Местоположение на модули 750

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Re: Местоположение на модули 750

Мнение от chernobila » 17 Фев 2013, 18:28

Оказа се,че колегата ме излъга за датчика ама както и да е .. поръчан е и го чакам :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Фев 2013, 14:59

cod-cdbp написа:
evtimcho_g60 написа:Ако си правеше труда да мислиш,като четеш нямаше да се налага да го пиша за 4 (четвърти) път...
датчика трябва да е свален от колата "донор" когато тя е с изправен волан!!! може да се навие съвсем леко,колкото да можеш да освободиш гайката на кормилния прът и после пак го връщаш в изправено положение преди да го извадиш...навъртян ли е повече от 1/4 оборот волана няма да успееш да го запознаеш с твоята кола :idea:
ако искаш сега да ти го запиша и в МР3 формат под формата на рап или чалгийка току виж си ме разбрал? :banghead:

Един интересен въпрос - тоя датчик, магнитен ли е или е резистивен? Има ли крайни положения или се върти безкрайно? Възможно ли е да се калибрира както е при Х5 - при сваляне на акумулатора въртиш от крайно ляво до крайно дясно 2 пъти?
Надявам се разбираш на къде бия ;)

Резистивен с два резистора. Калибрира се като нагласиш предните колела напред и така дефинираш 0 градуса. Ако си допуснал някакво леко отклонение ECU-то само го компенсира.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 21 Фев 2013, 10:39

evtimcho_g60 написа:
anzak написа:
към автора на темата,да пич,трябва ти датчик,който е свален от кола с изправен волан, и "зъбчето" му дори и след това не е въртяно,защото няма да успееш ПОСМЪРТНО да го "запознаеш" с твоята кола коректно...

Доста глупости написа...но това води класацията.... Мислих да не пиша в темата но ти продьлжаваше да набираш скорост и увереност.. .. :driving: Продадох датчик на колега от форума ...и познай...волана не беше изправен......след свалянето и аз го вьртях наляво,надясно(датчика)... И тук идва най-интересната част :!: ... този датчик работи на колата на колегата. Беше нулиран след закачане на диагностика и ЕДЦ системата функционира безупречно...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 21 Фев 2013, 22:37

iliew написа:
evtimcho_g60 написа:
anzak написа:
към автора на темата,да пич,трябва ти датчик,който е свален от кола с изправен волан, и "зъбчето" му дори и след това не е въртяно,защото няма да успееш ПОСМЪРТНО да го "запознаеш" с твоята кола коректно...

Доста глупости написа...но това води класацията.... Мислих да не пиша в темата но ти продьлжаваше да набираш скорост и увереност.. .. :driving: Продадох датчик на колега от форума ...и познай...волана не беше изправен......след свалянето и аз го вьртях наляво,надясно(датчика)... И тук идва най-интересната част :!: ... този датчик работи на колата на колегата. Беше нулиран след закачане на диагностика и ЕДЦ системата функционира безупречно...

На мен ми стана ясно още с първият му пост :winky: Явно колегата не е виждал наживо е38 :mhihi: Да ви попитам още нещо - когато загася автомобила нетрябва ли волана да се прибере максимално навътре и нагоре и при палене да заема позицията,на която е запаметен?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 21 Фев 2013, 22:50

мисля че само нагоре отива
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 21 Фев 2013, 23:10

anzak написа:мисля че само нагоре отива

А имаш ли идея,защо не се вдига?Иначе си работи (в смисъл регулира си се -нагоре надолу , навътре навънка) :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 22 Фев 2013, 2:07

chernobila написа:

А имаш ли идея,защо не се вдига?Иначе си работи (в смисъл регулира си се -нагоре надолу , навътре навънка) :dunno:

Ако не се льжа....единия начин да се активира тази функция е да се закачи колата на подходяща диагностика... Мисля, че колега с ГТ1 ще ти свьрши работа....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 22 Фев 2013, 7:39

iliew написа:
chernobila написа:

Ако не се льжа....единия начин да се активира тази функция е да се закачи колата на подходяща диагностика... Мисля, че колега с ГТ1 ще ти свьрши работа....

