Проблем автоматик

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Re: Проблем автоматик

Мнение от amgpower » 15 Мар 2013, 21:52

Маслото е на ниво,проверих го 2 пъти.Това с изчакването от задна към директна знам.Проблема е като загрее тогава прави тея номера
с ударно потегляне ако тръгна с газ,ако тръгна плавно не го прави.Имам чувството че тръгва от втора и като тръгна по рязко веднага включва на първа и затова удря,защото и когато я изръчкам стабилно и после следователно спирам стабилно,при потегляне пак удря.Какви са тези О-пръстени и къде се намират?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 15 Мар 2013, 22:13

ммммм ама на теб ти го прави всеки път като тръгваш с повече гас така ли!При мен е само когато от задна мина на директна и непосредствено след като като съм преместил лоста набивам гаста.След това ако не изключвам да спирам и да тръгвам 100 пъти си е плавно при всички случеи.Това за втората до колкото знам е нормално да тръгва при определени ситуации,но дори да е както казваш ти да тръгва на 2-ра и като подадеш повече гас да мине на 1-ва наистина не да е плавно,а направо не трябва да усетиш че е превключила. :conf: хм наистина е интересно .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 15 Мар 2013, 23:20

Така и на мен ми го прави, но не всеки път. Без значение загряла или не, обаче на S не го прави там мисля винаги си тръгва от първа. Пробвам го няколко пъти спирачки и след това рязко тръгване обаче не на D, a на S и няма проблем, докато на D удря понякога
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от amgpower » 16 Мар 2013, 17:21

Не съм пробвал на спортния режим как ще е но може би имаме един и същи проблем колега.Обаче къде е проблема?

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 16 Мар 2013, 19:12

amgpower написа:Не съм пробвал на спортния режим как ще е но може би имаме един и същи проблем колега.Обаче къде е проблема?

Tам, че не караме нови коли в гаранция, а барутарници на доизживяване изхвърлени и забравени от европа :mhihi:
И понеже и аз не знам къде е проблема ще го оставиме засега така, пък като се строши тогава ще си покаже, явно е детска болест някаква знам ли.
Едва ли проблема е в маслото, въпреки че не вярвам в италия някога тая кола да е виждала ново масло на кутията
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 21 Апр 2013, 16:50

Здравейте колеги, amgpower смени си маслото заедно с филтъра и след 1000км. отново същата процедура. Просто маслото като не се е охлаждало е прегоряло и изгубило качества си. Повторната смяна е да се премахне максимома от старото.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от amgpower » 21 Апр 2013, 17:33

Колега сигурен ли си в това което казваш?На мен също ми мина през акъла че може да е прегряло и от там да идва проблема.Но аз мога да го сменя нацяло още първия път.Не е нужно 2 пъти,само че ако не е там проблема едни 300лв на вятъра.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 21 Апр 2013, 19:37

amgpower написа:Колега сигурен ли си в това което казваш?На мен също ми мина през акъла че може да е прегряло и от там да идва проблема.Но аз мога да го сменя нацяло още първия път.Не е нужно 2 пъти,само че ако не е там проблема едни 300лв на вятъра.

Нищо дай още 300 за да си сигурен, че са били на вятъра и първия път :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530xD '06
Мечтае да кара: Вече не мечтае.
Детайли за колата: Е60 530xD '06

Мнение от xapubg » 22 Апр 2013, 22:03

Аз като ми смениха моето и спря и да рита и да се замисля, все дно нова кола стана ...
Но при мен беше 2 литра под нивото (как е равотила задната изобщо) ... а и беше яко гняз по магнитите, ама докъдето изкара :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 23 Апр 2013, 7:07

Здравейте колеги, не е 100% сигурно, че след смяната на маслото ще се оправи, но това е последната интервенция преди ремонта. Лично мнение, аз бих го сменил, но ти решаваш не изкам да те ангажирам с моето мнение. Може ли да споделиш как източваш цялото масло включително и ковертора. Формацията която имах се говореше, че неможе да се източи конвертора и противопоказно е да се пали мотора когато няма масло в кутията, НО има различни неофицялни техники и затова ме инересува.
Успех на всички.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Апр 2013, 7:12

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=331409

Напред в темата се дават идеи да се свърже единия съд на мястото на изходящата тръба за охлаждане на маслото, а новото масло да се засмуква и тн ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Апр 2013, 9:34

cod-cdbp написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=331409

Напред в темата се дават идеи да се свърже единия съд на мястото на изходящата тръба за охлаждане на маслото, а новото масло да се засмуква и тн ;)

Като сме почнали по този начин, би било добре преди да се засмуче новото масло да се направи промивка с 10-на литра бензин или коресилин, за да се почисти всичко както трябва. :paranoid: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 23 Апр 2013, 11:48

zvetiko написа:
cod-cdbp написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=331409

Като сме почнали по този начин, би било добре преди да се засмуче новото масло да се направи промивка с 10-на литра бензин или коресилин, за да се почисти всичко както трябва. :paranoid: :mhihi:

Ако зависи от мен - направо отваряне на мозъка + смянана сачмите ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 23 Апр 2013, 13:08

Здравейте колеги, прочел съм темата и точно това се отрича / палене на мотора когато в кутията нама масло/. В главата ми се върти един метод, но преди това ми трябва да разбера кой от двата маркуча връща маслото от охладителя в кутията / A5S390R/. По техническото ръководство, което имам пише, че е горния, в инернет намирам обратна информация. Ако някой знае и е 100% сигурен, и желае да сподели, нека да пише. После ще напиша каква е процедурата. Целта е да се поднови максимум старото масло в конвертора.
Усспех на всички.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 23 Апр 2013, 14:21

ангелски написа:Здравейте колеги, прочел съм темата и точно това се отрича / палене на мотора когато в кутията нама масло/. В главата ми се върти един метод, но преди това ми трябва да разбера кой от двата маркуча връща маслото от охладителя в кутията / A5S390R/. По техническото ръководство, което имам пише, че е горния, в инернет намирам обратна информация. Ако някой знае и е 100% сигурен, и желае да сподели, нека да пише. После ще напиша каква е процедурата. Целта е да се поднови максимум старото масло в конвертора.
Усспех на всички.

E аз същото мисля че намеквам, но според мен ще отиде доста повече масълце. :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е38