Компютър и студен старт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 325iA

Компютър и студен старт

Мнение от sieskei » 01 Мар 2013, 12:42

Здравейте, колеги!
Преди една седмица поставих газов инжекцион на колата - 320i M50 vanos.
Газовата инсталация е с компютър Vega 2 и италиански части.
Технически всичко е добре направено, настройката на газта също е приемлива, но все пак има някакви проблеми.

Проблема е такъв, че студения старт на колата никакъв го няма.
Паля на бензин, оборотите са твърде ниски, с големи колебания - буквално от 0 до 1000.
При подаване на леко газ, мотора се дави и има закъснение. Също доста се поклаща и все едно някой цилиндър се губи.
При потегляне (още на студен мотор) забива муцуна, следващия момент поема и ускорява. Всякаш горивната смес е скапана.

След като загреее всичко се оправя!
Всичко това е на бензин, въобще не пускам газта!

Мисля, че проблема е от бензиновия компютър (SIEMENS).
Хванах и рестартирах адаптивните му стойности по познатия начин - контакт + дадени клеми на късо за 10+ минути.
Всичко се оправи! Покарах препоръчваните 30км. Направих му 2, 3 студени старта и всичко е идеално!

Обърнах на газ, покарах 10км и при следващия студент старт всичко пак прецакано!
На какво може да се дължи това нещо?
Връзката между бензиновия комп. и газовия не е ли еднопосочна (бензин -> газ), конкретно за този клас газова система, че да вкарва грешна информация в него?

Когато колата загрее всичко е добре и на двете горива.
Проблема докато загреее го прави и на газ - предполагам защото все пак газовия чете импулсите на бензиновия.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Компютър и студен старт

Мнение от vladi_a_i » 02 Мар 2013, 12:05

На един приятел на м52то така му правеше заради поставянето на газов инжекцион от самото начало.И той имаше някви такива колебания от мотора заради датчика на коляновия вал..В последствие се оказа,че и газта трябва да се настрой както трябва...Даже бяха му сложили и по малък изпарител за коли до 130к.с.Закарай я някой да ти я прегледа обстойно,а това,че навид изглежда добре сложена,не означава,че ще сработва правилно..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 02 Мар 2013, 15:59

Колегата преди мен ти го е казал точно- този който ти е сложил газовата уретба е усрал нещата. Щото всеки се пише че е майстор , ама не е.Сега трябва да намериш някой който да се навие да обърше усраното от предишния "майстор".Лошото е ,че никой не обича да бърше след такива "майстори". Ако не намериш , ми пиши на лично , ще ти дам телефона на едно момче ,което е в час с тези работи и изпипва нещата.Ако се навие , да ти работи по колата ще имаш нова кола :yes: !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 02 Мар 2013, 21:18

Тук не мисля че проблемът е в газовата или в компа, аз имам същия проблем и като паля студена ако не държа газта или гасне или играят оборотите много. На газ колата няма проблеми, а това го прави първите 15-20 секунди като я запаля. Мисля че проблема е в някои датчик за температура или нещо подобно, защото съм сменил датчици на колянов и разпределителен вал.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 07 Мар 2013, 12:11

Колега получих ти съобщението, но не успях да ти върна като л с ,затова ти пиша тук .
Ето телефна на момчето за което говорех : 0878960175 - Иво.
Обаждаш се , казваш си болката и се разбирате къде и как да се видите! Аз останах много доволен след неговата работа. Успех! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 12 Мар 2013, 7:32

zigo написа:Тук не мисля че проблемът е в газовата или в компа, аз имам същия проблем и като паля студена ако не държа газта или гасне или играят оборотите много. На газ колата няма проблеми, а това го прави първите 15-20 секунди като я запаля. Мисля че проблема е в някои датчик за температура или нещо подобно, защото съм сменил датчици на колянов и разпределителен вал.

А датчиците нови,оригинални ли бяха сменени?
С много любов към децата!

Назад към E36