Смяна масло на диференциала?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E38 M62TU
Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
Детайли за колата: BMW E38 740i Individual

Смяна масло на диференциала?

Мнение от Boris_Andonov » 20 Мар 2013, 9:30

Та въпроса ми е следния:
Нужно ли е да се прави...100% никога преди мен не е сменяно....и още по-важното кое е точното масло, като цифра и марка...колко литра?
ВИН:DN: 19401
Колеги, благодаря ви предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Re: Смяна масло на диференциала?

Мнение от emo_ch » 20 Мар 2013, 11:03

Не е нужно да го сменяш. :) Най-много може да провериш дали нивото е ок, но ако няма омасляване около пробката или някъде около диференциала и доливане няма нужда да се прави. Има теми във форума за маслото на диференциала. Доколкото си спомням трябва да е спецификация LT 71141. Mobil правят такова.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E38 M62TU
Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
Детайли за колата: BMW E38 740i Individual

Мнение от Boris_Andonov » 20 Мар 2013, 13:27

emo_ch написа:Не е нужно да го сменяш. :) Най-много може да провериш дали нивото е ок, но ако няма омасляване около пробката или някъде около диференциала и доливане няма нужда да се прави. Има теми във форума за маслото на диференциала. Доколкото си спомням трябва да е спецификация LT 71141. Mobil правят такова.

Искаш да кажеш, че маслото в автоматичната скоростна кутия 5ХП-19 и това на диференциала са едни и същи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 20 Мар 2013, 23:28

Всъщност гледам, че го дават пълна синтетика 75W-90 (не знам дали спецификацията отговаря на LT 71141, може и да се бъркам). Количеството е 2 л. Като си купуваш по VIN-a ще излезне точно какво трябва да се ползва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 21 Мар 2013, 11:31

Провери си нивото, ако не е текло някъде, не го пипай.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 21 Мар 2013, 22:07

Като обслужвах новозакупената си кола преди 2 години, ми казаха, че не се сменя,
освен при ремонт на диференциала. Провери нивото и не го пипай най-добре.
И внимавай, при мен като махнахме пробката, потече и трябваше светкавично да я завинтим.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 21 Мар 2013, 23:58

Аз пък на Е39-ката си го смених с М-ково 75W140, нищо че не трябва :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 22 Мар 2013, 9:36

И викаш стана М-ка :mhihi: :clap:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Мар 2013, 9:53

emo_ch написа:Всъщност гледам, че го дават пълна синтетика 75W-90 (не знам дали спецификацията отговаря на LT 71141, може и да се бъркам). Количеството е 2 л. Като си купуваш по VIN-a ще излезне точно какво трябва да се ползва.

Колега, не трябва дори да си помисляш, че в диференциала може да се сложи каквото и да е масло за автоматични скоростни кутии. ;)

Като си купуваш по VIN-a ще излезне точно какво трябва да се ползва.

За мен това е правилното решение, ако твърдо си решил да го правиш. Истинското масло е доста скъпо, но пък се сменя рядко. ;)

Аз съм привърженик на
Провери си нивото, ако не е текло някъде, не го пипай.

и ако искаш може и ти да се присъединиш към клуба. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 23 Мар 2013, 19:28

zvetiko написа:.................... Истинското масло е доста скъпо, но пък се сменя рядко. ;) .........

Най-искрено моля да ми дадете някакви препоръки относно как да се разбере, кои масла са истински и кои са маскирани като масла /без да са такива/!!! Когато ида в магазина искам истинско масло и ми се слага такова в опаковка например "БМВ" със всички знаци на "БМВ", но "отзад" в разфасовъчната фабрика това масло го наливат и в бутилки от всякакви марки и разфасовки.... Оказа се, че завода на БМВ за производство на масло бил в Горубляне... ама аз не видях там никъде фракционни колони и т.н. На последък купувам масла на Реванол и на БМВ за по 15 - 18 лв. на литър и се оказва, че са със същите свойства каквито имат маслата купени от Дару за по 35-50 лв., дори на някои и състава им е индентичен....

МОЛЯ ЗА УКАЗАНИЯ КАК ДА ПОЗНАВАМ ИСТИНСКИТЕ МАСЛА !!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 24 Мар 2013, 17:49

Той колегата обича да изтъква оригиналните консумативи и части ще кажеш че само от дару пазари ....
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 24 Мар 2013, 23:57

predel написа:
zvetiko написа:.................... Истинското масло е доста скъпо, но пък се сменя рядко. ;) .........

Най-искрено моля да ми дадете някакви препоръки относно как да се разбере, кои масла са истински и кои са маскирани като масла /без да са такива/!!! Когато ида в магазина искам истинско масло и ми се слага такова в опаковка например "БМВ" със всички знаци на "БМВ", но "отзад" в разфасовъчната фабрика това масло го наливат и в бутилки от всякакви марки и разфасовки.... Оказа се, че завода на БМВ за производство на масло бил в Горубляне... ама аз не видях там никъде фракционни колони и т.н. На последък купувам масла на Реванол и на БМВ за по 15 - 18 лв. на литър и се оказва, че са със същите свойства каквито имат маслата купени от Дару за по 35-50 лв., дори на някои и състава им е индентичен....

МОЛЯ ЗА УКАЗАНИЯ КАК ДА ПОЗНАВАМ ИСТИНСКИТЕ МАСЛА !!!

еми за БМВ специално си личат ,поне тези които съм виждал етикетите са толкова грозни че ... на оригиналните си идва с номера от зад има "10" езика .Е вече ако има някой да събира оригинални празни шишета с етикетите и да ги пълни е отделен въпрос.Иначе разликата между това масло което го продават в Дару ,Мкар и т.н и това което го продават по-малки дистрибутори (магазинчета) (говоря за редовно масло) е никаква,тъй като идва от едно и също място.Не е необходино да броиш по 30лв. за литър ,във форума има доста обяви и ако все още те е страх и не може да им се довериш ми пиши да ти дам кординати на човека от който аз пазарувам вече повече от 3 години и след толкова време мисля,че не е нужно да пиша колко съм доволен. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 03 Апр 2013, 19:29

Колеги, защо сте на мнение, че ако не е текло масло от дифа и няма нужда от доливане, не се сменя. С времето при загряването и изстиването на маслото не се ли променят вискозитета и качеството му!
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 03 Апр 2013, 19:33

Защото вероятността да му продадат бълвоч е много голяма.А и отзад няма чак такива загрявания и охлаждания.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 03 Апр 2013, 19:56

boris_k написа:Защото вероятността да му продадат бълвоч е много голяма.А и отзад няма чак такива загрявания и охлаждания.

:yes: И на много Хамерикански коли там има пластмасова запушалка а не метална вложка на резба. Та със сигурност няма някакви особени термични разлики...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Следваща

Назад към Е38