Колата стои на на полуконтакт!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Колата стои на на полуконтакт!!
Здравейте колеги.Казвам се Анатоли и съм горд собственик на е30 318i, вече 11 години безпроблемна и вярна служба.Реших,че е дошло време да взема нещо "по-ново" и така се "нанизах" на е36 320и със сериозен проблем,на който не обърнах внимание в началото.Колата при напълно завъртян ключ и изваден стои на полуконтакт.Ел брояча на таблото свети,борд компютъра си работи,крушките на копчетата на ел стъклата и те светят,даже и самите стъкла си работят.При завъртане на ключа в междинно положение не се чува специфичния звук на борд комп. защото очевидно не изключва изобщо.Дайте някаква насока в която да търся проблема.Само да допълня,че алармата и телефона са изрязани от някой си и не знам как е направено!Консумацията която дърпа е 0.8А преди малко я мерих!!Малко пада след като махна бушона на борд компа и на централното,но пак е мнооого висока към 0.5А.Проблема е,че с ключа не се спира напълно захранването на уредите!!Благодаря предварително!!
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Re: Колата стои на на полуконтакт!!
Виж си буксата, която влиза в ключа. Може нещо да офазява. Също така проблема може да е в самия патронник. Пробвай с друг. Усеща ли се, че минаваш от напълно изключен, към полуконтакт и към контакт? Свали буксата от ключа и завърти "охлюва" с ключа примерно. Буксата се сваля като махнеш горната и долната пластмаса, които са около волана и се държат на две пластмасови винтчета горе и долу. После на патронника има две винтчета, които са навътре в тялото и се развиват с тънка отверка.
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
CD слагал ли си? Има ли вързано CD? Ако има, извади му захранващата букса и виж дали ще ти изгаснат уредите.
Наскоро ми се случи абсолютно същото. Взех си едно CD, което си беше с евробукси отзад (втора ръка) и направо го боднах в моите букси, не се загледах как са му кабелите , но ми държеше постоянно активен + през контакт (все едно е на аксесоари). Някой му беше разменил кабелите отзад.
Наскоро ми се случи абсолютно същото. Взех си едно CD, което си беше с евробукси отзад (втора ръка) и направо го боднах в моите букси, не се загледах как са му кабелите , но ми държеше постоянно активен + през контакт (все едно е на аксесоари). Някой му беше разменил кабелите отзад.
Still Speedin
- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
най-вероятно проблема е в патроника сменяш го и си готов
Здравейте,оправих проблема консумацията падна на 0.02
.От къде да започна с проблема,значи като начало цялата инсталация на колата е нещо сбъркана.Махнах бушон 46 и нещата с полуконтакта "ацесорите" се оправи,при това да отбележа,че всички уреди си работеха нормално.ЦД-то го махнах още в началото.Остана обаче една консумация от 0.28А ,светеше ми само ел. брояча на таблото,но аз не му обърнах внимание,не вярвах,че може да дърпа толкова ток.Започна се едно търсене с фазомер на 12в и мултицета на акумулатора.Разкачих къде що букса има из таблото под кормилото и зад жабката,но проблема не отпадна ,накрая извадих и таблото с километража и му откачих буксите,и воала 0.02А,ба си кефа.Проследих с фазомера кой кабел захранва брояча и го резнах,После го закачих за друг който дава ток само на контакт,и сега вече всичко си е на ред и работи нормално.Даже си помни навъртяните километри (брояча който се занулява).И така вече си имам нормално функционираща кола.Обаче излезна друг проблем.Колата не искаше да запали,май беше свършил бензина,налях с една туба и пак опити за палене ,нъцки.Викам си нещо имобилайзера съм направил,гледам гледам то няма(те са го изкубнали),меря на свещите искра има,меря на инжекторите-ток има,на помпата работи и бензин хвърля,а сега де.И се почна едно мислене .....
.Междувременно ми излезна работа и нямах време да се занимавам с нея.Мислех си,че някой датчик се е прецакал ,но веднъж се прибирам от работа и викам ,чакай да прехвърля акумулатора(че тя няма) и да пробвам пак,трака трака 2-3 цилиндъра тюфка и така минута- две и се изфорсира хубаво с подобаващо количество пушек и .......кеффффф работи си нормално,палих гасих 7-8 пъти всичко наред
.Значи нещо съм я бил задавил първият път,сега количката си е наред,само да и сложа газова и "бегай,че ида" 

- doc™
- Потребител
-
- Кара: Е60 530i
колегата 5ър е прав проблема ти е в CD-то,погледни как са го свързали,защото най-вероятно връща + в инсталацията на автомобила.Свързали са двата плюса заедно преди оригиналната букса на колата или преди евро буксата(погледни жълтия и червения кабел на CD-то)
- j_enev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
Виждал съм същия проблем,като разглобих колата се оказа ,че инсталацията беше стопена под жабката,а самата причина беше плафона на единия сенник дал на късо.Може да проследиш твоята инсталация да не и се е случило нещо,че много ядове може да имаш.
j_enev написа:Виждал съм същия проблем,като разглобих колата се оказа ,че инсталацията беше стопена под жабката,а самата причина беше плафона на единия сенник дал на късо.Може да проследиш твоята инсталация да не и се е случило нещо,че много ядове може да имаш.
Надявам се да не си прав

- Salis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95`` m52b20
- Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....
И при мен беше същото и проблема се оказа в погрешно свързване на cd-то
9 мнения
• Страница 1 от 1