джанти за 7ма серия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- eleganc3
- Потребител
-
- Кара: 728i
джанти за 7ма серия
Колеги купих си джанти 18 цола Ет35 8.5J ,и на седмицата седят много на вътре.Колко милиметра фланци трябва да сложа ?
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
Re: джанти за 7ма серия
eleganc3 написа:Колеги купих си джанти 18 цола Ет35 8.5J ,и на седмицата седят много на вътре.Колко милиметра фланци трябва да сложа ?
ами колега поне питаи преди да купуваш,ет 20 трябва да е,така че сам прецени какви фланци и с какъв размер ти трябват
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Krasi-1.500000km.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38
- Мечтае да кара: E38
От десет до дваисет стоят добре на колата. На моита съм слагал много модели джанти но това са размерите които и отиват.Днес видях една седмица с емкови джанти сигорно от трета серия с голямо ет джантата беше поне три пръста навътре никак не и отиваха успех колега. 

Извинявам се, че пиша в чужда тема, но реших да ползвам тази относно съвет за джанти, за да не пускам нова. Въпроса ми е джанти 10,5Jх18 ет32 дали ще станат на е38? Ако не опират никъде мисля, че ще са добре, защото гумите ще са 255 широки и няма да са много навътре, все пак стандартното ЕТ на е38 е ЕТ23.
Мерси предварително! Поздрави!
Мерси предварително! Поздрави!
BMW Sheer Driving Pleasure
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Аз не мога да разбера как пътищата стават все по-зле и по-зле и всички се стремят да сложат все по-големи и по-големи джанти с все по- нископрофилни гуми. Не ви ли е жал поне малко за тая кола или най-важното в една кола е тя да изглежда добре и да лови окото, а в същия момент да няма нищо здраво отдолу по нея
Аз примерно съм с 235/60/16. Може да не е най-красивата гума на света, но поне знам, че вози като хората, пренарежда павета и изправя неравности с тях
Другия плюс е, че ако я паркирам върху вода няма да потъне и джанти никога няма да ми се наложи да изправям
Те ги

Аз примерно съм с 235/60/16. Може да не е най-красивата гума на света, но поне знам, че вози като хората, пренарежда павета и изправя неравности с тях

Те ги

ATR-42/72
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
DLVasilev написа:Аз не мога да разбера как пътищата стават все по-зле и по-зле и всички се стремят да сложат все по-големи и по-големи джанти с все по- нископрофилни гуми. Не ви ли е жал поне малко за тая кола или най-важното в една кола е тя да изглежда добре и да лови окото, а в същия момент да няма нищо здраво отдолу по нея![]()
Аз примерно съм с 235/60/16. Може да не е най-красивата гума на света, но поне знам, че вози като хората, пренарежда павета и изправя неравности с тяхДругия плюс е, че ако я паркирам върху вода няма да потъне и джанти никога няма да ми се наложи да изправям
![]()
Те ги![]()
Колегата е много прав

- BMW M5 super
- кандидат ентусиаст
-
DLVasilev написа:Аз не мога да разбера как пътищата стават все по-зле и по-зле и всички се стремят да сложат все по-големи и по-големи джанти с все по- нископрофилни гуми. Не ви ли е жал поне малко за тая кола или най-важното в една кола е тя да изглежда добре и да лови окото, а в същия момент да няма нищо здраво отдолу по нея![]()
Аз примерно съм с 235/60/16. Може да не е най-красивата гума на света, но поне знам, че вози като хората, пренарежда павета и изправя неравности с тяхДругия плюс е, че ако я паркирам върху вода няма да потъне и джанти никога няма да ми се наложи да изправям
![]()
Те ги![]()
От мой личен опит смея да твърдя ,че изобщо не си прав .Даже бих го казал няма никаква база за сравнение .
Аз карах с точно този размер като твоя 16 ки от Фрнкфурт до София ,и после ходих три пъти командировка ,по такива пътища ,че БГ ти се струват рай .
Та мога да кажа доста обективно мнение .Да вози една идея малко по меко .Но до тук спират предимствата .След като си поставих на колата оригинални джанти от М6 -----мммммммм какво да кажа .Пак ходих три пъти командировка ,навъртяни 9 000 км и всеки един километър съм си казвал ,защо не ги слойих тези 18 ки по рано !!!Устойчивост на управление ,сигурност при доста високи скорости ,и друго нещо много по трудно е нарочно да я поднесеш колата ,докато преди на 16 ките го правеше почти на всеки завой .
vvvvv
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
BMW M5 super написа: От мой личен опит смея да твърдя ,че изобщо не си прав .Даже бих го казал няма никаква база за сравнение .
Аз карах с точно този размер като твоя 16 ки от Фрнкфурт до София ,и после ходих три пъти командировка ,по такива пътища ,че БГ ти се струват рай .
Та мога да кажа доста обективно мнение .Да вози една идея малко по меко .Но до тук спират предимствата .След като си поставих на колата оригинални джанти от М6 -----мммммммм какво да кажа .Пак ходих три пъти командировка ,навъртяни 9 000 км и всеки един километър съм си казвал ,защо не ги слойих тези 18 ки по рано !!!Устойчивост на управление ,сигурност при доста високи скорости ,и друго нещо много по трудно е нарочно да я поднесеш колата ,докато преди на 16 ките го правеше почти на всеки завой .
Направо не ми се мисли къде си ходил командировка, че нашите пътища да ти се сторят рай.

