джанти за 7ма серия

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 728i

джанти за 7ма серия

Мнение от eleganc3 » 01 Ное 2012, 16:41

Колеги купих си джанти 18 цола Ет35 8.5J ,и на седмицата седят много на вътре.Колко милиметра фланци трябва да сложа ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Re: джанти за 7ма серия

Мнение от ljubo72 » 01 Ное 2012, 19:28

eleganc3 написа:Колеги купих си джанти 18 цола Ет35 8.5J ,и на седмицата седят много на вътре.Колко милиметра фланци трябва да сложа ?

ами колега поне питаи преди да купуваш,ет 20 трябва да е,така че сам прецени какви фланци и с какъв размер ти трябват
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 01 Ное 2012, 20:55

20мм фланци ще са екстра
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38
Мечтае да кара: E38

Мнение от Krasi-1.500000km. » 01 Ное 2012, 21:26

От десет до дваисет стоят добре на колата. На моита съм слагал много модели джанти но това са размерите които и отиват.Днес видях една седмица с емкови джанти сигорно от трета серия с голямо ет джантата беше поне три пръста навътре никак не и отиваха успех колега. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 19 Апр 2013, 17:25

Извинявам се, че пиша в чужда тема, но реших да ползвам тази относно съвет за джанти, за да не пускам нова. Въпроса ми е джанти 10,5Jх18 ет32 дали ще станат на е38? Ако не опират никъде мисля, че ще са добре, защото гумите ще са 255 широки и няма да са много навътре, все пак стандартното ЕТ на е38 е ЕТ23.

Мерси предварително! Поздрави!
BMW Sheer Driving Pleasure

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 19 Апр 2013, 19:30

Аз не мога да разбера как пътищата стават все по-зле и по-зле и всички се стремят да сложат все по-големи и по-големи джанти с все по- нископрофилни гуми. Не ви ли е жал поне малко за тая кола или най-важното в една кола е тя да изглежда добре и да лови окото, а в същия момент да няма нищо здраво отдолу по нея :mhihi:
Аз примерно съм с 235/60/16. Може да не е най-красивата гума на света, но поне знам, че вози като хората, пренарежда павета и изправя неравности с тях :mhihi: Другия плюс е, че ако я паркирам върху вода няма да потъне и джанти никога няма да ми се наложи да изправям :mhihi:
Те ги ;)
Изображение
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 19 Апр 2013, 19:40

DLVasilev написа:Аз не мога да разбера как пътищата стават все по-зле и по-зле и всички се стремят да сложат все по-големи и по-големи джанти с все по- нископрофилни гуми. Не ви ли е жал поне малко за тая кола или най-важното в една кола е тя да изглежда добре и да лови окото, а в същия момент да няма нищо здраво отдолу по нея :mhihi:
Аз примерно съм с 235/60/16. Може да не е най-красивата гума на света, но поне знам, че вози като хората, пренарежда павета и изправя неравности с тях :mhihi: Другия плюс е, че ако я паркирам върху вода няма да потъне и джанти никога няма да ми се наложи да изправям :mhihi:
Те ги ;)
Изображение

Колегата е много прав :banghead: Имаме страхотни пътища..като сложих летните 19" направо ми падат плобмите :roll: а със 16" ми джанти е песен :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW M5 super » 19 Апр 2013, 20:17

DLVasilev написа:Аз не мога да разбера как пътищата стават все по-зле и по-зле и всички се стремят да сложат все по-големи и по-големи джанти с все по- нископрофилни гуми. Не ви ли е жал поне малко за тая кола или най-важното в една кола е тя да изглежда добре и да лови окото, а в същия момент да няма нищо здраво отдолу по нея :mhihi:
Те ги ;)
Изображение

От мой личен опит смея да твърдя ,че изобщо не си прав .Даже бих го казал няма никаква база за сравнение .
Аз карах с точно този размер като твоя 16 ки от Фрнкфурт до София ,и после ходих три пъти командировка ,по такива пътища ,че БГ ти се струват рай .
Та мога да кажа доста обективно мнение .Да вози една идея малко по меко .Но до тук спират предимствата .След като си поставих на колата оригинални джанти от М6 -----мммммммм какво да кажа .Пак ходих три пъти командировка ,навъртяни 9 000 км и всеки един километър съм си казвал ,защо не ги слойих тези 18 ки по рано !!!Устойчивост на управление ,сигурност при доста високи скорости ,и друго нещо много по трудно е нарочно да я поднесеш колата ,докато преди на 16 ките го правеше почти на всеки завой .
vvvvv

