Неволи с 535 d автоматик 2005-та година

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Re: Неволи с 535 d автоматик 2005-та година

Мнение от choio » 08 Мар 2013, 23:58

Следейки форума ,хората с проблем в тази помпа за високо налягане са доста малко ,100% ли е сигурно че това е проблема и как са го установили? Питам защото това е доста сериозна инвестиция и после ако е станала грешка никак няма да е ок. Съвета ми е да потърсиш и още едно мнение е така за успокоение...Успех :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 09 Мар 2013, 9:53

choio написа:Следейки форума ,хората с проблем в тази помпа за високо налягане са доста малко ,100% ли е сигурно че това е проблема и как са го установили? Питам защото това е доста сериозна инвестиция и после ако е станала грешка никак няма да е ок. Съвета ми е да потърсиш и още едно мнение е така за успокоение...Успех :yes:

За съжаление не е точно така извън форума.Хората с този модел сравнително често имат проблем с помпа високо налягане и верига даже.Почети из чуждите форуми

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 09 Мар 2013, 18:03

memorex написа:
choio написа:Следейки форума ,хората с проблем в тази помпа за високо налягане са доста малко ,100% ли е сигурно че това е проблема и как са го установили? Питам защото това е доста сериозна инвестиция и после ако е станала грешка никак няма да е ок. Съвета ми е да потърсиш и още едно мнение е така за успокоение...Успех :yes:

За съжаление не е точно така извън форума.Хората с този модел сравнително често имат проблем с помпа високо налягане и верига даже.Почети из чуждите форуми

За веригата съм чел , за тази помпа може би съм пропуснал (моя грешка:)) ,просто още едно мнение няма да е излишно ,защото ако отиде на нова помпа 2 к за нищо никак не е ок...успех :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E60 535D

Мнение от chokoev » 18 Мар 2013, 11:11

Проблема се оказа в помпата и в регулатора на коман рейл трабата. Помпата успяха да я ремонтират и си купих нов регулатор. Сега колата върви отново :lalala:

С това обаче проблемите ми не свършват. Колата харчи много ток когато е в покой и днес ще я водя на колегата Dimitroff в сервиза да я човъркат. Дано отстранят проблема, защото сега се налага всяка вечер да изключвам акумулатора. Ненормалната аларма почва да пищи когато напрежението на акумулатора стане по-ниско :)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 18 Мар 2013, 21:55

Ще ми е много интересно какво ше откриете.
ПП. Коя година е колата?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 18 Мар 2013, 22:37

ICE написа:Ще ми е много интересно какво ше откриете.
ПП. Коя година е колата?

???В заглавието е написано,че е 2005г.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 19 Мар 2013, 20:30

chokoev написа:Проблема се оказа в помпата и в регулатора на коман рейл трабата. Помпата успяха да я ремонтират и си купих нов регулатор. Сега колата върви отново :lalala:

С това обаче проблемите ми не свършват. Колата харчи много ток когато е в покой и днес ще я водя на колегата Dimitroff в сервиза да я човъркат. Дано отстранят проблема, защото сега се налага всяка вечер да изключвам акумулатора. Ненормалната аларма почва да пищи когато напрежението на акумулатора стане по-ниско :)

Колега сподели какво откриха в помпата и какво са ремонтирали,благодаря:) :yes:

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 19 Мар 2013, 20:58

Нещо по консумацията на ток, открихте ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D '04

Мнение от mupoo » 27 Мар 2013, 11:31

За консумацията първо провери заветния минусов кабел / IBS сензор / на акумулатора да не е заминал той.

Потребител
Аватар

Мнение от chokoev » 05 Апр 2013, 14:31

Известно време не се мярках в темата.

choio написа:
chokoev написа:Проблема се оказа в помпата и в регулатора на коман рейл трабата. Помпата успяха да я ремонтират и си купих нов регулатор. Сега колата върви отново :lalala:

Колега сподели какво откриха в помпата и какво са ремонтирали,благодаря:) :yes:

Нямам идея...

По консумацията на ток, нищо конкретно. Плюсовата клема ми се откача от време на време заради прецакан болт. Сменен е, но сигурно и алтернатор имам заминал.

Така какво друго се случва по колата:
Рециклирах рейка и смених всичките филтри + маслото при колегата dimitroff като цялата дандания излезе точно 1000 лева.

В момента колата отново е при него на ремонт и се надявам днес да си я взема читава. Сменяме гарнитура на главата, рециклиране на шарнири, смяна на маслото на скоростната кутия.

