Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
nightdriver написа:Ivo_Borisov написа:Помпата е за смяна колега. Вдига голяма температура и затова спира, помпата не може да изтласква антифриза, загрява печката и затова се изключва. При работещ мотор нямаш проблем, защото водната помпа върти антифриза а и спомагателната помпа колкото и да е слаба, пак помага.
ок , мерси Иво ! Имам друга циркулационна помпа / нали за нея става въпрос ?/ , но ще видя кога ще я сменя , а и то сигурно е голям панаир , печката долу и т.н.
Здравейте,
днес смених циркулационната помпа , но отново ми прави същия номер - на запален мотор печката включва и работи нормално , но на загасен мотор печката пали , вдига едни яки обороти за около една минута и после гасне ...
сега помпата , която сложих е втора употреба като продавача ми я продаде за работеща , но гаранция няма

Ако някой сменя тази помпа , нека се подготви да събере около пет литра антифриз или поне при мене толкова изтече !
вебасто термо топ з/ц
с 530д е39 съм, колата има webasto thermotop z/c искам да попитам уважаемите колeги как може да се тества печката дали работи? няма дистанционно към колата, няма таймер, няма MID. има ли как да се направи и с копче ако трябва да се пуска?
- nightdriver
- ентусиаст
-
Re: вебасто термо топ з/ц
bebem написа:с 530д е39 съм, колата има webasto thermotop z/c искам да попитам уважаемите колeги как може да се тества печката дали работи? няма дистанционно към колата, няма таймер, няма MID. има ли как да се направи и с копче ако трябва да се пуска?
ако външната температура е под 5,5С , печката ти сама ще се включи ! Ако тази температура е над 5,5С и все пак искаш да пробваш печката , тогава трябва да я активираш с INPA !
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Колега nightdriver, колко пари ти излезе помпата, ако не е тайна?
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
- nightdriver
- ентусиаст
-
doncheff написа:Колега nightdriver, колко пари ти излезе помпата, ако не е тайна?
ами бях я купил от ибей преди около три години за 35е ако не се лъжа , но втора употреба . Аз ти препоръчвам да си вземеш нова , за да си спокоен , нови са около сто и някое евро пиербург ! Това и е номера - 7.02073.20
- nightdriver
- ентусиаст
-
nightdriver написа:nightdriver написа:Ivo_Borisov написа:Помпата е за смяна колега. Вдига голяма температура и затова спира, помпата не може да изтласква антифриза, загрява печката и затова се изключва. При работещ мотор нямаш проблем, защото водната помпа върти антифриза а и спомагателната помпа колкото и да е слаба, пак помага.
ок , мерси Иво ! Имам друга циркулационна помпа / нали за нея става въпрос ?/ , но ще видя кога ще я сменя , а и то сигурно е голям панаир , печката долу и т.н.
Здравейте,
днес смених циркулационната помпа , но отново ми прави същия номер - на запален мотор печката включва и работи нормално , но на загасен мотор печката пали , вдига едни яки обороти за около една минута и после гасне ...
сега помпата , която сложих е втора употреба като продавача ми я продаде за работеща , но гаранция няма, или с две думи много приклякане и залягане за няма нищо
![]()
Ако някой сменя тази помпа , нека се подготви да събере около пет литра антифриз или поне при мене толкова изтече !
Днес на спокойно пускам печката , но няма никой и никакъв шум от никъде ! С инпата изтрих грешката и пуснах печката и заработи 3-4-5мин и после подкачващата помпа (metering pump) спря и след малко пак тръгна и това се повтори два три пъти някъде без да записва абсолютно никаква грешка , ще речеш перфектна работа !!!
След това запалих колата и понеже вънка беше около 7С отново пуснах печката с инпата и отново поработи 3-4 мин , след което отново спря , но този път окончателно и като погледнах , видях че беше записала грешка - metering pump short circuit или нещо такова...
Мисля си , че циркулационната помпа която сложих работи и сега проблема е в подкачващата помпа...но пък подкачващата помпа като я активирам с инпата и си работи нормално

