Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ

Мнение от fonsi » 07 Фев 2013, 1:32

И аз днес си смених батерийката и съответно дистанционното спря да работи. Прочетох тук-таме как се програмира(обучава) и попаднах на един колега който е написал,че ключа трябва да сочи към задното стъкло ! Дайте на контакт,върнете обратно,задръжте копчето за откл. и след това натиснете 3 пъти копчето за закл.,но без никакви такива 5-10 секунди,нормални 3 цъкания едно след друго като пак казвам ключа да сочи КЪМ ЗАДНОТО СТЪКЛО ! При мен така се получи,иначе опитах сигурно 20 пъти ама ключа ми беше насочен към различни места,но не и назад ( РОМБОВИДЕН КЛЮЧ ) :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Assen » 07 Фев 2013, 15:52

Колега имах същия проблем и доста време никои не успя да го оправи, накрая малко натиск към "сервизните специалисти" да проверят всички бушони или релета и се оказа бушона в багажника които контролира модула за централното! Дано стане!!!

Потребител
Аватар
Кара: е46 2.0d facelift, е60 3.0xd.

Мнение от stefo93 » 01 Апр 2013, 12:08

Колеги при мен се появи следния проблем. Колата се отключва и заключва от дистанционното, но не иска да пали. Въртиш на контакт светва всичко и вече като тръгваш да палиш не става нищо .... :( с резервния колата си пали.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 да се върти

Мнение от rangel_9g » 01 Апр 2013, 20:40

ico83 написа:И аз да се включа,при мен не бачка копчето за заключване но копчето на ключа си работи защото, като е заключена и го натиса светват лампите вътре. Работи само на отключване,заключва се с ключа в ключалката

моя проблем е същия някой ако има решение нека сподели
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater[/img][/url]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Апр 2013, 21:34

stefo93 написа:Колеги при мен се появи следния проблем. Колата се отключва и заключва от дистанционното, но не иска да пали. Въртиш на контакт светва всичко и вече като тръгваш да палиш не става нищо .... :( с резервния колата си пали.

не го разпознава евс-а сигурно е станало нещо с чипа, твоя ключ ромбоидния ли е или този с гумените бутони :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 02 Апр 2013, 10:14

Да, прав е колегата oci! Вероятно EWS-a e "забравил" ключа и може да се пробва да се добави ключа наново, ако не става - програмиране на нов чип...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 да се върти

Мнение от rangel_9g » 02 Апр 2013, 16:42

да но моя ключ ( от тези с гумените бутони) може да отключва колата и отварям багажника но не я заключва , скоро забелязах че когато я заключа с ключа и след това натисна копчето за заключване и плафоните вътре светват , значи все пак ключа си излъчва но пробвах да го обуча наново и неможе колата не реагира
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater[/img][/url]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 02 Апр 2013, 17:01

Колега, отговорът на oci е относно проблема на колегата stefo93 - твоят случай е друг и в него транспондерът (чипът) няма нищо общо. Не е лошо да отвориш ключа и да опиташ да почистиш добре всичко след което да направиш нова проба (ако вече не си го направил разбира се). След това е най-добре да се насочиш към най-лесните и евтини варианти - евентуална смяна на батерия или на контактната пластина и преглед на спойките на самата платка...

Потребител
Аватар

Мнение от nildar » 24 Апр 2013, 12:24

Момчета ми аз имам 1 копче за отключване и заключване как да го обуча

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 27 Апр 2013, 21:30

колеги чакайте и аз да си забия проблема, че сега видях темата :) Значи дистанционното ми от няколко години не работи коректно, работят само копчетата за откл. и отваряне на багажника, но не и за заключването (или поне не заключва, тъй като, след като вече съм заключил с ключа при натискане на копчето за закл. лампите в купето светват, което за мене си е признак че има някаква комуникация) самото дистанционно е от първите без диод, тъй като колата е в началото на 96г. преди можеше да се обучава, но от момента в който отказа копчето отказа и да се обучава ключа. някакви идеи ? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 27 Апр 2013, 23:20

braina написа:колеги чакайте и аз да си забия проблема, че сега видях темата :) Значи дистанционното ми от няколко години не работи коректно, работят само копчетата за откл. и отваряне на багажника, но не и за заключването (или поне не заключва, тъй като, след като вече съм заключил с ключа при натискане на копчето за закл. лампите в купето светват, което за мене си е признак че има някаква комуникация) самото дистанционно е от първите без диод, тъй като колата е в началото на 96г. преди можеше да се обучава, но от момента в който отказа копчето отказа и да се обучава ключа. някакви идеи ? :dunno:

Батерия!
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 28 Апр 2013, 8:23

Няма да е батерия Любо, другите 2 копчета хващат от 9 етаж на блока ;))) няква друга схема, ще да е. Според мен е нещо свързано с компа на колата или тая част, която отговаря за алармата( тъй аз съм с фабрична аларма ).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 28 Апр 2013, 11:27

braina написа:Няма да е батерия Любо, другите 2 копчета хващат от 9 етаж на блока ;))) няква друга схема, ще да е. Според мен е нещо свързано с компа на колата или тая част, която отговаря за алармата( тъй аз съм с фабрична аларма ).

Я пробвай с една нова и после пиши ;)
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от тедтеди » 16 Юни 2013, 22:34

аз имах същия проблем....какво ли не пробвах...просто насочи ключа към задния прозорец след като извадиш ключа от контакта и направи гореупоменатата процедура за обучение.Там е антената...поне при комбито.Стана от първия път.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evo_9 » 08 Ное 2013, 20:58

Искам само да добавя че почти всички които имат проблем с обучението на ключа е от това че инструкцията е малко неточно описана.Раэликата е в това че ключа трябва да се эавърти до поэиция 1,а не както е описано на контакт ! След като се иэпълни точно,ключът се обучава на секундата, и няма нужда от насоване към эадни стъкла,орбиталната станция Мир и эаставане на челна стойка !

ПредишнаСледваща

Назад към E39