Обиждат ли ви по-ниски оферти?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Обиждат ли ви по-ниски оферти?
Искам да уточня, че целта на анкетата НЕ Е ДАЛИ ПРИЕМАТЕ ниски оферти, а дали се чувствате засегнати и обидени от тях.
Re: Обиждат ли ви по-ниски оферти?
Ако някой е повече госпожица, може и да бъдат наранени чувствата му 

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Няма място за обиди в търговията. Ниската оферта е оферта, по-добра е от нищо! На мен когато ми предложат ниска оферта благодаря за нея и казвам, че ще изчакам друга по-добра, или пък предложението ви не ме устройва. Пожелавам успех и така...
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Занимавам се с търговия от както се помня и да ти кажа, лошо оферта няма, зависи само колко си на зор 
Ако не съм на загуба, дори и 100% под цената пак бих се разделил с ''нещото''

Ако не съм на загуба, дори и 100% под цената пак бих се разделил с ''нещото''

- rhase
- младши ентусиаст
-
Нормално е да се коментира в рамките на разумното. Зависи от това което се предлага/купува. Ако обаче е супер оферта се чувствам наудобно да се пазаря, тъй като продавача явно си е пресметнал колко може да смъкне и това е крайната цена.
Доста е относително като цяло
Доста е относително като цяло

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Аз не съм търговец, и не знам може ли да отговарям...!? 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
наглостта на хората понякой път ме развеселява да
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
4. Не, до 50% надолу е разбираемо

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Важното е да не съм на загуба и купувача да е доволен!Най-добрата сделка е когато и продавача и купувача да се чувстват прее..ни!Само тогава цената е справедлива! 

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Ми не. Случвало ми се е просто директно да затворя докато ми обяснява как офертата му е добра. Дали се е обидил не знам
Аз също обичам да се пазаря. Всичко в границите на разумното обаче. Мисля точно тук имаше една тема за продажбата на една 46-ца и как едва ли не се е стигнало до бой заради пазарлъка

Аз също обичам да се пазаря. Всичко в границите на разумното обаче. Мисля точно тук имаше една тема за продажбата на една 46-ца и как едва ли не се е стигнало до бой заради пазарлъка

acho.rs написа:4. Не, до 50% надолу е разбираемо
Търговията е обмен на стоки и никъде не пише че е начин на живот. От изключително скромния ми опит единствено с идеята да се разделя а нещо което не ми е необходимо такива случаи с 50% надолу и даже повече са превес и най-често срещани . Примери : оферта 2.5 примерно , след 2седмици е вече 2 и виждаш предложение от евентуален купувач , колега мога да дам 1

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
vladobate написа:acho.rs написа:4. Не, до 50% надолу е разбираемо
Търговията е обмен на стоки и никъде не пише че е начин на живот. .
това е било може би през първобито-общинния строй,от Колумб насам нещата са се леко попроменили

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
И аз не съм търговец,но когато продавам нещо и му знам състоянието се съобразявам доста и цената която искам е актуална дори може би 10-20% по надолу от сродни оферти...но има адски нагли хора (не говоря за форума,а като цяло).Пример: продавам стока с осреднена цена според масовите други обяви 750 лева...аз го пускам за 600 и някой ми предлага 300...обиждам се не толкова от офертата,а ако "купувача" започне да досажда и да ми казва как разбираш ли нямало начин да взема повече от 300лв за това нещо.Винаги казвам,че цената може да се коментира,но в рамките на разумното.Това се получава защото масово обявите на стоки със себестойност 500 лева се пускат с 100 лева отгоре (поне) и хората така са се научили,че като видят нещо за 500 веднага си правят сметка,че поне 100 лева ще смъкнат.
Затова специално аз си пускам обявите с "коригирани" цени и "не изкуствено надути" и като получа оферта с 100 лева и отгоре и се получава така,но какво да правиш масовата практика е друга...и хората са свикнали така...Дори последния случей беше точно такъв... голямо пазарене,голямо чудо... купувача не спря да повтаря "ама ти си надул цената и си си направил сметка,че поне 100-200 лева може да свалиш"....а върви му обясни,че това не е така...загубена кауза.
Затова специално аз си пускам обявите с "коригирани" цени и "не изкуствено надути" и като получа оферта с 100 лева и отгоре и се получава така,но какво да правиш масовата практика е друга...и хората са свикнали така...Дори последния случей беше точно такъв... голямо пазарене,голямо чудо... купувача не спря да повтаря "ама ти си надул цената и си си направил сметка,че поне 100-200 лева може да свалиш"....а върви му обясни,че това не е така...загубена кауза.
Последна промяна sean-john на 25 Мар 2013, 23:15, променена общо 1 път
kiko написа:vladobate написа:acho.rs написа:4. Не, до 50% надолу е разбираемо
Търговията е обмен на стоки и никъде не пише че е начин на живот. .
това е било може би през първобито-общинния строй,от Колумб насам нещата са се леко попроменили
Не бе щото тука се заговори за търговията като за как може да си правиш квото искаш и идеята за смисъла й се изражда , а тя е продаваш стока за да си позволиш друга стока и всичко това приравнено към финикийските знаци с цел удобство . Що бартерите така актуални и използвани навсякъде в повечето случаи без всякакъв смисъл кво са , не виждам особена промяна от каменната ера . Мен лично ме обижда въпроса зададен по телефон от евентуален купувач заинтересован от офертата ти : "тия джанти на мойта кола ше станат ли ? "

Хубаво, да погледнем от другия ъгъл - когато продавачът използва гадни похвати хитрува със снимките кога е снимал стоката преди две годинки 'га И се е радвал, а пък снимките видиш ли били актуални, или пък кога е обръщана англичанка ма той тва си го премълчава (и тайничко стиска палци да не се усетиш
) или приказки от рода на "ами аз така я купих"... "ми той предишния собственик еди кво си..." , "а нищо му няма иди при някои тенекиджия ще я поправи за 200лв" такава оферта не ме ли обижда мен купувача разкарването да дойда да я видя и нервите кой ще ми ги плати. Сяк'ви случай има примерно продавач и купувач се пазарят 40 минути за 50 лв за нещо дето е 4000-5000 лв и никой от двамата не ще да "отстъпи"... лесно...
Други пък комбинативни купувачи урежда т.нар. бартер+доплащане за няква кола в град С. Тръгва от своя град точка А към точка С, нооо по път спира в точка B да купи плазма от някъв човек, която е спазарил по телефона предварително, и е обещал като бартер на оня от точка С
мята я у багажника отива в т. С плаща с "много малко употребяваната запазенка"
плазма+доплащане и си се прибира с покупката у дома в т. А. 

Други пък комбинативни купувачи урежда т.нар. бартер+доплащане за няква кола в град С. Тръгва от своя град точка А към точка С, нооо по път спира в точка B да купи плазма от някъв човек, която е спазарил по телефона предварително, и е обещал като бартер на оня от точка С

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4