Обиждат ли ви по-ниски оферти?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

1. Да. В обявата съм написал колко искам и не искам да ми губят времето!
29
15%
2. Не, до 10% надолу е разбираемо
63
32%
3. Не, до 30% надолу е разбираемо
7
4%
4. Не, до 50% надолу е разбираемо
2
1%
5. Нямам проблем със всякакви оферти, аз си решавам на каква цена да продам
95
48%

Общо гласове : 196
младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 25 Мар 2013, 21:47

Искам да уточня, че целта на анкетата НЕ Е ДАЛИ ПРИЕМАТЕ ниски оферти, а дали се чувствате засегнати и обидени от тях.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Обиждат ли ви по-ниски оферти?

Мнение от Делян » 25 Мар 2013, 21:55

Ако някой е повече госпожица, може и да бъдат наранени чувствата му :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 25 Мар 2013, 21:59

Няма място за обиди в търговията. Ниската оферта е оферта, по-добра е от нищо! На мен когато ми предложат ниска оферта благодаря за нея и казвам, че ще изчакам друга по-добра, или пък предложението ви не ме устройва. Пожелавам успех и така...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 25 Мар 2013, 22:02

Занимавам се с търговия от както се помня и да ти кажа, лошо оферта няма, зависи само колко си на зор :D
Ако не съм на загуба, дори и 100% под цената пак бих се разделил с ''нещото'' :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 25 Мар 2013, 22:04

Нормално е да се коментира в рамките на разумното. Зависи от това което се предлага/купува. Ако обаче е супер оферта се чувствам наудобно да се пазаря, тъй като продавача явно си е пресметнал колко може да смъкне и това е крайната цена.
Доста е относително като цяло :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Мар 2013, 22:07

Аз не съм търговец, и не знам може ли да отговарям...!? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Мар 2013, 22:09

наглостта на хората понякой път ме развеселява да

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Мар 2013, 22:14

:bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 25 Мар 2013, 22:18

Важното е да не съм на загуба и купувача да е доволен!Най-добрата сделка е когато и продавача и купувача да се чувстват прее..ни!Само тогава цената е справедлива! :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 25 Мар 2013, 22:22

Ми не. Случвало ми се е просто директно да затворя докато ми обяснява как офертата му е добра. Дали се е обидил не знам :winky:

Аз също обичам да се пазаря. Всичко в границите на разумното обаче. Мисля точно тук имаше една тема за продажбата на една 46-ца и как едва ли не се е стигнало до бой заради пазарлъка :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Мар 2013, 22:33

acho.rs написа:

Търговията е обмен на стоки и никъде не пише че е начин на живот. От изключително скромния ми опит единствено с идеята да се разделя а нещо което не ми е необходимо такива случаи с 50% надолу и даже повече са превес и най-често срещани . Примери : оферта 2.5 примерно , след 2седмици е вече 2 и виждаш предложение от евентуален купувач , колега мога да дам 1 :mhihi: отвратително . Друг пример , оферта 2 отсреща имам 1.3 , ако искаш , ами дайте коментар , като имаш 1.3 гледай за 1.3 :kuku: . Или пък какво означава да не си на загуба , ами няма такъв случай освен в случаите , когато ти предложат 2 от 5 и ти се нагъзиш доволен :mhihi: . Точен е въпроса и няма значение колко си мъж , а точно въпроса е в загуба на време .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Мар 2013, 22:52

vladobate написа:
acho.rs написа:

Търговията е обмен на стоки и никъде не пише че е начин на живот. .

това е било може би през първобито-общинния строй,от Колумб насам нещата са се леко попроменили :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 25 Мар 2013, 23:10

И аз не съм търговец,но когато продавам нещо и му знам състоянието се съобразявам доста и цената която искам е актуална дори може би 10-20% по надолу от сродни оферти...но има адски нагли хора (не говоря за форума,а като цяло).Пример: продавам стока с осреднена цена според масовите други обяви 750 лева...аз го пускам за 600 и някой ми предлага 300...обиждам се не толкова от офертата,а ако "купувача" започне да досажда и да ми казва как разбираш ли нямало начин да взема повече от 300лв за това нещо.Винаги казвам,че цената може да се коментира,но в рамките на разумното.Това се получава защото масово обявите на стоки със себестойност 500 лева се пускат с 100 лева отгоре (поне) и хората така са се научили,че като видят нещо за 500 веднага си правят сметка,че поне 100 лева ще смъкнат.