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
nightdriver написа: Днес на спокойно пускам печката , но няма никой и никакъв шум от никъде ! С инпата изтрих грешката и пуснах печката и заработи 3-4-5мин и после подкачващата помпа (metering pump) спря и след малко пак тръгна и това се повтори два три пъти някъде без да записва абсолютно никаква грешка , ще речеш перфектна работа !!!
След това запалих колата и понеже вънка беше около 7С отново пуснах печката с инпата и отново поработи 3-4 мин , след което отново спря , но този път окончателно и като погледнах , видях че беше записала грешка - metering pump short circuit или нещо такова...
Мисля си , че циркулационната помпа която сложих работи и сега проблема е в подкачващата помпа...но пък подкачващата помпа като я активирам с инпата и си работи нормалноимате ли някакви идеи какво се случва с тази печка ?
Пусни нова маса към подкачващата помпа и би трябвало да се оправи .
- nightdriver
- ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:nightdriver написа: Днес на спокойно пускам печката , но няма никой и никакъв шум от никъде ! С инпата изтрих грешката и пуснах печката и заработи 3-4-5мин и после подкачващата помпа (metering pump) спря и след малко пак тръгна и това се повтори два три пъти някъде без да записва абсолютно никаква грешка , ще речеш перфектна работа !!!
Мисля си , че циркулационната помпа която сложих работи и сега проблема е в подкачващата помпа...но пък подкачващата помпа като я активирам с инпата и си работи нормалноимате ли някакви идеи какво се случва с тази печка ?
Пусни нова маса към подкачващата помпа и би трябвало да се оправи .
Ок ще пробвам , мерси Илко !
- nightdriver
- ентусиаст
-
проблема решен ,
почти сигурно заради кофти маса на подкачващата помпа , не съм пускал нова маса , само исках да съм сигурен , че е точно там проблема и за целта раздвижих подкачващата помпа в скобата й и раздвижих малко буксата .
След това изчистих грешката „metering pump„ и пуснах печката и заработи без проблем на загасена кола , след малко запалих мотора и печката продължи да работи до достигане 74-75С на мотора...нещата явно се нормализираха !
Сега излиза , че циркулационната помпа която смених си работи и с право съм я сменил !
Още един път благодаря на колегите Илко и Иво Борисов за съветите
почти сигурно заради кофти маса на подкачващата помпа , не съм пускал нова маса , само исках да съм сигурен , че е точно там проблема и за целта раздвижих подкачващата помпа в скобата й и раздвижих малко буксата .
След това изчистих грешката „metering pump„ и пуснах печката и заработи без проблем на загасена кола , след малко запалих мотора и печката продължи да работи до достигане 74-75С на мотора...нещата явно се нормализираха !
Сега излиза , че циркулационната помпа която смених си работи и с право съм я сменил !
Още един път благодаря на колегите Илко и Иво Борисов за съветите

- doncheff
- младши ентусиаст
-
doncheff написа:Колега nightdriver, колко пари ти излезе помпата, ако не е тайна?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
nightdriver написа:doncheff написа:Колега nightdriver, колко пари ти излезе помпата, ако не е тайна?
ами бях я купил от ибей преди около три години за 35е ако не се лъжа , но втора употреба . Аз ти препоръчвам да си вземеш нова , за да си спокоен , нови са около сто и някое евро пиербург ! Това и е номера - 7.02073.20

- galin_09
- Потребител
-
- Кара: BMW X6 3.5I, E39 530D 00
- Мечтае да кара: F10 M
Как се включва , че не мога да накарам моята.
Кефа цена няма.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:nightdriver написа:doncheff написа:Колега nightdriver, колко пари ти излезе помпата, ако не е тайна?
E....... и как съм го пропуснАл тоя пост?! Нещо съм недогледал, сори!

- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
Колеги ,а някои знае ли как се спира тази печка
Че на мен ми работи постоянно печката ,като отворя врата и започва да работи също и като я отключа понякога, явно не е наред защото на вън е +30 градуса
А сутрин като запаля колата започва да потропва леко нещо все едно идва от арматурното табло звука, докато загрее и после спира мисля си, че може да е от печката
,след като прочетох малко от темата
,преди това си мислех да не е от някоя хлабава кора по мотора

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Моята я спрях като и извадих бушона, не че нещо и имаше, но ме дразнеше и я изолирах.