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 19 Апр 2013, 20:38

BMW M5 super написа: От мой личен опит смея да твърдя ,че изобщо не си прав .Даже бих го казал няма никаква база за сравнение .
Аз карах с точно този размер като твоя 16 ки от Фрнкфурт до София ,и после ходих три пъти командировка ,по такива пътища ,че БГ ти се струват рай .
Та мога да кажа доста обективно мнение .Да вози една идея малко по меко .Но до тук спират предимствата .След като си поставих на колата оригинални джанти от М6 -----мммммммм какво да кажа .Пак ходих три пъти командировка ,навъртяни 9 000 км и всеки един километър съм си казвал ,защо не ги слойих тези 18 ки по рано !!!Устойчивост на управление ,сигурност при доста високи скорости ,и друго нещо много по трудно е нарочно да я поднесеш колата ,докато преди на 16 ките го правеше почти на всеки завой .

Направо не ми се мисли къде си ходил командировка, че нашите пътища да ти се сторят рай. :mhihi:
Кажи на коя планета има по-лоши пътища :mhihi:
Всичко, което казваш го казваш щото те кефи да караш с такива джанти, не толкова че е вярно ;)
И аз искам да си сложа 20 цолови Алпини ама къде да ги карам? Те само на 1-вата седмица са на квадрат. То това дето карам го карам за да пази не щото седи добре. Никога на ме е вълнувало как ми изглежда колата.
Освен това гореописаните "Плюсове" на 18-ките ги имам и аз, затова предлагам сложи 26-ци, може да е още по-добре :mhihi:
Тия 9000 км ако ги въртиш на магистрала повечето няма как да намеиш голяма разлика ;)
Хайде със здраве :bchug:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Апр 2013, 22:29

Вярно си е това за големите джанти, аз се качих на 17", само защото плановете от тук натам са ми само извънградски и предимно магистрални.
Вдигнал съм ръце от всичко останало като шофиране, поне с голямата талига :evil:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 19 Апр 2013, 23:41

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 20 Апр 2013, 8:20

^Няма спор, че седят добре ама..
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 20 Апр 2013, 16:35

Съгласен съм, че не трябва да се прекалява относно размера на джантите, въпреки, че съм съгласен пък, че стойката с 20-ки на е38 е уникална!
На рамката на шофьорската врата (на моята кола) са написани допустими размери джанти и гуми и налягането на гумите (би трябвало всички да сте си поглеждали рамката на шофьорската си врата). Там са дадени 16-ки и 18-ки (на моята). Возията съм си я пробвал на 17-ки и 16-ки и разлика няма(освен, че със 16-ки 235/60/16 колата НЕ е толкова стабилна на остър завой или при рязко потегляне със завиване). Това, което искам да кажа е, че за тази кола са дадени допустими 18-ки и аз си мисля защо да не сложа тогава, за да ми е по-кеф, пък и може да е още по-стабилна.

Както и да е никой не ми отговори на въпроса ЕТ 32/10.5J мога ли да сложа за задни с гума 255? Дали ще стоята на място и ще опират ли в амортисьора?

Поздрави за всички с всякакъв размер джанти! (Важното е да ви е готино като си карате колата)
BMW Sheer Driving Pleasure

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d 163
Мечтае да кара: f30 335d
Детайли за колата: Черна много лъскава.

Мнение от Beni_ » 20 Апр 2013, 17:21

И аз съм за 16-ки преди карах с 18-ки но ги продадох
единствения плюс е визията наистина стои уникално,
но една нова гума примерно 235/50/18 или 255/45/18
каквито са за мпаралел примерно е сериозна сума 400-500лв,
а със 16-ките се возя като на лодка и карам спокойно
не дебна постоянно за дупки и такива неща.

Това от мен.

Следваща

Назад към Е38