Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
на мен ми изглежда добре. Само да беше с голямата навигация за тия пари.
Батман написа:casa написа:Здравейте,
моля ви за съвет и мнение по тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
На пръв поглед изглежда добре, но
предния ляв подкалник е боядисван..мааалко по бързата процедура е правена
Със сигурност не е 2002 ..трябваше да е фейс иначе..но може да е регистрирана
тогава, но надали
Ако има коментар на цената - е още по-добре..
..Иначе ключа е ромбоиден..
Благодаря ти.
Да, колата е регистрирана 01.2002. Тя е 316i, 105 к.с. и се спират 2001 от производство. Има и коментар на цената.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
casa написа:Тя е 316i, 105 к.с. и се спират 2001 от производство. Има и коментар на цената.
The BMW M43 is a straight-4 SOHC piston engine which replaced the M40 and was produced from 1991-2002.
Gabriel ти го е написал най-добре за конкретната кола...търси друга, има ..
на 204 кс таблата не са ли с червен сектор след 5к оборота тук нещо не е като хората
totiboy написа:
на 204 кс таблата не са ли с червен сектор след 5к оборота тук нещо не е като хората
Баш

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
калника и бил боядисван честно ли бе човек .. 11 годишна кола поне на 300к .. ти се радвай ако не е направена от 2 тоталки 

- freakylp
- Потребител
-
- Кара: 320d E46
- Мечтае да кара: 335d e92
Колеги,
Смятам скоро да си вземам отново E46-ца.
Бих искал да ви попитам за тази http://www.cars.bg/u1015178 какво мислите ?
Какво е мнението ви за този мотор и съпоставка с 320d / преди имах 320d /.
Благодаря предварително (:
Смятам скоро да си вземам отново E46-ца.
Бих искал да ви попитам за тази http://www.cars.bg/u1015178 какво мислите ?
Какво е мнението ви за този мотор и съпоставка с 320d / преди имах 320d /.
Благодаря предварително (:
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Здравейте, колеги. Хвърлил съм око на БМВ е46 330д 184 коня. Информиран съм за поддръжката и разхода, затова тези неща не ме интересуват. Единственото, което ме касае, защото не съм карал такова БМВ е дали върви повече от 1.8 турбо 20 клапана на Фолксваген. В момента карам Пасат 5, с мотор 1.8Т 150 коня. Искам като си взема следващата кола /е46 330д 184 коня/, да върви чувствително повече от предната. Възможно ли е това? Виждам, че има доста въртящ момент и то в ниски обороти. А голяма ли е разликата в динамиката между 330д 184 и 330д 204 коня? По-уместно ли е да поизчакам и да събера пари за по-новия мотор, 204 коня. Акцентът за мен е в ускорението, динамиката, еластичността и мощността. Карам 1.8Т само на бензин, така че съм свикнал на висок разход от рода на 13-14 градско и 8-10 извънградско. А 330д дочух че харчи по-малко, така че няма да е проблем. Но моля ви, споделете за ускорението, защото не искам да си купя кола, която да върви съвсем малко повече от старата ми. Прочетох в някои теми, че 330д едва ли не бил тромав, муден и "нищо особено". Затова са опасенията ми.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Alexi написа:калника и бил боядисван честно ли бе човек .. 11 годишна кола поне на 300к .. ти се радвай ако не е направена от 2 тоталки

Браво!..много помогна на колегата!
Вместо ирония да беше приложил познания с тези 3 000 мнения..
Темата е да се помага за избор на кола и съвети..
за другото на друго място..
surfboard 1.8Т е много спрял мотор, но не и колкото атмосферен 1.8 20v. Дори да си купиш Е46 320d 150кс. ще върви повече. 330d е приятен мотор за каране и ако не е автомат или 4х4 ще върви достатъчно. 204 к.с. вече е осезаемо по-динамичния двигател. Ако имаш пари 204 к.с., ако не взимай по-стария пак ще си доволен. Разхода е доста по-малък от този който си цитирал, че имаш в момента.
Батман ти или някой друг найстина ли вярва, че има кола на 10+ години с непребоядисвани детайли
? Тук на снимки 90% от хората констатират, че дадена кола е боклук защото лайстната била разлепена, нещо капака стоял навдигнат, стопа бил сменян, волана тапциран и т.н
. Следващ момент е че почти всеки пита за най-евтината обява на пазара. Купува се цена а не автомобил. И другия момент не искате ожулени или ръждясали детайли, но пък и да няма боядисвано. Кой си купува кола да я държи само в гараж? Тук кола на под 300 000 км не се вкарва. За тези километри поне предния капак и бронята са начукани от камъчета и са правени неколкократно.
С тези критерии само кола от магазина
Батман ти или някой друг найстина ли вярва, че има кола на 10+ години с непребоядисвани детайли