точно го каза в кей мемори беше ама това при условие че колата я поддържа тази екстра
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 23 Фев 2013, 0:31

Има я тази екстра.Очаквам датчика на волана тази седмица и отивам на диагностика :yes: А за разхода на гориво и средна скорост защо не ми ги отчита идеи имате ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Фев 2013, 0:45

Мислех да не пиша ама не се сдържах
една толкова елементарна манипулация и проста, едно калибриране го изкараха егати сложната инженерна дейност едва ли не за техниците на НАСА.
Този датчик се взима, слага се от друга кола без значение на къде и сочат гумите даже ако няма гуми по-добре :mhihi:
и после просто се калиброва с подходяща програма която позвалява калиброване на датчика за ъгъла на завиване на волана и това е работа за 10 минути с подходящата техника.
Сменил съм сигурно 20 датчика на различни бмв-та и досега не имало проблем с това как е свален и защо просто го взимам, слагам и калибровам и караш :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 25 Фев 2013, 13:05

oci написа:Мислех да не пиша ама не се сдържах
една толкова елементарна манипулация и проста, едно калибриране го изкараха егати сложната инженерна дейност едва ли не за техниците на НАСА.
Този датчик се взима, слага се от друга кола без значение на къде и сочат гумите даже ако няма гуми по-добре :mhihi:
и после просто се калиброва с подходяща програма която позвалява калиброване на датчика за ъгъла на завиване на волана и това е работа за 10 минути с подходящата техника.
Сменил съм сигурно 20 датчика на различни бмв-та и досега не имало проблем с това как е свален и защо просто го взимам, слагам и калибровам и караш :yes:

Калибрирането представлява да информираш съответното ECU къде са 0 градуса на завъртане на волана след, което ECU-то може вече да изчислява ъгъла на завъртане на волана и броя на оборотите на завъртане му- поне възгледите на BMW за калибриране на Steering Angel Sensor на Е38 са подобни така, че предните колела трябва да са задължително напред, ако са в произволна посока не е ясно за какво калибриране се говори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 25 Фев 2013, 13:59

Oci говори за колата, от която се сваля датчика, но Майсторе, ти за пореден път разбрал, не разбрал, даваш съвети и мнения!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 25 Фев 2013, 14:08

boris_k написа:Oci говори за колата, от която се сваля датчика, но Майсторе, ти за пореден път разбрал, не разбрал, даваш съвети и мнения!!!

:yes:
Всеки пише без да чете колега от там идва проблема, и после ходи им обяснявай на хората, всеки ще иска да им бележиш датчика при свалянето :mhihi:
Ти досега сигурно всички датчици дето си ги продал са ти ги върнали защото не са свалени както трябва и от там не са могли да се адаптират нали :kuku:
Иначе за адаптацията съм съгласен, че трябва да е 0 градуса, то нали това адаптираш в същност.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 25 Фев 2013, 22:22

Пълен ляв, пълен десен и диагностиката го дели до 0, и "воала" датчика бил "калибриран" и не ти трябва даже ГТ1....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 25 Фев 2013, 22:27

predel написа:Пълен ляв, пълен десен и диагностиката го дели до 0, и "воала" датчика бил "калибриран" и не ти трябва даже ГТ1....

сигурен ли си в това дето го пишеш колега искаш ли да ти пращам клиенти хем ще изкарваш по някой лев :banghead:
Спирам да пиша и чета в тази тема щото май доста се нервя от такива писания.
Аз не знам защо не чухте мнението поне на един човек който е адаптирал такъв датчик, а всеки пише съчинение по картинки :!:

ПредишнаСледваща

Назад към Е38