Кажи на коя планета има по-лоши пътища

Всичко, което казваш го казваш щото те кефи да караш с такива джанти, не толкова че е вярно

И аз искам да си сложа 20 цолови Алпини ама къде да ги карам? Те само на 1-вата седмица са на квадрат. То това дето карам го карам за да пази не щото седи добре. Никога на ме е вълнувало как ми изглежда колата.
Освен това гореописаните "Плюсове" на 18-ките ги имам и аз, затова предлагам сложи 26-ци, може да е още по-добре

Тия 9000 км ако ги въртиш на магистрала повечето няма как да намеиш голяма разлика

Хайде със здраве

ATR-42/72
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Вярно си е това за големите джанти, аз се качих на 17", само защото плановете от тук натам са ми само извънградски и предимно магистрални.
Вдигнал съм ръце от всичко останало като шофиране, поне с голямата талига
Вдигнал съм ръце от всичко останало като шофиране, поне с голямата талига

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Съгласен съм, че не трябва да се прекалява относно размера на джантите, въпреки, че съм съгласен пък, че стойката с 20-ки на е38 е уникална!
На рамката на шофьорската врата (на моята кола) са написани допустими размери джанти и гуми и налягането на гумите (би трябвало всички да сте си поглеждали рамката на шофьорската си врата). Там са дадени 16-ки и 18-ки (на моята). Возията съм си я пробвал на 17-ки и 16-ки и разлика няма(освен, че със 16-ки 235/60/16 колата НЕ е толкова стабилна на остър завой или при рязко потегляне със завиване). Това, което искам да кажа е, че за тази кола са дадени допустими 18-ки и аз си мисля защо да не сложа тогава, за да ми е по-кеф, пък и може да е още по-стабилна.
Както и да е никой не ми отговори на въпроса ЕТ 32/10.5J мога ли да сложа за задни с гума 255? Дали ще стоята на място и ще опират ли в амортисьора?
Поздрави за всички с всякакъв размер джанти! (Важното е да ви е готино като си карате колата)
На рамката на шофьорската врата (на моята кола) са написани допустими размери джанти и гуми и налягането на гумите (би трябвало всички да сте си поглеждали рамката на шофьорската си врата). Там са дадени 16-ки и 18-ки (на моята). Возията съм си я пробвал на 17-ки и 16-ки и разлика няма(освен, че със 16-ки 235/60/16 колата НЕ е толкова стабилна на остър завой или при рязко потегляне със завиване). Това, което искам да кажа е, че за тази кола са дадени допустими 18-ки и аз си мисля защо да не сложа тогава, за да ми е по-кеф, пък и може да е още по-стабилна.
Както и да е никой не ми отговори на въпроса ЕТ 32/10.5J мога ли да сложа за задни с гума 255? Дали ще стоята на място и ще опират ли в амортисьора?
Поздрави за всички с всякакъв размер джанти! (Важното е да ви е готино като си карате колата)
BMW Sheer Driving Pleasure
- Beni_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d 163
- Мечтае да кара: f30 335d
- Детайли за колата: Черна много лъскава.
И аз съм за 16-ки преди карах с 18-ки но ги продадох
единствения плюс е визията наистина стои уникално,
но една нова гума примерно 235/50/18 или 255/45/18
каквито са за мпаралел примерно е сериозна сума 400-500лв,
а със 16-ките се возя като на лодка и карам спокойно
не дебна постоянно за дупки и такива неща.
Това от мен.
единствения плюс е визията наистина стои уникално,
но една нова гума примерно 235/50/18 или 255/45/18
каквито са за мпаралел примерно е сериозна сума 400-500лв,
а със 16-ките се возя като на лодка и карам спокойно
не дебна постоянно за дупки и такива неща.
Това от мен.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3