Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от ilia1984 » 09 Фев 2013, 9:56

totiboy написа:мнения за тази
http://www.cars.bg/u965848

НЕ :mhihi:

МОД: Гледам, че ти е весело :mhihi:

Темата е сериозна - щом даваш мнение - трябва и да го обосновеш! - имай го в предвид за напред.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330XD

Мнение от totiboy » 09 Фев 2013, 10:15

кво е това не, нямаш мнение или?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 09 Фев 2013, 10:59

totiboy написа:кво е това не, нямаш мнение или?

Не колега означава НЕ! :D зависи какво търсиш конкретният автомобил е внос от Италия с превъртяни километри вероятно около 280 000км. реални ако искаш го купуваш ако искаш не ;)

Еми весело ми е няма да взема да плача я :no:

МОД: Dimitroff - Както вече казах - техническият подфорум на Е46 е с ясно изразена сериозна тематика - в този ред на мисли...прояви малко уважение - както към кандидат купувачите (щом пишеш - обосноваваш се), така и към Модераторите в раздела - просто приятелски съвет.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 09 Фев 2013, 11:17

ilia1984 написа:
totiboy написа:кво е това не, нямаш мнение или?

Не колега означава НЕ! :D зависи какво търсиш конкретният автомобил е внос от Италия с превъртяни километри вероятно около 280 000км. реални ако искаш го купуваш ако искаш не ;)

Еми весело ми е няма да взема да плача я :no:

Ми че те повечето са италиянки и са поне на по 300 000 км. Ако колата е гледана, няма проблеми. И моята е от там и е на около 315 000. И не съм имал някакви сериозни драми. Според мен това, че е от Италия, като цяло, не е проблем. Грешно е да слагаме всички под общ знаменател. Можеш да си намериш добра бройка и от италия, както и голям (кош) от Германия или друга "реномирана" страна.

Кокретната кола кола изглежда добре. Климатроник (новият), 4 ел. стъкла, мултиволан, подлакътник, рекаро, ксенон, 6 скорости, с-ма за миена на фаровете, DCS, капаците под климатроника и на пепелника изглеждат ненадрани, лети джанти, само ми се вижда малко луфт между фар и броня от дясна страна (пасажерската) в сравнение с другата. Липсват снимки на двигателният отсек. Виж я, направете една диагностика + живи данни и ако всичко е ок и ти допада, си ти. Все пак избираме коли по на 10 години. Въпрос на късмет ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 09 Фев 2013, 11:32

ka4i написа:Ми че те повечето са италиянки и са поне на по 300 000 км. Ако колата е гледана, няма проблеми. И моята е от там и е на около 315 000. И не съм имал някакви сериозни драми. Според мен това, че е от Италия, като цяло, не е проблем. Грешно е да слагаме всички под общ знаменател. Можеш да си намериш добра бройка и от италия, както и голям (кош) от Германия или друга "реномирана"

В случая не е проблем че от Италия(моята също е от там) или че е над 280 000км. проблема е че търговеца е написал 155 000км. което говори за неговата некоректност от там нататък всеки да си прави заключенията дали може да му се довери ! В случая казвал съм и го преди по картинка няма как да се каже колата става или не !Колко от тези "екстри" работят е отделен въпроса повечето хора виждат уж "нова" кола с много екстри на малко километри и на добра цена еми такъв филм няма ;) Няма как търговеца да ти я продава за 4000евро при положение че подобна кола на подобни километри почва от 5000 евро на горе в Италия !

Потребител
Аватар
Кара: е46 328i

Мнение от gogoGT » 09 Фев 2013, 11:54

ilia1984 написа:търговеца е написал 155 000км. което говори за неговата некоректност от там нататък всеки да си прави заключенията дали може да му се довери

Забелязал съм, че повечето пишат някакви малки километри, защото повечето хора в България не могат да се свалят
оковите на предубедеността, и изобщо не обръщат внимание на коли на много километри. Защото масово се смята, че живота на мотора е 300 000км, още от времето на Соц жигулките..
Съгласен съм, че 70% от продавачите са мошеници, но това не трябва да е предтекст да се откажем от дадена кола!
Ходиш гледаш външно/вътрешно за забележки и т.н., едно око отдолу на ходовата и една диагностика и ако е твоята я
взимаш! Иначе забелязвам някакво разминаване на лайсните на предна дясна врата с другите! :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Фев 2013, 12:31

ilia1984 написа:...

