Плафон от е46 на е36 ????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Re: Плафон от е46 на е36 ????

Мнение от baitun » 12 Мар 2013, 22:43

Аз с моя от е46 го пилих, та се утрепах, оказа се че рамката е точно по размерите на е 46, но като вкараш първо от към предното стъкло след наклона няма вкарване от към задното стъкло-приключение най-страшно-успях да го вкарам, но както и при снимката постната от колегата по-горе в предната част от към предното стъкло стои не "къ требе" :mhihi: -аз съм перфекционист

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i
Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968

Мнение от georgi9909 » 12 Мар 2013, 22:54

Колега не знам при теб защо не влиза като хората. При мен си влиза и си пасва перфектно. На снимката по горе, която съм постнал не съм го наместил перфектно. Нея я направих веднага, след като успях да вържа кабелите и като светнаха диодите. Ако желаеш мога да ти направя снимки да видиш в момента как седи.
Колчетата нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 13 Мар 2013, 10:39

Моя е от е46 и предполагам, че широчината му е колкото на плафона от е39, наложи се да изпиля 4 издатини за захващане и го вкарах някак си/плафона е46 е по-широк с 6-7 мм от този на е36 и на вътрешен и на вънщен размер/. При мен не светеха задните плафони/колата ми е 97г./, но свързах и 5-ия проводник, който е бил при мен за задните плафони към проводника на средния плафон и нещата станаха. Самото захващане в предния край/към предния прозорец/ не ми харесва-в задната част плафона си легна в леглото на тапицерията перфектно, но отпред ляга над леглото защото плафона е по широк- с една дума не влиза перфектно на мястото си/вдлъбнатата част на тавана/.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i
Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968

Мнение от georgi9909 » 13 Мар 2013, 11:32

Сега разбрах каква била работата. При този от е39 нямах никакви проблеми. Явно е малко по малък от този на е46 и малко по голям от този на е36. Нали ти казвам при мен легна всичко перфектно и с не много зор, за разлика от колегата, който имаше много голям проблем, че чак го беше страх да не го счупи.
Колчетата нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 13 Мар 2013, 15:19

Днес го напаснах долу-горе добре/почти заспа/, ще го снимам след няколко дена, че съм на работа и ще кача снимка :yes:

Потребител
Аватар
Кара: TAXI - е30 м50б25
Мечтае да кара: е30 м50б25-->ТУРБО

Мнение от vanko_88 » 14 Мар 2013, 1:21

От 2-3 дена чета темата и се зарибих и аз,та вчера си поръчах плафон от е46facelift и утре ще се помъча да го свържа пък да видим... :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 15 Мар 2013, 16:28

Нека има ентусиасти, ще направим е36 на е46 или е92
плафон от е46.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 23 Сеп 2013, 20:31

baitun написа:Нека има ентусиасти, ще направим е36 на е46 или е92
плафон от е46.jpg

+1 в комплект със задните. Заспаха идеално, но се налага механично преправянe. Сега плафоните влизат точно щрак енд плей :lol:
...
На кожа или черен плат определено не седят цигански, както изглеждат докато са ни в ръцете :mhihi:
Сега чакам Амбър Т10ките диоди да поставя на местата на крушките и да видим как ще е.
При мен ги свързах така:
Кристален преден с кристални задни - отваряне врати, аларма активиране.
Лупи предни с лупи задни - постоянно захранване до тях. И без това централния бутон остава неактивен, то поне да имаме постоянен контрол над другите при нужда. Смятам че това е най-удачния вариант.
Диоди - контакт. Още се чудя дали да ги свържа към габарити. Но и така са добре идейно. Притаената еротична светлина от тях на тъмно върши работа идеално, когато няма нито една работеща лампа в купето.
Варианти за връзване всякакви. Та дори може и да се свържат диодите с алармата и в същия момент да си останат активни за контакт или габарит. С другите светлини по същия начин :)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 02 Май 2014, 21:56

От днес вече всички копчета и крушки на плафона от е46 работят. Преди това не ми работеше само средния бутон/при е 46 не е със задържане/. Взех още един плафон, използвах един от бутоните, които са за индивидуалните лампи/те са със задържане/ и го сложих по средата. На самата платка с пистите се прекъсва една писта, която е между средния бутон и централната лампа/защото е свързана масата, а не плюс-а/ и се свързва едно проводниче между пистите на средната лампа и бутон за плюса/.
Баси обяснението, дори и аз не си разбирам, но на по-запознатите ще им се изясни. Ако ми остане време ще кача някоя снимка или клипче.

Предишна

Назад към E36