Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ
И аз днес си смених батерийката и съответно дистанционното спря да работи. Прочетох тук-таме как се програмира(обучава) и попаднах на един колега който е написал,че ключа трябва да сочи към задното стъкло ! Дайте на контакт,върнете обратно,задръжте копчето за откл. и след това натиснете 3 пъти копчето за закл.,но без никакви такива 5-10 секунди,нормални 3 цъкания едно след друго като пак казвам ключа да сочи КЪМ ЗАДНОТО СТЪКЛО ! При мен така се получи,иначе опитах сигурно 20 пъти ама ключа ми беше насочен към различни места,но не и назад ( РОМБОВИДЕН КЛЮЧ ) 

Колега имах същия проблем и доста време никои не успя да го оправи, накрая малко натиск към "сервизните специалисти" да проверят всички бушони или релета и се оказа бушона в багажника които контролира модула за централното! Дано стане!!!
- stefo93
- Потребител
-
- Кара: е46 2.0d facelift, е60 3.0xd.
Колеги при мен се появи следния проблем. Колата се отключва и заключва от дистанционното, но не иска да пали. Въртиш на контакт светва всичко и вече като тръгваш да палиш не става нищо ....
с резервния колата си пали.

- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 да се върти
ico83 написа:И аз да се включа,при мен не бачка копчето за заключване но копчето на ключа си работи защото, като е заключена и го натиса светват лампите вътре. Работи само на отключване,заключва се с ключа в ключалката
моя проблем е същия някой ако има решение нека сподели
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
stefo93 написа:Колеги при мен се появи следния проблем. Колата се отключва и заключва от дистанционното, но не иска да пали. Въртиш на контакт светва всичко и вече като тръгваш да палиш не става нищо ....с резервния колата си пали.
не го разпознава евс-а сигурно е станало нещо с чипа, твоя ключ ромбоидния ли е или този с гумените бутони

Да, прав е колегата oci! Вероятно EWS-a e "забравил" ключа и може да се пробва да се добави ключа наново, ако не става - програмиране на нов чип...
- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 да се върти
да но моя ключ ( от тези с гумените бутони) може да отключва колата и отварям багажника но не я заключва , скоро забелязах че когато я заключа с ключа и след това натисна копчето за заключване и плафоните вътре светват , значи все пак ключа си излъчва но пробвах да го обуча наново и неможе колата не реагира
Колега, отговорът на oci е относно проблема на колегата stefo93 - твоят случай е друг и в него транспондерът (чипът) няма нищо общо. Не е лошо да отвориш ключа и да опиташ да почистиш добре всичко след което да направиш нова проба (ако вече не си го направил разбира се). След това е най-добре да се насочиш към най-лесните и евтини варианти - евентуална смяна на батерия или на контактната пластина и преглед на спойките на самата платка...
Момчета ми аз имам 1 копче за отключване и заключване как да го обуча
колеги чакайте и аз да си забия проблема, че сега видях темата
Значи дистанционното ми от няколко години не работи коректно, работят само копчетата за откл. и отваряне на багажника, но не и за заключването (или поне не заключва, тъй като, след като вече съм заключил с ключа при натискане на копчето за закл. лампите в купето светват, което за мене си е признак че има някаква комуникация) самото дистанционно е от първите без диод, тъй като колата е в началото на 96г. преди можеше да се обучава, но от момента в който отказа копчето отказа и да се обучава ключа. някакви идеи ? 

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
braina написа:колеги чакайте и аз да си забия проблема, че сега видях тематаЗначи дистанционното ми от няколко години не работи коректно, работят само копчетата за откл. и отваряне на багажника, но не и за заключването (или поне не заключва, тъй като, след като вече съм заключил с ключа при натискане на копчето за закл. лампите в купето светват, което за мене си е признак че има някаква комуникация) самото дистанционно е от първите без диод, тъй като колата е в началото на 96г. преди можеше да се обучава, но от момента в който отказа копчето отказа и да се обучава ключа. някакви идеи ?
Батерия!
Няма да е батерия Любо, другите 2 копчета хващат от 9 етаж на блока
)) няква друга схема, ще да е. Според мен е нещо свързано с компа на колата или тая част, която отговаря за алармата( тъй аз съм с фабрична аларма ).

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
braina написа:Няма да е батерия Любо, другите 2 копчета хващат от 9 етаж на блока)) няква друга схема, ще да е. Според мен е нещо свързано с компа на колата или тая част, която отговаря за алармата( тъй аз съм с фабрична аларма ).
Я пробвай с една нова и после пиши

аз имах същия проблем....какво ли не пробвах...просто насочи ключа към задния прозорец след като извадиш ключа от контакта и направи гореупоменатата процедура за обучение.Там е антената...поне при комбито.Стана от първия път.
Искам само да добавя че почти всички които имат проблем с обучението на ключа е от това че инструкцията е малко неточно описана.Раэликата е в това че ключа трябва да се эавърти до поэиция 1,а не както е описано на контакт ! След като се иэпълни точно,ключът се обучава на секундата, и няма нужда от насоване към эадни стъкла,орбиталната станция Мир и эаставане на челна стойка !