С тези критерии само кола от магазина

- i.halachev
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Трутинетка
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
колеги дайте мнение за тази колица
)) заслужава ли си , някой виждали скрити дефекто по снимките ??? колкото може де то на живо си е друго . И само да питам как се познава дали е разбит маховика , има ли някакви симптоми, че скоро мисля да отида да я видя тази бракмичка:)))
колеги дайте мнение за тази колица

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
surfboard написа:Здравейте, колеги. Хвърлил съм око на БМВ е46 330д 184 коня. Информиран съм за поддръжката и разхода, затова тези неща не ме интересуват. Единственото, което ме касае, защото не съм карал такова БМВ е дали върви повече от 1.8 турбо 20 клапана на Фолксваген. В момента карам Пасат 5, с мотор 1.8Т 150 коня. Искам като си взема следващата кола /е46 330д 184 коня/, да върви чувствително повече от предната. Възможно ли е това? Виждам, че има доста въртящ момент и то в ниски обороти. А голяма ли е разликата в динамиката между 330д 184 и 330д 204 коня? По-уместно ли е да поизчакам и да събера пари за по-новия мотор, 204 коня. Акцентът за мен е в ускорението, динамиката, еластичността и мощността. Карам 1.8Т само на бензин, така че съм свикнал на висок разход от рода на 13-14 градско и 8-10 извънградско. А 330д дочух че харчи по-малко, така че няма да е проблем. Но моля ви, споделете за ускорението, защото не искам да си купя кола, която да върви съвсем малко повече от старата ми. Прочетох в някои теми, че 330д едва ли не бил тромав, муден и "нищо особено". Затова са опасенията ми.
Ще върви повече, доста повече от 1.8Т в Пасат! Но най-добрия вариант е да седнаш и да покараш една да видиш дали е твоята кола. С един ремап пък нещата стават съвсем приятни. Неприятното при 184кс версията е че общо взето с чипа се изчерпват смислените ъпгрейди от към мощност, който си заслужават инвестицията. При 204-ката вече е по-друго, освен чип може да се заиграваш с дюзи от там турбини и т.н.
ПП За боядисвани детайли да ви боли ку

- Vladimir4o
- Потребител
-
Здравеите колеги! Оглеждам се за Е46 феислифт от известно време....искам да попитам,ако някои може да ми даде съвет кои от двата мотора да избера 318 2.0 143 , или шестака 320 2.2 170. много ли е по скъп за подръжка 6 цилиндровия мотор, със същото окачване ли са, и имали кои знае каква разлика във вървенето,защото карам предимно градско и дали си заслужава да взимам по мощен мотор. за сега повече клоня към двулитровия мотор...кажете какво мислите и кои е по сполучливия модел. не съм състезател но все пак искам колата да е пъргава. смятам да отделя 11- 11,5 к за такъв автомобил ....силно се колебая дали да взема купе или седан. виждам че за купето върви с 1000 -2000 к отгоре. искам да питам също дали е проблем за тези мотори газовите инжекциони?
харесал съм една кола и ще се радвам на компететното ви мнение дали си заслужава...феислифт ли е според вас
http://www.carmarket.bg/bmw-318-318i-38 ... d=1&sort=1
харесал съм една кола и ще се радвам на компететното ви мнение дали си заслужава...феислифт ли е според вас
http://www.carmarket.bg/bmw-318-318i-38 ... d=1&sort=1
Обяснете.
Предварително се извинявам ако има такава тема, но търсих доста из форума нищо не открих за това което ме интересува.. ( Ако има такава оставете ми я и локнете
)
Така според МОЙ наблюдения и специално за 330 серията .. масово хората предпочитат 330Д пред 330ХД.. та интересувам ме защо, като 330ХД има Хдрайв ( Xdrive ) и според мен това е само + ..
Ако може някой да ми каже разликите между двете коли .. защо едната и защо другата.
Благодаря на всички отзовали се.

Така според МОЙ наблюдения и специално за 330 серията .. масово хората предпочитат 330Д пред 330ХД.. та интересувам ме защо, като 330ХД има Хдрайв ( Xdrive ) и според мен това е само + ..
Ако може някой да ми каже разликите между двете коли .. защо едната и защо другата.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Обяснете.
Skylimit написа:Предварително се извинявам ако има такава тема, но търсих доста из форума нищо не открих за това което ме интересува.. ( Ако има такава оставете ми я и локнете)
Какво си търсил не търсил Е46 НЯМА Хdrive ..тва трябва да е на главната страница на подфорума!
Избират се да ,хд е по-тежка,допълнителни части за поддръжка.Малко по-висок разход,по специфични части които са само за Х и те така..по-малко ядове
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5