Американските VS Европейските спортисти

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Американските VS Европейските спортисти

Мнение от acho.rs » 28 Апр 2013, 9:57

Mr Charger написа:
BMW_RIDER написа:Щото познай - в 21 век все още тока с който се движи тая кола се прави предимно от въглища.

Да, за съжаление си прав в повечето случай. Това, важи, за САЩ и за много други държави. Но например във Франция над 50% от електричеството идва от ядрени централи, тоест е чисто. В Германия пък например постоянно чупят рекордите по производство на електричество от слънчева енергия, която също е чиста и не замърсява. И, не на последно място, КПД-то на електрическите мотори е по-високо от това на бензиновите. Колкото повече се усъвършенстват батерийте, толкова по-добри ще стават електрическите коли.
steeN написа:Не знам дали знаете, но фискър фалираха
Фискер наистина фалира, но той беше с хибридно задвижване, бензинов и електрически мотор.
Тесла Моторс, обаче, която произвежда изцяло електрически автомобили, бележат постоянно повишаване на продажбите. БМВ АГ пък ще пуснат i3 модела на пазара до няколко месеца, а i8 ще го последва.

Мр Чарджър - ОБЪРКАЛ СИ ТЕМАТА :idea:
Издира оная за ел. колите на илков и там може подробно да прочетеш, защото това което мечтаеш - да караш без пари , няма да стане ;)
viewtopic.php?f=4&t=328552 даже ти я давам на добра воля :mhihi:

И нали знаеш, че идеята за рейндж екстендер хибридите и електрокарите са на по съответно 120 и 100 години и явно има достатъчно причини все още 98% от хората да не ги искат ;)
Даже незнам що губят време и средства

имидж,реклама, демоснтрация на авангард . Технологията на Мерц в 3.5 бензиновия мотор е доооста по-сложна и ефективна но май се оказа, че няма кой да я оцени :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: метро
Мечтае да кара: M Power Electrified

Мнение от Mr Charger » 28 Апр 2013, 14:40

Благодаря acho.rs. Само дето аз не мечтая да карам без пари (защото и без това бензина ми е около лев за литър), а се надявам да карам хубави и бързи коли, които не замърсяват околната среда. Според мен електроавтомобилите са "равноправни" спортисти, както в Европа, така и в Америка.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Апр 2013, 22:24

alx написа:Тесла имат много сериозни финансови проблеми...

Да аз лично мисля, че ще е поредния провал, особено сега като се очаква и поевтиняване на петрола и ситуацията около природния газ.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 28 Апр 2013, 23:42

:OT:
ама така и така е станало въпрос
magareto_yori написа:Аз такова място знам само едно-Норвегия.

ще ти кажа още едно - Калифорния
на мен ми се струва, че ще има и други ...

BMW_RIDER написа:Само дето после има едни много проценти загуба по веригата и от батерийте.

повече ли са тия % от загубите на един ДВГ, скоростна кутия и тн?
и изобщо наясно ли си каква е разликата в КПД-то на един ДВГ и един електромотор?

или просто е по-лесно да се каже
BMW_RIDER написа:Дръж си ги тия транзистори бате :mhihi:

имат още много хляб да изядат електроколите, може и да не ги бъде,
но със сигурност проблема им не е КПД-то :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 29 Апр 2013, 9:36

K_Ilkov написа::OT:
ама така и така е станало въпрос
magareto_yori написа:Аз такова място знам само едно-Норвегия.

ще ти кажа още едно - Калифорния
на мен ми се струва, че ще има и други ...

BMW_RIDER написа:Само дето после има едни много проценти загуба по веригата и от батерийте.

повече ли са тия % от загубите на един ДВГ, скоростна кутия и тн?
и изобщо наясно ли си каква е разликата в КПД-то на един ДВГ и един електромотор?

или просто е по-лесно да се каже
BMW_RIDER написа:Дръж си ги тия транзистори бате :mhihi:

имат още много хляб да изядат електроколите, може и да не ги бъде,
но със сигурност проблема им не е КПД-то :winky:

Аха, А къде точно съм написал ,че КПДто на електромотор е ниско? Не е, ама проблема е тоя ток докато стигне до електромотора с високо КПД.

Нямам нищо против електромобилите, само ме дразни как "еколозите" и другите такива ги лансират като опазващи природата и алтернатива.

Значи първо огромни машини на нафта предимно копат въглища, после други такива ги транспортират, после въглища стават на топлина, топлината става на пара от нея турбини се въртят от тях ток който по едни далекопроводи с 50% загуба стига го вас, после евентуално по едни трансформаторчета с още загуби ти стига до прословутия автомобил да зареди батерии чието производство и транспорт са далече от екологични, и чиято ефективност дори и в идеални условия е малко незадоволителна.

И на фона на цялата тая схема някой демагог си твърди ,че тоя транспорт "НЕ ЗАМЪРСЯВА" природата, а реално експлоатацията и особено производството на електромобили замърсява колкото мъсъл кар от 70те.

И това преди да стигнем до факта ,че се опитват и спортни коли да ги изкарат. Електромотора е толко далече от характера и звука и на най-смотания бензинов мотор,че просто няма как.

И това всичкото се използва от едни маркетингови отдели и едни спекуланти да докарат пари на едни дето ама им е през §я за природата, обаче постоянно лобират някви тъпотии за норми за вредни емисии и други такива и притискат производителите.

