S EDC Проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: S EDC Проблем
Колега провери си релето което е точно над бушона за EDC-то.По памет беше над 15 амперов бушон релето е тъмно зелено и се задейства при подаване на контакт,ако след подаване на контакт с ключа не се чуе щракването значи релето е заминало.Бушона ако не знаеш къде е намира се в кората на задният десен калник.Над акумулатора.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Колеги толкова много е изписано,а няма кой да ми помогне да оправя моето ЕДЦ и ДСЦ.Моля за помощ
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
колеги оставете си телефон за комуникация можем взаимно да си помогнем имам 728 с asc s edc и аз имам проблем с едц-то ако имате глобулски перфектно.технически съм запознат смених 9 бмв-та и в сервизи не съм влизал правя си ги сам.само че тази от този клас ме затруднява малко и имам въпроси и отговори. да споделим
0896867645 захари софия
0896867645 захари софия
- chernobila
- младши ентусиаст
-
0896 320333 Венцислав. Миналата седмица ми дойде сензора на волана и трябва да го монтирам и да се калиблира.А прочетох по-доре в темата,че може да се пускат режимите на твърдост на амортесьорите - а може ли да се изключи ЕДЦ-то от там?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, без монтиран датчик за положението на волана никой не може да ти помогне. Както колегите обясняват по време на диагностика може да се задават различни режими на EDC с цел тестването им, но не може да ги задаваш за постоянно и ако по системата нещо не е наред автоматично се преминава на най-твърдо положение. Докато слагаш датчика може да погледнеш и състоянието на буксата, която се намира под кората на предно дясно колело.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:Колега, без монтиран датчик за положението на волана никой не може да ти помогне. Както колегите обясняват по време на диагностика може да се задават различни режими на EDC с цел тестването им, но не може да ги задаваш за постоянно и ако по системата нещо не е наред автоматично се преминава на най-твърдо положение. Докато слагаш датчика може да погледнеш и състоянието на буксата, която се намира под кората на предно дясно колело.
Още нямам време да го монтирам наче щеше да разбереш и да дойда

- chernobila
- младши ентусиаст
-
Датчика е монтиран и закачен на диагностика,НО отново няма връзка програмата с него и неможе да се калиблира
Също така неможе да се видят и ЕДЦ и ДСЦ модулите.Явно проблема е сериозен и се надявам другата седмица да разберат колегите от къде идва проблема и да бъде отстранен
С тази кола е много интересно положението - видяхме по номера с екстрите,че ЕДЦ и ДСЦ и Круйз Контрола не са вписани и не успяхме да ги впишем.Явно модулите са заминали ама майсторите ще кажат какво е на тая бръкма
П.П.Днес като беше на автомивка погледнах отново датчкика на волана да разгледам какво става на светло и видях,че има един кабел омотан с изолирбанд.Естествено премахнах изолирбанда и има един екранизиран кабел,който беше оголен дали може от там да идват проблемите???

П.П.Днес като беше на автомивка погледнах отново датчкика на волана да разгледам какво става на светло и видях,че има един кабел омотан с изолирбанд.Естествено премахнах изолирбанда и има един екранизиран кабел,който беше оголен дали може от там да идват проблемите???
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, ЕДЦ и ДСЦ са вписани, круиз контрола го няма защото може би е деактивиран и трябва с някоя програма за кодиране да се включи.

На майсторите им кажи да проверят захранването на модула- клеми 15, 30 и 31 или дали го има плюса на контакт, постояният плюс и масата на модула. Пак ти казвам нека да проверят и буксата, за която ти писах по-горе- нека видят състоянието на пиновете и.
За хвърчащият кабел с или без изолирбанд едва ли някой ще може да ти отговори.
Успех. 

На майсторите им кажи да проверят захранването на модула- клеми 15, 30 и 31 или дали го има плюса на контакт, постояният плюс и масата на модула. Пак ти казвам нека да проверят и буксата, за която ти писах по-горе- нека видят състоянието на пиновете и.
За хвърчащият кабел с или без изолирбанд едва ли някой ще може да ти отговори.

- chernobila
- младши ентусиаст
-
е това явно е проблема - не са вписани
като оправя моторетката ще се заема отново с ДСЦ АБС и ЕДЦ 

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2