Затова специално аз си пускам обявите с "коригирани" цени и "не изкуствено надути" и като получа оферта с 100 лева и отгоре и се получава така,но какво да правиш масовата практика е друга...и хората са свикнали така...Дори последния случей беше точно такъв... голямо пазарене,голямо чудо... купувача не спря да повтаря "ама ти си надул цената и си си направил сметка,че поне 100-200 лева може да свалиш"....а върви му обясни,че това не е така...загубена кауза.
Последна промяна sean-john на 25 Мар 2013, 23:15, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Мар 2013, 23:14

kiko написа:
vladobate написа:
acho.rs написа:

Търговията е обмен на стоки и никъде не пише че е начин на живот. .

това е било може би през първобито-общинния строй,от Колумб насам нещата са се леко попроменили :mrgreen:

Не бе щото тука се заговори за търговията като за как може да си правиш квото искаш и идеята за смисъла й се изражда , а тя е продаваш стока за да си позволиш друга стока и всичко това приравнено към финикийските знаци с цел удобство . Що бартерите така актуални и използвани навсякъде в повечето случаи без всякакъв смисъл кво са , не виждам особена промяна от каменната ера . Мен лично ме обижда въпроса зададен по телефон от евентуален купувач заинтересован от офертата ти : "тия джанти на мойта кола ше станат ли ? " :kuku: . Коя кола , ти кой си ...... ей такива разговори или както някои го наричат търговия си е чиста загуба на време и води до затъпяване гарантирано , няма начин. То ясно всеки е мъжкар ама аз си искам цената която ме устройва , е да де всички сме така само че отсреща се появява тариката дето не може си го позволи и се почва гаврата : ами толкова имам ако искаш , ами то това последната цена ли е и т.н. и всичко това преди да се е докоснал до стоката каквато и да е тя . Като не ти харесва цената има и други оферти гледаш тях . Правил съм си опит , " ако свалиш цената идвам утре и ги отнасям веднага " и смъквам наполовина от раз , резултата повече няма заинтересованост камо ли да се обади и други подобни . Живи и здрави и успешна търговия . ПС: Сега кебапчетата са вървящи много и най-вече бартер М20-ска за 150 от тях с доплащане....и кетчуп .... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от sunday » 25 Мар 2013, 23:44

Хубаво, да погледнем от другия ъгъл - когато продавачът използва гадни похвати хитрува със снимките кога е снимал стоката преди две годинки 'га И се е радвал, а пък снимките видиш ли били актуални, или пък кога е обръщана англичанка ма той тва си го премълчава (и тайничко стиска палци да не се усетиш :) ) или приказки от рода на "ами аз така я купих"... "ми той предишния собственик еди кво си..." , "а нищо му няма иди при някои тенекиджия ще я поправи за 200лв" такава оферта не ме ли обижда мен купувача разкарването да дойда да я видя и нервите кой ще ми ги плати. Сяк'ви случай има примерно продавач и купувач се пазарят 40 минути за 50 лв за нещо дето е 4000-5000 лв и никой от двамата не ще да "отстъпи"... лесно... :mhihi:
Други пък комбинативни купувачи урежда т.нар. бартер+доплащане за няква кола в град С. Тръгва от своя град точка А към точка С, нооо по път спира в точка B да купи плазма от някъв човек, която е спазарил по телефона предварително, и е обещал като бартер на оня от точка С :mrgreen: мята я у багажника отива в т. С плаща с "много малко употребяваната запазенка" ;) плазма+доплащане и си се прибира с покупката у дома в т. А. 8)
Изображение

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."

Следваща

Назад към Извън Темата