:OT: Ти би ли си купил личен автомобил на 350 000км по километраж ?!
Смятам, че т'ва отговаря и прекратява спора за километрите... "Т'ва го знае всяко хлапе" ли беше, как беше...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 09 Фев 2013, 12:44

ilia1984 написа:
ka4i написа:Ми че те повечето са италиянки и са поне на по 300 000 км. Ако колата е гледана, няма проблеми. И моята е от там и е на около 315 000. И не съм имал някакви сериозни драми. Според мен това, че е от Италия, като цяло, не е проблем. Грешно е да слагаме всички под общ знаменател. Можеш да си намериш добра бройка и от италия, както и голям (кош) от Германия или друга "реномирана"

В случая не е проблем че от Италия(моята също е от там) или че е над 280 000км. проблема е че търговеца е написал 155 000км. което говори за неговата некоректност от там нататък всеки да си прави заключенията дали може да му се довери ! В случая казвал съм и го преди по картинка няма как да се каже колата става или не !Колко от тези "екстри" работят е отделен въпроса повечето хора виждат уж "нова" кола с много екстри на малко километри и на добра цена еми такъв филм няма ;) Няма как търговеца да ти я продава за 4000евро при положение че подобна кола на подобни километри почва от 5000 евро на горе в Италия !

Мисля, че няма значение от къде е колата, за километрите. Ако ще да я вземат от представителство на БМВ в чужбина, като дойде тук, пак ще я превъртят!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 09 Фев 2013, 12:57

uCnaHeTcA написа:
ilia1984 написа:...

:OT: Ти би ли си купил личен автомобил на 350 000км по километраж ?!
Смятам, че т'ва отговаря и прекратява спора за километрите... "Т'ва го знае всяко хлапе" ли беше, как беше...

:OT: Теб какво те топли че на километраж-а не пише 350 000 :kuku: Няма значение на колко км. колата стига да е подържана добре ! С подобно мислене като на uCnaHeTcA и липсата на закони в Бг нищо добро не ни чака!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Фев 2013, 14:45

gogoGT написа:
ilia1984 написа:търговеца е написал 155 000км. което говори за неговата некоректност от там нататък всеки да си прави заключенията дали може да му се довери

Забелязал съм, че повечето пишат някакви малки километри, защото повечето хора в България не могат да се свалят
оковите на предубедеността, и изобщо не обръщат внимание на коли на много километри. Защото масово се смята, че живота на мотора е 300 000км, още от времето на Соц жигулките..
Съгласен съм, че 70% от продавачите са мошеници, но това не трябва да е предтекст да се откажем от дадена кола!
Ходиш гледаш външно/вътрешно за забележки и т.н., едно око отдолу на ходовата и една диагностика и ако е твоята я
взимаш! Иначе забелязвам някакво разминаване на лайсните на предна дясна врата с другите! :driving:

Ти за това взе на 202хил реални и по километраж :driving:

Момчета, всички знаете колко е безсмислен спора!
В БГ пазара е такъв, че всеки иска кола с върнат километраж, 90% от купувачите видят ли над 180хил. на километража се притесняват.
Отделно 90% от хората купуват по цена, добър външен вид и екстри.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330XD

Мнение от totiboy » 09 Фев 2013, 21:14

Благодаря на всички за мненията относно тази http://www.cars.bg/u965848 обява. Направих оглед на колата и лично на мен не ми допадна. Дори не я палих. На външен вид е ОК и хубавото свършва до тук. Уплътненията на шоф. врата скъсани на 2 места. Седалка с претапициран борд и то само единия с доста различаващ се плат. Волан който не е претапициран, но боядисван в час по труд и техника.... ама нямаше смисъл да се пали. Огледах и други коли ама явно в пловдивските автокъщи към момента няма читави е46ци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Фев 2013, 21:45

totiboy написа:Благодаря на всички за мненията относно тази http://www.cars.bg/u965848 обява. Направих оглед на колата и лично на мен не ми допадна. Дори не я палих. На външен вид е ОК и хубавото свършва до тук. Уплътненията на шоф. врата скъсани на 2 места. Седалка с претапициран борд и то само единия с доста различаващ се плат. Волан който не е претапициран, но боядисван в час по труд и техника.... ама нямаше смисъл да се пали. Огледах и други коли ама явно в пловдивските автокъщи към момента няма читави е46ци.

да гледаш кола с 1000-2000лв. под нормалната пазарна цена и да се хващаш за дребни забележки звучи леко НЕлогично...

иначе ти си знаеш :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 10 Фев 2013, 0:43

Здравейте, нещо за това купе http://www.cars.bg/u914728 ?

Потребител
Аватар

Мнение от rosen1914 » 10 Фев 2013, 0:57

Утре ще гледам тази
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=21setz
моля за инфо, ако забелязвате нещо на пръв поглед и на какво да наблягам утре.
Тази също ми е вариант
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=21setz

Потребител
Аватар

Мнение от rosen1914 » 10 Фев 2013, 1:06

какво показва сервизната книжка и дали може да и се вярва?

ПредишнаСледваща

Назад към E46