S EDC Проблем

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: S EDC Проблем

Мнение от gena » 11 Юли 2011, 0:48

Колега провери си релето което е точно над бушона за EDC-то.По памет беше над 15 амперов бушон релето е тъмно зелено и се задейства при подаване на контакт,ако след подаване на контакт с ключа не се чуе щракването значи релето е заминало.Бушона ако не знаеш къде е намира се в кората на задният десен калник.Над акумулатора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 04 Фев 2013, 22:52

Колеги толкова много е изписано,а няма кой да ми помогне да оправя моето ЕДЦ и ДСЦ.Моля за помощ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 11 Мар 2013, 9:01

колеги оставете си телефон за комуникация можем взаимно да си помогнем имам 728 с asc s edc и аз имам проблем с едц-то ако имате глобулски перфектно.технически съм запознат смених 9 бмв-та и в сервизи не съм влизал правя си ги сам.само че тази от този клас ме затруднява малко и имам въпроси и отговори. да споделим
0896867645 захари софия

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 11 Мар 2013, 19:55

0896 320333 Венцислав. Миналата седмица ми дойде сензора на волана и трябва да го монтирам и да се калиблира.А прочетох по-доре в темата,че може да се пускат режимите на твърдост на амортесьорите - а може ли да се изключи ЕДЦ-то от там?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Мар 2013, 10:35

Колега, без монтиран датчик за положението на волана никой не може да ти помогне. Както колегите обясняват по време на диагностика може да се задават различни режими на EDC с цел тестването им, но не може да ги задаваш за постоянно и ако по системата нещо не е наред автоматично се преминава на най-твърдо положение. Докато слагаш датчика може да погледнеш и състоянието на буксата, която се намира под кората на предно дясно колело.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 14 Мар 2013, 21:37

zvetiko написа:Колега, без монтиран датчик за положението на волана никой не може да ти помогне. Както колегите обясняват по време на диагностика може да се задават различни режими на EDC с цел тестването им, но не може да ги задаваш за постоянно и ако по системата нещо не е наред автоматично се преминава на най-твърдо положение. Докато слагаш датчика може да погледнеш и състоянието на буксата, която се намира под кората на предно дясно колело.

Още нямам време да го монтирам наче щеше да разбереш и да дойда :yes: Най-вероятно в събота ще стане това.А каква букса има при предно дясно колело :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 17 Мар 2013, 22:54

Датчика е монтиран и закачен на диагностика,НО отново няма връзка програмата с него и неможе да се калиблира :banghead: Също така неможе да се видят и ЕДЦ и ДСЦ модулите.Явно проблема е сериозен и се надявам другата седмица да разберат колегите от къде идва проблема и да бъде отстранен :ranting: С тази кола е много интересно положението - видяхме по номера с екстрите,че ЕДЦ и ДСЦ и Круйз Контрола не са вписани и не успяхме да ги впишем.Явно модулите са заминали ама майсторите ще кажат какво е на тая бръкма

П.П.Днес като беше на автомивка погледнах отново датчкика на волана да разгледам какво става на светло и видях,че има един кабел омотан с изолирбанд.Естествено премахнах изолирбанда и има един екранизиран кабел,който беше оголен дали може от там да идват проблемите???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Мар 2013, 10:21

Колега, ЕДЦ и ДСЦ са вписани, круиз контрола го няма защото може би е деактивиран и трябва с някоя програма за кодиране да се включи.

Изображение

На майсторите им кажи да проверят захранването на модула- клеми 15, 30 и 31 или дали го има плюса на контакт, постояният плюс и масата на модула. Пак ти казвам нека да проверят и буксата, за която ти писах по-горе- нека видят състоянието на пиновете и.
За хвърчащият кабел с или без изолирбанд едва ли някой ще може да ти отговори. ;) Успех. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 28 Мар 2013, 21:37

е това явно е проблема - не са вписани :banghead: като оправя моторетката ще се заема отново с ДСЦ АБС и ЕДЦ :mrgreen:

Предишна

Назад към Е38