Компютър и студен старт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Компютър и студен старт
Здравейте, колеги!
Преди една седмица поставих газов инжекцион на колата - 320i M50 vanos.
Газовата инсталация е с компютър Vega 2 и италиански части.
Технически всичко е добре направено, настройката на газта също е приемлива, но все пак има някакви проблеми.
Проблема е такъв, че студения старт на колата никакъв го няма.
Паля на бензин, оборотите са твърде ниски, с големи колебания - буквално от 0 до 1000.
При подаване на леко газ, мотора се дави и има закъснение. Също доста се поклаща и все едно някой цилиндър се губи.
При потегляне (още на студен мотор) забива муцуна, следващия момент поема и ускорява. Всякаш горивната смес е скапана.
След като загреее всичко се оправя!
Всичко това е на бензин, въобще не пускам газта!
Мисля, че проблема е от бензиновия компютър (SIEMENS).
Хванах и рестартирах адаптивните му стойности по познатия начин - контакт + дадени клеми на късо за 10+ минути.
Всичко се оправи! Покарах препоръчваните 30км. Направих му 2, 3 студени старта и всичко е идеално!
Обърнах на газ, покарах 10км и при следващия студент старт всичко пак прецакано!
На какво може да се дължи това нещо?
Връзката между бензиновия комп. и газовия не е ли еднопосочна (бензин -> газ), конкретно за този клас газова система, че да вкарва грешна информация в него?
Когато колата загрее всичко е добре и на двете горива.
Проблема докато загреее го прави и на газ - предполагам защото все пак газовия чете импулсите на бензиновия.
Преди една седмица поставих газов инжекцион на колата - 320i M50 vanos.
Газовата инсталация е с компютър Vega 2 и италиански части.
Технически всичко е добре направено, настройката на газта също е приемлива, но все пак има някакви проблеми.
Проблема е такъв, че студения старт на колата никакъв го няма.
Паля на бензин, оборотите са твърде ниски, с големи колебания - буквално от 0 до 1000.
При подаване на леко газ, мотора се дави и има закъснение. Също доста се поклаща и все едно някой цилиндър се губи.
При потегляне (още на студен мотор) забива муцуна, следващия момент поема и ускорява. Всякаш горивната смес е скапана.
След като загреее всичко се оправя!
Всичко това е на бензин, въобще не пускам газта!
Мисля, че проблема е от бензиновия компютър (SIEMENS).
Хванах и рестартирах адаптивните му стойности по познатия начин - контакт + дадени клеми на късо за 10+ минути.
Всичко се оправи! Покарах препоръчваните 30км. Направих му 2, 3 студени старта и всичко е идеално!
Обърнах на газ, покарах 10км и при следващия студент старт всичко пак прецакано!
На какво може да се дължи това нещо?
Връзката между бензиновия комп. и газовия не е ли еднопосочна (бензин -> газ), конкретно за този клас газова система, че да вкарва грешна информация в него?
Когато колата загрее всичко е добре и на двете горива.
Проблема докато загреее го прави и на газ - предполагам защото все пак газовия чете импулсите на бензиновия.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Компютър и студен старт
На един приятел на м52то така му правеше заради поставянето на газов инжекцион от самото начало.И той имаше някви такива колебания от мотора заради датчика на коляновия вал..В последствие се оказа,че и газта трябва да се настрой както трябва...Даже бяха му сложили и по малък изпарител за коли до 130к.с.Закарай я някой да ти я прегледа обстойно,а това,че навид изглежда добре сложена,не означава,че ще сработва правилно..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Колегата преди мен ти го е казал точно- този който ти е сложил газовата уретба е усрал нещата. Щото всеки се пише че е майстор , ама не е.Сега трябва да намериш някой който да се навие да обърше усраното от предишния "майстор".Лошото е ,че никой не обича да бърше след такива "майстори". Ако не намериш , ми пиши на лично , ще ти дам телефона на едно момче ,което е в час с тези работи и изпипва нещата.Ако се навие , да ти работи по колата ще имаш нова кола
!

- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
Тук не мисля че проблемът е в газовата или в компа, аз имам същия проблем и като паля студена ако не държа газта или гасне или играят оборотите много. На газ колата няма проблеми, а това го прави първите 15-20 секунди като я запаля. Мисля че проблема е в някои датчик за температура или нещо подобно, защото съм сменил датчици на колянов и разпределителен вал.

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Колега получих ти съобщението, но не успях да ти върна като л с ,затова ти пиша тук .
Ето телефна на момчето за което говорех : 0878960175 - Иво.
Обаждаш се , казваш си болката и се разбирате къде и как да се видите! Аз останах много доволен след неговата работа. Успех!
Ето телефна на момчето за което говорех : 0878960175 - Иво.
Обаждаш се , казваш си болката и се разбирате къде и как да се видите! Аз останах много доволен след неговата работа. Успех!

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
zigo написа:Тук не мисля че проблемът е в газовата или в компа, аз имам същия проблем и като паля студена ако не държа газта или гасне или играят оборотите много. На газ колата няма проблеми, а това го прави първите 15-20 секунди като я запаля. Мисля че проблема е в някои датчик за температура или нещо подобно, защото съм сменил датчици на колянов и разпределителен вал.
А датчиците нови,оригинални ли бяха сменени?
С много любов към децата!
6 мнения
• Страница 1 от 1