Хлопаща рейка без течове.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318 тдс

Re: Хлопаща рейка без течове.

Мнение от firevint » 26 Фев 2013, 20:34

Чувал съм, че може да се получи проблем при неточно натягане на болта на рейката.Вярно ли е или греша нещо?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M50B28 Non Vanus
Мечтае да кара: S50B32

Мнение от ThreeTwentyEight » 26 Фев 2013, 20:54

Здравейте колеги :)

В сервиза където работя рециклираме рейки по скоро предлагаме услугата да я свалим и да я пратим на човека които се занимава с тази дейност.

Мога да ви препоръчам следното

1.При хлопане и течове рейката е за рециклиране тя се износва в средата на гребена където най-много е работила (помислете колко пъти сте навивали волана докрай, че да се износи края.
2.Натягането с болчето доло спасява нещата за известно време..., но може и да влоши нещата още повече след време.

Аз ви съветвам следното при хлопаща рейка задължително рециклиране.. (2ра ръка е божия работа..)
Човека с когото работим ги рециклира за около ден след което набива номерче на рейката и дава серификат за качество с гаранция 1 година.
Взема около 150лв. като сметнете свалянето и задължителният стенд след това.. вие си правете сметката :)

Поздрави. :lalala:
BMW..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 14 Мар 2013, 12:34

Закарах колата в сервиз за рейки, казаха, че рейката е ОК, но вътрешните накрайници били страшно изядени при ябълковидния болт и там идвал целия майтап. В момента е в сервиз да ги сменят, съботата правя един реглаж и ще пиша какво е положението. :)
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

Потребител
Аватар
Кара: 318 тдс

Мнение от firevint » 18 Мар 2013, 12:41

boywalking написа:Закарах колата в сервиз за рейки, казаха, че рейката е ОК, но вътрешните накрайници били страшно изядени при ябълковидния болт и там идвал целия майтап. В момента е в сервиз да ги сменят, съботата правя един реглаж и ще пиша какво е положението. :)

Колега, решили се проблема след смяната на накрайниците?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 19 Мар 2013, 13:35

Смених накрайниците, направих реглаж преден - заден мост и колата "лепна" на пътя... много доволен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is
Мечтае да кара: 1m coupe

Мнение от rowz » 23 Мар 2013, 0:40

а ще споделиш ли цена за ремонта, и на мен ми предстои смяна на накрайници

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 23 Мар 2013, 8:41

накрайниците са около 30лв на брой и 50лв за смяната.
Реглажа преден заден мост си го правих през едни ваучери на грабо и ми излезе 20лв :mhihi:

130лв за всичко

Потребител
Аватар

Мнение от sa6i4 » 27 Мар 2013, 23:39

ThreeTwentyEight написа:Здравейте колеги :)

В сервиза където работя рециклираме рейки по скоро предлагаме услугата да я свалим и да я пратим на човека които се занимава с тази дейност.

Мога да ви препоръчам следното

1.При хлопане и течове рейката е за рециклиране тя се износва в средата на гребена където най-много е работила (помислете колко пъти сте навивали волана докрай, че да се износи края.
2.Натягането с болчето доло спасява нещата за известно време..., но може и да влоши нещата още повече след време.

Аз ви съветвам следното при хлопаща рейка задължително рециклиране.. (2ра ръка е божия работа..)
Човека с когото работим ги рециклира за около ден след което набива номерче на рейката и дава серификат за качество с гаранция 1 година.
Взема около 150лв. като сметнете свалянето и задължителният стенд след това.. вие си правете сметката :)

Поздрави. :lalala:

При износване на зъбите на гребена рециклиране няма или поне едва ли ще се намери ентусиаст да го направи.
Не си правете експерименти с натягане от болта, защото така може да ви затегне някъде волана, че да се получи близка среща с друг обект.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от veseko » 28 Мар 2013, 12:49

Здравейте колеги изчетох цялата тема и мога да кажа само че червячната предавка с зъбния гребен на буталния прът трябва да извършва плавно движение по оста си от единия край до другия, поради простата причина че този детайл в автомобила е най силно амортизиран появата на луфтове в рейката те първа се появяват от разбити вътрешни накрайници.След като вече е установен луфт в рейката при сменени вътрешни и външни накрайници износванията по буталния прът най-често са най вече в средата на зъбния гребен или крив бутален прът, с натягане на гайката за обиране на луфтовете както казват някой колеги може да се постигне затягане в двата края на зъбния гребен което води до допълнително износване на гребена не плавна работа на предавката, разбиване на лагерите и интензивно износване на втулките и появата на течове. Само с монтьорски умения и натягане на гайката в 90% не се получават нещата.
http://www.angelovav.com

Ремонт Хидравлични рейки

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 28 Мар 2013, 18:05

boywalking написа:накрайниците са около 30лв на брой и 50лв за смяната.
Реглажа преден заден мост си го правих през едни ваучери на грабо и ми излезе 20лв :mhihi:

130лв за всичко

:OT:
Колега нищо лично, но намери си малко по нормален сервиз че тези 50лв за четири гайки и четири скоби... за тези пари и реглаж трябваше да ти напрявят....

По темата при мен също има някакво почукване и се съмнявам в рейката или тампоните на макферсона...
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 28 Мар 2013, 18:48

Завариха ми и ламаринките към главините, че всички се бяха сцепили и дрънчеше яко на ламарина, а и доста често ми правят неща за без пари...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 28 Мар 2013, 20:47

Cosworth написа:
boywalking написа:накрайниците са около 30лв на брой и 50лв за смяната.

130лв за всичко

:OT:
Колега нищо лично, но намери си малко по нормален сервиз че тези 50лв за четири гайки и четири скоби... за тези пари и реглаж трябваше да ти напрявят....

По темата при мен също има някакво почукване и се съмнявам в рейката или тампоните на макферсона...

Всеки сам определя цената на труда си, и всеки клиент и запознат предварително с цената на ремонта по колата.Мисля, че колегата си е преценил, че 50лв не са му много.А съм се нагледал на сменени елементи от ходова част за по 20-30лв.

Предишна

Назад към E36