Смяна на дръжките на вратите на e36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW M43B18
Мечтае да кара: BMW 650i 2012
Детайли за колата: BMW e36 m43 318i 1994g. Black

Смяна на дръжките на вратите на e36

Мнение от yovko90 » 29 Яну 2013, 14:02

Колеги от 2 дни се ровя в темите на форума, но не открих тема касаеща дръжките на вратите на е36. Както знаете това е много срещан проблем и съм сигурен, че почти всеки притежател на е36 се е срещал с този проблем.На мен ми се случи за 3-ти път и съм решил да сменя дръжката сам, но след като отворих кората разбрах, че нещата не са съвсем прости, затова ако има човек от форума, който е по-запознат с детайлите при смяната на дръжките, моля да сподели.Мисля, че много хора ще имат ползва от мненията и инструкциите Ви.При моята е36-ца се счупи дръжката на задна дясна врата,Благодаря предварително на тези, които ще дадат съвети по темата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Re: Смяна на дръжките на вратите на e36

Мнение от Alien » 29 Яну 2013, 17:12

Колега, преполагам питаш за дръжките от външната страна на вратата.

Отстрани на вратата, около заключващия механизъм има черна тапа, махаш я.
През този отвор се избутва с отверка една пластина, която държи орнамента на самата дръжка (тази външна част, през която се вижда ключалката на патрона).
Светни си с нещо и виж точно къде е тази пластина.
Патрона се държи за вратата с гайка, която аз развих с клеши с дълга и тясна човка.
Славлял съм преди около 2 години и не помня, къде колко болта има, но свалиш ли орнамента, вече ще се ориентираш и сам.

Успех.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 29 Яну 2013, 20:42

еми пробваи аз преди 2 дни я смених задна лява,от вътре се искарва дръжката малко е гадно но няма как,сваляш кората отвиваш болтчетата отвънака махаш леко че се чупят щипките и отвътре искарважш дръшката :yes:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Яну 2013, 12:52

flirt4o_ написа:еми пробваи аз преди 2 дни я смених задна лява,от вътре се искарва дръжката малко е гадно но няма как,сваляш кората отвиваш болтчетата отвънака махаш леко че се чупят щипките и отвътре искарважш дръшката :yes:

Колега айде като незнаеш как става не давай акъл ;)
В тия коли нищо не се разглобява с чупене, ти направи ли си труда да прочетеш горното мнение въобще преди да пуснеш "ако" в темата ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 31 Яну 2013, 15:09

Човека нищо не е казвал за чупене при разглобяването ;) Даже точно обратното - написал е да се пипа леко, че се чупят лесно щипките.
Иначе няма нищо сложно наистина, колегите горе са написали как става.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 31 Яну 2013, 15:50

първо прочети какво съм написал,после коментираи ясно!защото се чупят щипките няма как просо правил съм го и знам за какво става въпрос и му казвам да внимава.Не така грубо тука сме да си помагаме и да решаваме проблеми какво толко съм написал тцтцтц :nono: :no:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Фев 2013, 9:35

Самата кора е на 10-тина щифта/щипки.Трябва да се свали.Под нея има топло/шумо-изолация.Сваля се и тя.Декоративната лайстна се сваля по описания начин от колегите по-горе.Дръжката се държи на гайка около патрона и щифт със зегерка от другата страна.Естествено,свалят се и лостове за ключалката и бравата от вътре и вън.Малко е гадно за работа,но нещата се виждат и няма как да се объркат.Иска се и малко търпение.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 01 Фев 2013, 10:48

flirt4o_ написа:еми пробваи аз преди 2 дни я смених задна лява,от вътре се искарва дръжката малко е гадно но няма как,сваляш кората отвиваш болтчетата отвънака махаш леко че се чупят щипките и отвътре искарважш дръшката :yes:

Поста ти е тотално безсмислен, освен че е неграмотно написан.
Трудното в тази операция е не да свалиш кората (което колегата вече е направил) и да отвиеш 5-6 болтчета, да разкачиш буксите и да издърпаш дръжката.
Трудното е да разбереш, как е захваната дръжката към вратата.

Та ти първо се научи да пишеш грамотно, после да четеш мненията преди теб и тогава започвай да пишеш.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 01 Фев 2013, 20:44

Alien написа:

Поста ти е тотално безсмислен, освен че е неграмотно написан.
Трудното в тази операция е не да свалиш кората (което колегата вече е направил) и да отвиеш 5-6 болтчета, да разкачиш буксите и да издърпаш дръжката.
Трудното е да разбереш, как е захваната дръжката към вратата.

Та ти първо се научи да пишеш грамотно, после да четеш мненията преди теб и тогава започвай да пишеш.

:censored: ти какво се обаждаш свалял ли си говоря не за тези вътре щипки а тези отвънка на дръжката там са 4 и се махат за да се одвият 2те болчета как ще я свалиш иначе а келеш такъв,като нямаш и претстава как стават нещата не се обаждаи селянин :censored: :censored: :ranting: :ranting:
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 01 Фев 2013, 22:21

ildivvy написа:Самата кора е на 10-тина щифта/щипки.Трябва да се свали.Под нея има топло/шумо-изолация.Сваля се и тя.Декоративната лайстна се сваля по описания начин от колегите по-горе.Дръжката се държи на гайка около патрона и щифт със зегерка от другата страна.Естествено,свалят се и лостове за ключалката и бравата от вътре и вън.Малко е гадно за работа,но нещата се виждат и няма как да се объркат.Иска се и малко търпение.

Това е точния начин :yes: ,само на купе и кабрио се сваля и стъклото на самата врата,че пречи на процеса за отстраняването на дръжката май :dunno:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 01 Фев 2013, 22:50

vladi_a_i написа:
ildivvy написа:Самата кора е на 10-тина щифта/щипки.Трябва да се свали.Под нея има топло/шумо-изолация.Сваля се и тя.Декоративната лайстна се сваля по описания начин от колегите по-горе.Дръжката се държи на гайка около патрона и щифт със зегерка от другата страна.Естествено,свалят се и лостове за ключалката и бравата от вътре и вън.Малко е гадно за работа,но нещата се виждат и няма как да се объркат.Иска се и малко търпение.

Това е точния начин :yes: ,само на купе и кабрио се сваля и стъклото на самата врата,че пречи на процеса за отстраняването на дръжката май :dunno:

Аз на пролет сменях на купето, значи искам да ви кажа че няма такова гнусно нещо... :mhihi: с един авер я сменяхме дето разбира и добре, че беше той и аз си мислех че фасилска работа ама се оказа , че НЕ Е!... :mhihi: Според мен по добре да ти я бара някой който е сменял такова нещо макар,че на седана не като на купето, но незнам ти си решаваш... Успех ;) :yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Фев 2013, 15:58

flirt4o_ написа:първо прочети какво съм написал,после коментираи ясно!защото се чупят щипките няма как просо правил съм го и знам за какво става въпрос и му казвам да внимава.Не така грубо тука сме да си помагаме и да решаваме проблеми какво толко съм написал тцтцтц :nono: :no:

На мен ми е ясно, остава на теб да ти се изясни ;)
Изображение

Назад към E36