Смяна масло на диференциала?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Boris_Andonov
- Потребител
-
- Кара: BMW E38 M62TU
- Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
- Детайли за колата: BMW E38 740i Individual
Смяна масло на диференциала?
Та въпроса ми е следния:
Нужно ли е да се прави...100% никога преди мен не е сменяно....и още по-важното кое е точното масло, като цифра и марка...колко литра?
ВИН:DN: 19401
Колеги, благодаря ви предварително!
Нужно ли е да се прави...100% никога преди мен не е сменяно....и още по-важното кое е точното масло, като цифра и марка...колко литра?
ВИН:DN: 19401
Колеги, благодаря ви предварително!
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Re: Смяна масло на диференциала?
Не е нужно да го сменяш.
Най-много може да провериш дали нивото е ок, но ако няма омасляване около пробката или някъде около диференциала и доливане няма нужда да се прави. Има теми във форума за маслото на диференциала. Доколкото си спомням трябва да е спецификация LT 71141. Mobil правят такова.

- Boris_Andonov
- Потребител
-
- Кара: BMW E38 M62TU
- Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
- Детайли за колата: BMW E38 740i Individual
emo_ch написа:Не е нужно да го сменяш.Най-много може да провериш дали нивото е ок, но ако няма омасляване около пробката или някъде около диференциала и доливане няма нужда да се прави. Има теми във форума за маслото на диференциала. Доколкото си спомням трябва да е спецификация LT 71141. Mobil правят такова.
Искаш да кажеш, че маслото в автоматичната скоростна кутия 5ХП-19 и това на диференциала са едни и същи?
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Всъщност гледам, че го дават пълна синтетика 75W-90 (не знам дали спецификацията отговаря на LT 71141, може и да се бъркам). Количеството е 2 л. Като си купуваш по VIN-a ще излезне точно какво трябва да се ползва.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Като обслужвах новозакупената си кола преди 2 години, ми казаха, че не се сменя,
освен при ремонт на диференциала. Провери нивото и не го пипай най-добре.
И внимавай, при мен като махнахме пробката, потече и трябваше светкавично да я завинтим.
освен при ремонт на диференциала. Провери нивото и не го пипай най-добре.
И внимавай, при мен като махнахме пробката, потече и трябваше светкавично да я завинтим.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Аз пък на Е39-ката си го смених с М-ково 75W140, нищо че не трябва 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- boris
- старши ентусиаст
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
emo_ch написа:Всъщност гледам, че го дават пълна синтетика 75W-90 (не знам дали спецификацията отговаря на LT 71141, може и да се бъркам). Количеството е 2 л. Като си купуваш по VIN-a ще излезне точно какво трябва да се ползва.
Колега, не трябва дори да си помисляш, че в диференциала може да се сложи каквото и да е масло за автоматични скоростни кутии.

Като си купуваш по VIN-a ще излезне точно какво трябва да се ползва.
За мен това е правилното решение, ако твърдо си решил да го правиш. Истинското масло е доста скъпо, но пък се сменя рядко.

Аз съм привърженик на
Провери си нивото, ако не е текло някъде, не го пипай.
и ако искаш може и ти да се присъединиш към клуба.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
zvetiko написа:.................... Истинското масло е доста скъпо, но пък се сменя рядко..........
Най-искрено моля да ми дадете някакви препоръки относно как да се разбере, кои масла са истински и кои са маскирани като масла /без да са такива/!!! Когато ида в магазина искам истинско масло и ми се слага такова в опаковка например "БМВ" със всички знаци на "БМВ", но "отзад" в разфасовъчната фабрика това масло го наливат и в бутилки от всякакви марки и разфасовки.... Оказа се, че завода на БМВ за производство на масло бил в Горубляне... ама аз не видях там никъде фракционни колони и т.н. На последък купувам масла на Реванол и на БМВ за по 15 - 18 лв. на литър и се оказва, че са със същите свойства каквито имат маслата купени от Дару за по 35-50 лв., дори на някои и състава им е индентичен....
МОЛЯ ЗА УКАЗАНИЯ КАК ДА ПОЗНАВАМ ИСТИНСКИТЕ МАСЛА !!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Той колегата обича да изтъква оригиналните консумативи и части ще кажеш че само от дару пазари ....
Барай шишарката Минкеее ....
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
predel написа:zvetiko написа:.................... Истинското масло е доста скъпо, но пък се сменя рядко..........
Най-искрено моля да ми дадете някакви препоръки относно как да се разбере, кои масла са истински и кои са маскирани като масла /без да са такива/!!! Когато ида в магазина искам истинско масло и ми се слага такова в опаковка например "БМВ" със всички знаци на "БМВ", но "отзад" в разфасовъчната фабрика това масло го наливат и в бутилки от всякакви марки и разфасовки.... Оказа се, че завода на БМВ за производство на масло бил в Горубляне... ама аз не видях там никъде фракционни колони и т.н. На последък купувам масла на Реванол и на БМВ за по 15 - 18 лв. на литър и се оказва, че са със същите свойства каквито имат маслата купени от Дару за по 35-50 лв., дори на някои и състава им е индентичен....
МОЛЯ ЗА УКАЗАНИЯ КАК ДА ПОЗНАВАМ ИСТИНСКИТЕ МАСЛА !!!
еми за БМВ специално си личат ,поне тези които съм виждал етикетите са толкова грозни че ... на оригиналните си идва с номера от зад има "10" езика .Е вече ако има някой да събира оригинални празни шишета с етикетите и да ги пълни е отделен въпрос.Иначе разликата между това масло което го продават в Дару ,Мкар и т.н и това което го продават по-малки дистрибутори (магазинчета) (говоря за редовно масло) е никаква,тъй като идва от едно и също място.Не е необходино да броиш по 30лв. за литър ,във форума има доста обяви и ако все още те е страх и не може да им се довериш ми пиши да ти дам кординати на човека от който аз пазарувам вече повече от 3 години и след толкова време мисля,че не е нужно да пиша колко съм доволен.

- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Колеги, защо сте на мнение, че ако не е текло масло от дифа и няма нужда от доливане, не се сменя. С времето при загряването и изстиването на маслото не се ли променят вискозитета и качеството му!
- boris
- старши ентусиаст
-
Защото вероятността да му продадат бълвоч е много голяма.А и отзад няма чак такива загрявания и охлаждания.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
boris_k написа:Защото вероятността да му продадат бълвоч е много голяма.А и отзад няма чак такива загрявания и охлаждания.

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2