието на неща татковина. Аз знам, че е много по-лесно да ходиш по мекото, но на същото ще се научат и вашите деца, ако не сте ги научили вече. И докато мислите за онези другите, като за мангалите, онези от европаТА ще са сигурни за нас, че ние сме мангасарян и компания.
п.п. Защото няма добро дърво, което дава лош плод, нито пък лошо дърво, което дава добър плод...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 27 Май 2013, 13:24

Защо да нямам право, аз плащам данъци и се оплаквам ?!
Виждам, че с плащането нищо не се постига/променя/ и поставям семейството си на първо място пред нуждите на управляващите от вила/яхта/ и нуждите на малцинството и от издръжка на народната милиция която ни пази :) Да се направи проучване колко българи биха предпочели парите които ги дават за здравеопазване и пенсионно осигуряване дали биха предпочели да ги задържат за семейството си и да се отпишат от задължителното доброволно осигуряване !

Това за дървото не го разбрах честно :mhihi: Аз в случая плода или дървото съм. :mhihi:

p.s. Ако търсех мекото щях да сменя пощенския код с такъв който съддържа и букви в него :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 27 Май 2013, 13:28

100% и от мен!
Плащам си всичките данъци в пълен размер. :driving: . Без пари няма как да се оправи държавата.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата