Проблем с обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Проблем с обороти
виждам, че доста е писано по темата , но нека и аз обоща няколко причини поради които може да го прави: така значи първо както казват колегите по горе голяма е вероятноста да е от алтернатора и най вече от реле регулатора , но когато се прецака релето почва да прави дискотека в колата , вторият вариант който също е много вероятен това са ламбда сонди , но най хубаво е да се закачи на диагностика макар и на някоя проста програма тогава всичко ще си каже 

PLAY GOLF DON'T DRIVE IT
ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!
ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!
Здравейте колеги имам същия проблем с един М43б19. Бихте ли ме посъветвали от кои двигатели да си търся алтернатор БОШ 90А.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!

аз имах същия проблем при палене като е студена и след смяна на дебитомер , изчезна !
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
и на мен днес сутринта на 320 д , 136 к.с. ми се появи проблема с оборотите
.....не се беше случвало от няколко месеца
на място колата поработи десетина секунди без проблем, първа, тръгвам и
оборотите почнаха да играят леко и все едно мотора прекъсва и колата изгасна
паля - пак леко играят оборотите, на място я форсирах няколко пъти и се оправи след това цял ден ОК
на диагностика - нищо не показва, освен грешка ЕГР, които е затапен от повече от 3 години, от както имам колата и винаги съм забелязвал ,че проблема до момента се появява когато е студена колата, при първо палене за деня
дебитомера няма проблем.
някакви идеи или насоки

на място колата поработи десетина секунди без проблем, първа, тръгвам и

на диагностика - нищо не показва, освен грешка ЕГР, които е затапен от повече от 3 години, от както имам колата и винаги съм забелязвал ,че проблема до момента се появява когато е студена колата, при първо палене за деня

дебитомера няма проблем.
някакви идеи или насоки

колеги с моята Е46 имам същия прблем след като смених алтернатора наскоро.та искам да споделя мнение че буксата на релерегулатора е проблема според мен и ще трябва пак да я свалям.ходих по мъките няколо седмици купих и втори алтернатор дадох луди пари та се оказа от самата букса на колата не дава хубав контакт.свалихме я натиснах я с едно шило напрусках я с спрея и се оправи но за кратко и вчера почна отново да го прави но забелязах че го прави когато е по студено навън под 0.тези дни ще я сваля пак и дано да реша проблема.
Здравейте,
Днеска направих клипче на друг проблем който имам, не смятам да пускам нова тема защото е свързано пак с оборотите, това се получава най-често когато колата още не е загряла и отлепя леко съединителя (да кажем на полусъединител преди да тръгне леко колата) без да подавам газ (понякога когато подам газ изгасва - когато подам леко). На какво може да се дължи този проблем? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем защото е много досадно да ми гасне колата докато не е загряла по светофарите (чувствам се като аджамия
).
Моля за съвет какво трябва да се погледне.
Очаквам вашите мнения.
http://www.youtube.com/watch?v=D770_kWP ... e=youtu.be
Благодаря на всички.
Поздрави,
Михаил
Днеска направих клипче на друг проблем който имам, не смятам да пускам нова тема защото е свързано пак с оборотите, това се получава най-често когато колата още не е загряла и отлепя леко съединителя (да кажем на полусъединител преди да тръгне леко колата) без да подавам газ (понякога когато подам газ изгасва - когато подам леко). На какво може да се дължи този проблем? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем защото е много досадно да ми гасне колата докато не е загряла по светофарите (чувствам се като аджамия

Моля за съвет какво трябва да се погледне.
Очаквам вашите мнения.
http://www.youtube.com/watch?v=D770_kWP ... e=youtu.be
Благодаря на всички.
Поздрави,
Михаил
- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 325d LCI - M57D30TÜ2
- Мечтае да кара: BMW ///M3 CSL e46
- Детайли за колата: Black Sapphire Metallic
OEM Style 270 (Summer setup)
OEM Style 277 ET20 (Winter setup)
xeforce3 написа:Здравейте,
Имам следния досаден проблем с оборотите, може ли да ме посъветвате какво да провера, на диагностика не отчита никаква грешка. Така проблема е следния при движение когато оставя колата на свободна оборотите падат по нормалните - усеща се претрисане при което се покачват над нормални после падат леко и се стабилизират.
Пример:
карам с 2000обр/мин изключвам от скорост оборотите падат на 500 след което се покачват на 800, падат на 550 покачват се на 650 и след това се нормализират на 600обр/мин. Това е много дразнещо този проблем го има със/без климатик.
Моля посъветвайте ме какво да проверя.
Поздрави,
Михаил
Извинявам се, че връщам тази стара тема, но и аз го имам абсолютно същия проблем на 320д 150кс ръчка. Може ли да ме насочите какво да пробвам да заменя от друга кола за да видя дали ще се оправи. (не е от дебитомер показва перфектни данни и турбото е в нормите)
The Ultimate Driving Machine
Колеги,
Мотор: М54Б22
Оборотите и на мен ми се менят при освобождаване от скорост. Ето клип https://www.youtube.com/watch?v=G_2zclV3t4E
Сменени са:
- Маркучи и клапан картерни газове (почти два пъти)
- Свещи
- Почистен е дебитомер
- Почистен е стъпков мотор
- Почистена е дроселова клапа
Колата няма грешки на диагностика. Алтернаторът е рециклиран, зарежда на 14,4. Други идеи колеги ?
Мотор: М54Б22
Оборотите и на мен ми се менят при освобождаване от скорост. Ето клип https://www.youtube.com/watch?v=G_2zclV3t4E
Сменени са:
- Маркучи и клапан картерни газове (почти два пъти)
- Свещи
- Почистен е дебитомер
- Почистен е стъпков мотор
- Почистена е дроселова клапа
Колата няма грешки на диагностика. Алтернаторът е рециклиран, зарежда на 14,4. Други идеи колеги ?
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2