Xenon на дългите светлини....?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Xenon на дългите светлини....?
Здравейте колеги,
На Е60 преди фейса съм, т.е. Дългите светлини ги им като отделни.... Та въпоисчето е, ако сложа ксенон на мястото на обикновенните крушки. Check-a ще чете и пише грешка (това е ясно). Обаче, мое ли с INPA-та или друг софтуер да се забрани проверката на тези светлини? ... Или ще трябват "лъжци"-резостори, което не ми се иска са правя. Същият въпрос имам и за халогените...
На Е60 преди фейса съм, т.е. Дългите светлини ги им като отделни.... Та въпоисчето е, ако сложа ксенон на мястото на обикновенните крушки. Check-a ще чете и пише грешка (това е ясно). Обаче, мое ли с INPA-та или друг софтуер да се забрани проверката на тези светлини? ... Или ще трябват "лъжци"-резостори, което не ми се иска са правя. Същият въпрос имам и за халогените...

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: Xenon на дългите светлини....?
Вземи си кит с CANBUS баласти, за да не ти дава грешка и да не се занимаваш с глупости. Аз съм по този начин, няма нужда да се спират чекове.
Иначе разбира се ако толкова настояваш, могат да се спрат проверките.
Халогените мисля че не ги проверява изобщо.
Иначе разбира се ако толкова настояваш, могат да се спрат проверките.
Халогените мисля че не ги проверява изобщо.
Only dead fish follow the stream...
На мен в екстрите ми пише, че съм с Би-Ксенон, но не го виждам този Би-Ксенон
Преди фейслифта съм с двусекционни фарове и ксенон на късите.

- Vasseca
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Доколкото знам,като пуснеш дългите и лупата на ксенона се разтваря повече и започва да свети по-силно
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Vasseca написа:Доколкото знам,като пуснеш дългите и лупата на ксенона се разтваря повече и започва да свети по-силно
Bi-xenon - не означава 2 xenono-ви крушки отделно на къси и дълги.Когато свети лупата на къси - блендата е затворена ( в самата лупа) така пречупва светлината,когато се превключи на дълги - блендата се отваря (интензитета не се променя не стават по-силни),и не пречупва светлината,така има целия сноп светлина от лупата + крушката на дългите светва.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Това трябва да го тествам, когато някой друг дърпа дългите, защото от вътре не виждам разлика 

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
iceblast написа:Това трябва да го тествам, когато някой друг дърпа дългите, защото от вътре не виждам разлика
И аз си мислех, че всичко това е голяма конспирация

- MadChicken
- Legendary
-
Темата според мен беше за допълнителен ксенон на вътрешните (помощните) фарове които са с цокъл H7, вие тука заговорихте за фабричния би-ксенон 
Иначе по другия въпрос - всяко Е60 с ксенонови фарове е с би-ксенон.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Темата според мен беше за допълнителен ксенон на вътрешните (помощните) фарове които са с цокъл H7, вие тука заговорихте за фабричния би-ксенон
Всяко БМВ с ксенон май е с такъв

X1-цата на мой приятел има лупи на къси (би-ксенон) но има и допълнителнии лупи - оказа се,че тези вътрешните се пускат при скорост нас 120км/ч

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
И аз преди време си мислех че би-ксенон значи и вътрешните фарове да се с ксенон но имаше една тема по въпроса и се изясниха нещата. Вътрешните не трябва да се ксенон, защото на ксенона му трябва време да се запали и така няма да можеш да присветкаш примерно.
Tool - Fear Inoculum
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Emooo написа:И аз преди време си мислех че би-ксенон значи и вътрешните фарове да се с ксенон но имаше една тема по въпроса и се изясниха нещата. Вътрешните не трябва да се ксенон, защото на ксенона му трябва време да се запали и така няма да можеш да присветкаш примерно.
До някъде с бавното палене да - но като поработи малко,не е проблем да си присвяткаш спокойно в последствие (ако се сложи допълнително и на дългите)
- MadChicken
- Legendary
-
Да ти кажа и аз така си мислех преди да сложа, само че присвятква идеално, пък и се получи нещо като три-ксенон
и особено ако се сменят и крушките на оригиналния ксенон с нови, вечер става скандално 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Да ти кажа и аз така си мислех преди да сложа, само че присвятква идеално, пък и се получи нещо като три-ксенони особено ако се сменят и крушките на оригиналния ксенон с нови, вечер става скандално
Остава едни и на халогените и няма нужда от коледна елха просто намираш как да вкараш колата в хола

В интерес на истината - ксенона може би е една от най-приятните,удобни и функционални екстри ...с нови крушки и чисти стъкла,е удоволствие да се пътува вечер.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
iceblast написа:Това трябва да го тествам, когато някой друг дърпа дългите, защото от вътре не виждам разлика
Че то няма прилики на къси и на дълги... Е60то преди фейса е от колите над 10хил е с най-скапани къси, Но с много добри дълги
- MadChicken
- Legendary
-
INTEGRALE написа:Е60то преди фейса е от колите над 10хил е с най-скапани къси
Малко си ми далече колега, иначе с удоволствие бих ти показал колко са скапани късите на Е60, на което си сменил крушките с нови и фаровете са измити и полирани

52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4