Проблем с обороти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с обороти

Мнение от mursi » 20 Яну 2013, 15:22

виждам, че доста е писано по темата , но нека и аз обоща няколко причини поради които може да го прави: така значи първо както казват колегите по горе голяма е вероятноста да е от алтернатора и най вече от реле регулатора , но когато се прецака релето почва да прави дискотека в колата , вторият вариант който също е много вероятен това са ламбда сонди , но най хубаво е да се закачи на диагностика макар и на някоя проста програма тогава всичко ще си каже :)
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!

Потребител
Аватар

Мнение от bmw m42 » 26 Яну 2013, 11:58

Здравейте колеги имам същия проблем с един М43б19. Бихте ли ме посъветвали от кои двигатели да си търся алтернатор БОШ 90А.
Благодаря предварително! :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от ivvan » 05 Фев 2013, 11:36

аз имах същия проблем при палене като е студена и след смяна на дебитомер , изчезна !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 05 Фев 2013, 22:12

и на мен днес сутринта на 320 д , 136 к.с. ми се появи проблема с оборотите :help: .....не се беше случвало от няколко месеца :banghead:
на място колата поработи десетина секунди без проблем, първа, тръгвам и :shock: оборотите почнаха да играят леко и все едно мотора прекъсва и колата изгасна :help: паля - пак леко играят оборотите, на място я форсирах няколко пъти и се оправи след това цял ден ОК :confused:

на диагностика - нищо не показва, освен грешка ЕГР, които е затапен от повече от 3 години, от както имам колата и винаги съм забелязвал ,че проблема до момента се появява когато е студена колата, при първо палене за деня :confused:
дебитомера няма проблем.

някакви идеи или насоки :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от b04et0 » 11 Фев 2013, 23:30

колеги с моята Е46 имам същия прблем след като смених алтернатора наскоро.та искам да споделя мнение че буксата на релерегулатора е проблема според мен и ще трябва пак да я свалям.ходих по мъките няколо седмици купих и втори алтернатор дадох луди пари та се оказа от самата букса на колата не дава хубав контакт.свалихме я натиснах я с едно шило напрусках я с спрея и се оправи но за кратко и вчера почна отново да го прави но забелязах че го прави когато е по студено навън под 0.тези дни ще я сваля пак и дано да реша проблема.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 750Li

Мнение от xeforce3 » 21 Мар 2013, 21:44

Здравейте,
Днеска направих клипче на друг проблем който имам, не смятам да пускам нова тема защото е свързано пак с оборотите, това се получава най-често когато колата още не е загряла и отлепя леко съединителя (да кажем на полусъединител преди да тръгне леко колата) без да подавам газ (понякога когато подам газ изгасва - когато подам леко). На какво може да се дължи този проблем? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем защото е много досадно да ми гасне колата докато не е загряла по светофарите (чувствам се като аджамия :D).
Моля за съвет какво трябва да се погледне.
Очаквам вашите мнения.
http://www.youtube.com/watch?v=D770_kWP ... e=youtu.be
Благодаря на всички.
Поздрави,
Михаил

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 750Li

Мнение от xeforce3 » 23 Мар 2013, 19:11

Никой ли не се е сблъсквал с този проблем? моля за помощ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 325d LCI - M57D30TÜ2
Мечтае да кара: BMW ///M3 CSL e46
Детайли за колата: Black Sapphire Metallic
OEM Style 270 (Summer setup)
OEM Style 277 ET20 (Winter setup)

Мнение от n1k1to96 » 08 Юли 2016, 15:53

xeforce3 написа:Здравейте,
Имам следния досаден проблем с оборотите, може ли да ме посъветвате какво да провера, на диагностика не отчита никаква грешка. Така проблема е следния при движение когато оставя колата на свободна оборотите падат по нормалните - усеща се претрисане при което се покачват над нормални после падат леко и се стабилизират.
Пример:
карам с 2000обр/мин изключвам от скорост оборотите падат на 500 след което се покачват на 800, падат на 550 покачват се на 650 и след това се нормализират на 600обр/мин. Това е много дразнещо този проблем го има със/без климатик.
Моля посъветвайте ме какво да проверя.
Поздрави,
Михаил

Извинявам се, че връщам тази стара тема, но и аз го имам абсолютно същия проблем на 320д 150кс ръчка. Може ли да ме насочите какво да пробвам да заменя от друга кола за да видя дали ще се оправи. (не е от дебитомер показва перфектни данни и турбото е в нормите)
The Ultimate Driving Machine

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW M3

Мнение от Cracer » 09 Юли 2016, 8:46

Колеги,

Мотор: М54Б22

Оборотите и на мен ми се менят при освобождаване от скорост. Ето клип https://www.youtube.com/watch?v=G_2zclV3t4E

Сменени са:

- Маркучи и клапан картерни газове (почти два пъти)
- Свещи
- Почистен е дебитомер
- Почистен е стъпков мотор
- Почистена е дроселова клапа

Колата няма грешки на диагностика. Алтернаторът е рециклиран, зарежда на 14,4. Други идеи колеги ?

Предишна

Назад към E46