Така ,че да живее 9 литра V8 и огън през кюнците, динозаврите като не са имали коли пак са се затрили.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 29 Апр 2013, 13:36

Колко просто и точно казано :clap:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr Charger » 29 Апр 2013, 16:11

На пръв поглед всичко написано от BMW_RIDER звучи разумно. Само, че не е. Именно за такива манипулации петролните компании плащат стотици милиони долари всяка година. Електрическите автомобили имат по-малко вредни емисии от бензиновите във всеки един случаи. Наистина ако електричеството се произвежда от въглища разликата е минимална. Но в много случаи то се произвежда от чисти източници - слънчеви, вятърни, водни, ядрени и т.н. Прочетете този доклад:
http://www.ucsusa.org/clean_vehicles/sm ... -cars.html
И се надявам ние хората да излезем по-умни от динозаврите. И аз обичам звукът на осемтте, но повече обичам чист въздух и да си имам четири сезона, а не един ден да ме вали дъжд, на следващия да бъде 40 градуса, а след това пък да ме дъни градушка. А пък на следващата седмица да иманаводнение.
BMW_RIDER написа:И това всичкото се използва от едни маркетингови отдели и едни спекуланти да докарат пари на едни дето ама им е през §я за природата, обаче постоянно лобират някви тъпотии за норми за вредни емисии и други такива и притискат производителите.

Да тия, които ги имаш предвид се наричат: ExxonMobil, BP, Royal Dutch Shell, Chevron...
Прочетете това
http://www.forbes.com/pictures/mef45ikj ... spects-12/
и това
http://thinkprogress.org/climate/2013/0 ... te-action/
И казвайки горното не се отричам от любимите си акули (виж подписа ми), но не си затварям очите за истината.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Апр 2013, 17:29

BMW_RIDER написа:И това преди да стигнем до факта ,че се опитват и спортни коли да ги изкарат. Електромотора е толко далече от характера и звука и на най-смотания бензинов мотор,че просто няма как.

до някъде съм съгласен с написаното от тебе... с изключение на горното...

но ти е простено щото явно не си обърнал внимание примерно едно ауди р18 е-трон какъв звук вади при зареждане на керс-а и след това при използването му 1-2 секунди след излизането от завоя... аз съм го гледал този автомобил на състезание и звука е абсолютна лоботомия- настръхват ти всички косми и ти стаа оная раота... пък нека да не звучи като двг ;)

алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Апр 2013, 18:20

viewtopic.php?f=4&t=328552

ТОВА Е ТЕМАТА ЗА ЕЛЕКТРИЧКИ

viewtopic.php?f=4&t=328552

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr Charger » 29 Апр 2013, 18:26

Да, като говорим за истински спортисти, ето и едно клипче за Audi R8 e-tron Electric:
http://www.youtube.com/watch?v=4MuljUpKX14
audi-e-tron-concept-computer-rendering-photo-327416-s-1280x782.jpg

КОИ КАЗВА, ЧЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ КОЛИ НЕ СА ПъЛНОПРАВНИ СПОРТИСТИ??? :D И ЧЕ ТОВА Е САМО ТЕМА ЗА ОСТАРЕЛИ КОНЦЕПЦИИ С ЕКСПЛОЗИВНИ ДВГ???
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 29 Апр 2013, 19:42

Няма да отговарям, защото действително темата е друга и тази е доста обширна за да я умешваме. Затова приемам ,че имате право и няма да споря повече.

Сега да се вкараме в релси:

Официалната цена за новия корвет е $51,995.
Най-високо оборудвания пакет ще струва 60,000$
Кабриото ще е 56,995$

Доводите с цената му ще стане като на европейците почват да отпадат. В англисйкия пистонхедс пише ,че дори и в европа цената му ще е с 20 000 паунда по малко от 911 карера С и това преди екстрите на поршето които са с главозамайващи стойноти.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Май 2013, 12:25

BMW_RIDER написа:[Значи първо огромни машини на нафта предимно копат въглища, после други такива ги транспортират, после въглища стават на топлина, топлината става на пара от нея турбини се въртят от тях ток който по едни далекопроводи с 50% загуба стига го вас, после евентуално по едни трансформаторчета с още загуби ти стига до прословутия автомобил да зареди батерии чието производство и транспорт са далече от екологични, и чиято ефективност дори и в идеални условия е малко незадоволителна.
...
замърсява колкото мъсъл кар от 70те.
...
Така ,че да живее 9 литра V8 и огън през кюнците
...
динозаврите като не са имали коли пак са се затрили
...

имаш много пропуски в твърденията си
ще ти дам един жокер - в голям мащаб може да постигнеш много по-добро КПД :idea:
човек би си помислил, че бензина извира под колонките
и няма танкери, цистерни рафинерии и прочие ...
спирам, тъй като това наистина не е мястото за този дебат :yes:

за едно съм съгласен - да живеят големите и мощни ДВГ докато още не ни е налазил
съвсем даунсайзинга :yes:

пп. динозаврите едва ли са успели сами докато ние определено вървим натам :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 03 Май 2013, 17:39

извинявам се за отклонението , но ... дами и господа Порше 911 Тубро С 991 :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 04 Май 2013, 15:58

ахам.. новото, ама изглежда като старото.. и като това преди старото

порш..
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Май 2013, 16:44

BadAngel написа:ахам.. новото, ама изглежда като старото.. и като това преди старото

порш..

Ехеее , добре че има кой да ни отвориш очите , ние не бяхме забелязали :bowdown:
Изображение

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум