Местоположение на модули 750

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Местоположение на модули 750

Мнение от chernobila » 04 Фев 2013, 23:52

Колеги някой има ли възможност да ми даде снимка или по-подробна информация къде и какъв модул имам в автомобила си?В АутоДата ми дава,че имам и някакъв МЕМОРИ МОДУЛ под шофьорските крака ама там няма никакъв отвор или каквото и да е (нито под пасажерските крака).Къде се намират тези прословути модули и скрити бушониери?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Местоположение на модули 750

Мнение от anzak » 05 Фев 2013, 9:07

мемори модул в краката нямаш на 100% ако говориш за ГМ модула той е под жабката там има и още модули за едц-то за абс-а ЛЦМ-а е там само че малко по в страни а в багажника са ти модулите за навигация звук и т.н а за инфо кое къд е си свали ВДС и в аутодата обърни внимание положенията на някой неща ги дава различно за лява и дясна дирекция
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 05 Фев 2013, 22:39

anzak написа:мемори модул в краката нямаш на 100% ако говориш за ГМ модула той е под жабката там има и още модули за едц-то за абс-а ЛЦМ-а е там само че малко по в страни а в багажника са ти модулите за навигация звук и т.н а за инфо кое къд е си свали ВДС и в аутодата обърни внимание положенията на някой неща ги дава различно за лява и дясна дирекция

Колега Anzak извинявай за глупавите въпроси и некомпетентното мислене,НО от жици,модули и тн. имам само дребни познания.Явно трябва да започна отначалото и да се запозная с модули и наименованията им в автомобилите от марката БМВ.Можеш ли да помогнеш малко и да ме насочиш от къде да почна?Какво е ЛЦМ модул,какво е ВДС? ГМ модул? :dunno: Сега нямам възможност да разглобявам колата,но в събота я почвам и ще снимам даже всяка стъпка от разглабянето й! :mhihi: Знам за багажника отляво са модулите за навигацията (чейнджър,навигационен модул,усилвател на ДСП,модул за телефона,радио модул) - от дясно имам само модул за шарктроника и бушониера.Данеби навътре да има още?А в Ауто Дата-та ми ги дава модулите според дирекцията и днес пак я гледах и пак ми дава под пасажерските крака да има модули ... :banghead: ама в колата няма никакъв отвор в кичето на салона..направо ми идва да се гръмна с тая кола :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 05 Фев 2013, 23:05

В първото ти мнение си писал за шофьорските крака, в следващото пишеш в пасажерските.
LCM-лайт контрол модул, както се подразбира от името му, контролира най-общо казано светлините на автомобила.Намира се в долната част на дясната предна греда.
GM- генерал модул, управлява повечето от екстрите в автомобила.Намира се зад жабката.
WDS- http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/de/

ПП: Дсп-усилвател, не усилвател на дсп /dsp-Digital Sound Processor/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 06 Фев 2013, 7:48

колегата Борис ти е обяснил за модулте а под мокета има само един блок със силови предпазители там няма какво да търсиш иначе предпазители имаш в багажника над акумулатора и отпред в кутията на компютрите ВДС са кабелни диаграми на БМВ за различни модели и там има указано точното местоположение на всеки модул че даже и със снимка ще те улесни

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 06 Фев 2013, 22:03

boris_k написа:В първото ти мнение си писал за шофьорските крака, в следващото пишеш в пасажерските.
LCM-лайт контрол модул, както се подразбира от името му, контролира най-общо казано светлините на автомобила.Намира се в долната част на дясната предна греда.
GM- генерал модул, управлява повечето от екстрите в автомобила.Намира се зад жабката.

Много благодаря за изчерпателният отговор.Надявам се някой ден да се видим лично и да се реванширам подобаващо :bchug: А да ви попитам един много интересен за мен въпрос - ДСЦ и ЕДЦ са вързани към датчика на волана,следователно ако се сложи датчик само за ДСЦ няма ли то да проработи,а ЕДЦ-то да се "щунтира" и да не се ползва като екстра?

П.П. Дано не бъркам нещо,но нали всичките системи са вързани заедно?В смисъл ако не работи коя да е от тях всичките спират?Нали така?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 06 Фев 2013, 23:34

Датчика е един и същ, датчик за положението на волана, няма датчик само за дсц, ако нямаш други проблеми с едц, ще си тръгне и то.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 06 Фев 2013, 23:36

chernobila написа:
boris_k написа:В първото ти мнение си писал за шофьорските крака, в следващото пишеш в пасажерските.

Много благодаря за изчерпателният отговор.Надявам се някой ден да се видим лично и да се реванширам подобаващо :bchug: А да ви попитам един много интересен за мен въпрос - ДСЦ и ЕДЦ са вързани към датчика на волана,следователно ако се сложи датчик само за ДСЦ няма ли то да проработи,а ЕДЦ-то да се "щунтира" и да не се ползва като екстра?

П.П. Дано не бъркам нещо,но нали всичките системи са вързани заедно?В смисъл ако не работи коя да е от тях всичките спират?Нали така?

или не можеш да се изкажеш или не мога да схвана идеята ти какъв е смисъла от изолиране на ЕДЦ тя тази си система си има копче са пускане и спиране ...... като е изпряла с изолиране няма по спряна да стане иначе от датчика за ъгъл на волана взимат инфо и двете системи така е ама защо да сменяш датчика ... изкажи си цялата идея

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 09 Фев 2013, 19:38

Идеята ми е,че когато запаля колата всички системи си работят адекватно - спирам и си пускам ДСЦ-то , няма грешка в АБС системата и не светят лампите.Знам,че датчика е заминал и веднага щом потегля и завъртя леко волана таблото светва с изключени системи.Чакам датчик на волана и ако с него не тръгне незнам къде може да е проблема,защото на диагностика единственото,което ми излиза е,че неможе да се свърже с дат4ика на волана да се калиброва.И затова въпроса ми беше дали като взема нов датчик ще може да се спре изцяло ЕДЦ-то и то да не работи повече изобщо :yes: Сега в спортен режим изобщо не ми харесва возията на тази кола - все едно карам Голф 3 със спортно окачване за 200 лева :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 09 Фев 2013, 19:39

boris_k написа:Датчика е един и същ, датчик за положението на волана, няма датчик само за дсц, ако нямаш други проблеми с едц, ще си тръгне и то.

А ако не работи датчика на волана трябва ли да ми свети копчето на ЕДЦ,че е в спортен режим?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 09 Фев 2013, 23:15

за да изключиш тотално едц-то или му изкарай буксатана модула или свали предпазителя

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 09 Фев 2013, 23:56

anzak написа:за да изключиш тотално едц-то или му изкарай буксатана модула или свали предпазителя

Не сьм сигурен, но ако предпазителя се махне...ЕДЦ то ще си остане на хард... Нещо такова ми е останало като спомен от предишната е38

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 10 Фев 2013, 10:44

не би трябвало спред мен ама ... нека някой който го е пробвал да каже даже ако може да изключи и буксите на модула

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 10 Фев 2013, 17:52

Колеги тази седмица няма да имам възможност да я разглобявам ама другата даже и клипче ще направя стъпка по стъпка как се разглабя жабката и тн. да може да остане и за след мене :yes: Ще пробвам и да отка4а модула на ЕДЦ-то да видя какво ще стане :bchug:

Аватар

Мнение от evtimcho_g60 » 10 Фев 2013, 18:18

:kuku:
какво очакваш да стане...да ти изпука пуканки ли??!?!?!
има достатъчно информация в нета...когато нещо по системата на ЕДЦ НЕ работи колата вози твърдо (спортно)
колко още има да го нищите...когато изгасите двигателя,амортесьорите се втвърдяват автоматично и ако не запалите колата с изправна ел.система на ЕДЦ те си остават втвърдени...не виждам кво толко има да му се умува,че чак и клип да се снима как се сваля ШОФЬОРСКАТА КОРА и се развива един болт за да се извади датчика за завиване на кормилния прът.... :no:

държа да ти кажа,че ако датчика на волана,който ще слагаш,ако е навит повече от 15 градуса няма да имаш НИКАКЪВ шанс да го инициализираш,имай го предвид

Следваща

Назад към Е38