Проблем с обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Проблем с обороти
виждам, че доста е писано по темата , но нека и аз обоща няколко причини поради които може да го прави: така значи първо както казват колегите по горе голяма е вероятноста да е от алтернатора и най вече от реле регулатора , но когато се прецака релето почва да прави дискотека в колата , вторият вариант който също е много вероятен това са ламбда сонди , но най хубаво е да се закачи на диагностика макар и на някоя проста програма тогава всичко ще си каже 
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT
ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!
ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!
Здравейте колеги имам същия проблем с един М43б19. Бихте ли ме посъветвали от кои двигатели да си търся алтернатор БОШ 90А.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!

аз имах същия проблем при палене като е студена и след смяна на дебитомер , изчезна !
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
и на мен днес сутринта на 320 д , 136 к.с. ми се появи проблема с оборотите
.....не се беше случвало от няколко месеца
на място колата поработи десетина секунди без проблем, първа, тръгвам и
оборотите почнаха да играят леко и все едно мотора прекъсва и колата изгасна
паля - пак леко играят оборотите, на място я форсирах няколко пъти и се оправи след това цял ден ОК
на диагностика - нищо не показва, освен грешка ЕГР, които е затапен от повече от 3 години, от както имам колата и винаги съм забелязвал ,че проблема до момента се появява когато е студена колата, при първо палене за деня
дебитомера няма проблем.
някакви идеи или насоки
.....не се беше случвало от няколко месеца
на място колата поработи десетина секунди без проблем, първа, тръгвам и
паля - пак леко играят оборотите, на място я форсирах няколко пъти и се оправи след това цял ден ОК на диагностика - нищо не показва, освен грешка ЕГР, които е затапен от повече от 3 години, от както имам колата и винаги съм забелязвал ,че проблема до момента се появява когато е студена колата, при първо палене за деня
дебитомера няма проблем.
някакви идеи или насоки
колеги с моята Е46 имам същия прблем след като смених алтернатора наскоро.та искам да споделя мнение че буксата на релерегулатора е проблема според мен и ще трябва пак да я свалям.ходих по мъките няколо седмици купих и втори алтернатор дадох луди пари та се оказа от самата букса на колата не дава хубав контакт.свалихме я натиснах я с едно шило напрусках я с спрея и се оправи но за кратко и вчера почна отново да го прави но забелязах че го прави когато е по студено навън под 0.тези дни ще я сваля пак и дано да реша проблема.
Здравейте,
Днеска направих клипче на друг проблем който имам, не смятам да пускам нова тема защото е свързано пак с оборотите, това се получава най-често когато колата още не е загряла и отлепя леко съединителя (да кажем на полусъединител преди да тръгне леко колата) без да подавам газ (понякога когато подам газ изгасва - когато подам леко). На какво може да се дължи този проблем? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем защото е много досадно да ми гасне колата докато не е загряла по светофарите (чувствам се като аджамия
).
Моля за съвет какво трябва да се погледне.
Очаквам вашите мнения.
http://www.youtube.com/watch?v=D770_kWP ... e=youtu.be
Благодаря на всички.
Поздрави,
Михаил
Днеска направих клипче на друг проблем който имам, не смятам да пускам нова тема защото е свързано пак с оборотите, това се получава най-често когато колата още не е загряла и отлепя леко съединителя (да кажем на полусъединител преди да тръгне леко колата) без да подавам газ (понякога когато подам газ изгасва - когато подам леко). На какво може да се дължи този проблем? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем защото е много досадно да ми гасне колата докато не е загряла по светофарите (чувствам се като аджамия
Моля за съвет какво трябва да се погледне.
Очаквам вашите мнения.
http://www.youtube.com/watch?v=D770_kWP ... e=youtu.be
Благодаря на всички.
Поздрави,
Михаил
- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 325d LCI - M57D30TÜ2
- Мечтае да кара: BMW ///M3 CSL e46
- Детайли за колата: Black Sapphire Metallic
OEM Style 270 (Summer setup)
OEM Style 277 ET20 (Winter setup)
xeforce3 написа:Здравейте,
Имам следния досаден проблем с оборотите, може ли да ме посъветвате какво да провера, на диагностика не отчита никаква грешка. Така проблема е следния при движение когато оставя колата на свободна оборотите падат по нормалните - усеща се претрисане при което се покачват над нормални после падат леко и се стабилизират.
Пример:
карам с 2000обр/мин изключвам от скорост оборотите падат на 500 след което се покачват на 800, падат на 550 покачват се на 650 и след това се нормализират на 600обр/мин. Това е много дразнещо този проблем го има със/без климатик.
Моля посъветвайте ме какво да проверя.
Поздрави,
Михаил
Извинявам се, че връщам тази стара тема, но и аз го имам абсолютно същия проблем на 320д 150кс ръчка. Може ли да ме насочите какво да пробвам да заменя от друга кола за да видя дали ще се оправи. (не е от дебитомер показва перфектни данни и турбото е в нормите)
The Ultimate Driving Machine
Колеги,
Мотор: М54Б22
Оборотите и на мен ми се менят при освобождаване от скорост. Ето клип https://www.youtube.com/watch?v=G_2zclV3t4E
Сменени са:
- Маркучи и клапан картерни газове (почти два пъти)
- Свещи
- Почистен е дебитомер
- Почистен е стъпков мотор
- Почистена е дроселова клапа
Колата няма грешки на диагностика. Алтернаторът е рециклиран, зарежда на 14,4. Други идеи колеги ?
Мотор: М54Б22
Оборотите и на мен ми се менят при освобождаване от скорост. Ето клип https://www.youtube.com/watch?v=G_2zclV3t4E
Сменени са:
- Маркучи и клапан картерни газове (почти два пъти)
- Свещи
- Почистен е дебитомер
- Почистен е стъпков мотор
- Почистена е дроселова клапа
Колата няма грешки на диагностика. Алтернаторът е рециклиран, зарежда на 14,4. Други идеи колеги ?
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2