Малко история:
Появи се едно проскърцване, и в сервиза казаха че е рейката. Рециклирахме я но остана едно проскърцване при натиснат педал на спирачката и въртене на волана. От там се реши че този гаден звук е от шарнирите и заминават за рециклаж.

Така колата харчеше много антифриз, около 2 литра за 1 месец. По едно време почна и да пуши бял пушек - повече от нормалното. Оказа се гарнитура на главата и следователно замина заедно с шарнирите за поправка.

Имам още някакъв теч на масло от друга гарнитура която забравих на какво е точно (тези дни ще ъпдейтна пак с информация) - поръчах и нея да оправят.

Та, както казах по-горе днес се надявам като я взема да нямам проблеми с нея че ми писна...

Очаквайте ъпдейт ;)

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 05 Апр 2013, 17:58

Ти с активна предна стабилизираща щанга ли си?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 05 Апр 2013, 18:03

Колега ако не е тайна, можеш ли да дадеш информация за (реалните?) километрите на тази кола, както и за произхода и? (Италия, Горубляне, България, неизяснен?)

Като чета цялата тема, изглежда е буквално съсипана от предишния собственик. Това са страшно много и то сериозни проблеми, които сочат към липса на поддръжка с години.

Надявам се си я взел на наистина много ниска цена, в противен случай вероятно щеше да е по-добре по-скъп екземпляр, но без да е нужно после всичко да се ремонтира?

Питам те не за да се заяждам, а понеже сега много хора търсят да купят Е60 (и то най-евтиното), а около мен се търси и конкретно 535д.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от chokoev » 09 Апр 2013, 10:43

ICE написа:Ти с активна предна стабилизираща щанга ли си?

Нямам идея...

da6ip написа:Колега ако не е тайна, можеш ли да дадеш информация за (реалните?) километрите на тази кола, както и за произхода и? (Италия, Горубляне, България, неизяснен?)

Като чета цялата тема, изглежда е буквално съсипана от предишния собственик. Това са страшно много и то сериозни проблеми, които сочат към липса на поддръжка с години.

Надявам се си я взел на наистина много ниска цена, в противен случай вероятно щеше да е по-добре по-скъп екземпляр, но без да е нужно после всичко да се ремонтира?

Питам те не за да се заяждам, а понеже сега много хора търсят да купят Е60 (и то най-евтиното), а около мен се търси и конкретно 535д.

Честно казано вече почвам да се съмнявам във всичко. Нито съм сигурен в километрите, нито в произхода. Ако има някакво значение, колата не е от автокъща а от човек който си я караше.

Най-интересното е, че преди да я купя я карах и в сервиз и дори аз и навъртях около 300 км в София и нямаше проблеми.

Така а сега малко продължение на историята.
В петък взех колата със сменено масло и филтър на скоростната кутия както и нова гарнитура на главата - 1730 лева всичко. За жалост обаче проблема си остана. Колата пуши бял дим от време на време и пак си губи антифриз - около литър на 500 километра. Утре пак ще ходи при Dimitroff да търсят проблема. Не са смогнали да оправят шарнирите та и тях да си довършат.

Имам чувството че стана по-шумна колата след смяната на гарнитурата, но ми казаха че е поради липсващите долни кори които не са сложили когато сия взимах с идеята да не ги свалят и тази седмица при оправянето на шарнирите.

Това е общо взето, основният проблем с харченето на антифриз и пушене си седи... Вече взе да ми писва а съм на 5 000 лева за ремонти по нея...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 09 Апр 2013, 11:38

Имаш ли охладител ли как да го нарека на ЕГР-а.Или по-скоро служеше за по-бързото му подгряване като антифриза циркулира и покрай него.Незнам как да се изразя по-точно.Но има вероятност този елемент да пропуска вътрешен теч,така ще се обяснят едновремено и загубата на антифриз и пушенето,защото от ЕГР-а отива някъде по горивната или по вероятно в колектора на изгорелите газове и от там се забелязва от ауспуха.

Потребител
Аватар

Мнение от chokoev » 09 Апр 2013, 13:38

jordanpar написа:Имаш ли охладител ли как да го нарека на ЕГР-а.Или по-скоро служеше за по-бързото му подгряване като антифриза циркулира и покрай него.Незнам как да се изразя по-точно.Но има вероятност този елемент да пропуска вътрешен теч,така ще се обяснят едновремено и загубата на антифриз и пушенето,защото от ЕГР-а отива някъде по горивната или по вероятно в колектора на изгорелите газове и от там се забелязва от ауспуха.

Нямам идея, аз не разбирам от автомобили, а и не се старая да се науча. Областта в която работя е коренно различна и съм доста бос в авто нещата.

Ще кажа на Dimitroff какво си написал да погледнат и там.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61