Смяна на дръжките на вратите на e36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- yovko90
- Потребител
-
- Кара: BMW M43B18
- Мечтае да кара: BMW 650i 2012
- Детайли за колата: BMW e36 m43 318i 1994g. Black
Смяна на дръжките на вратите на e36
Колеги от 2 дни се ровя в темите на форума, но не открих тема касаеща дръжките на вратите на е36. Както знаете това е много срещан проблем и съм сигурен, че почти всеки притежател на е36 се е срещал с този проблем.На мен ми се случи за 3-ти път и съм решил да сменя дръжката сам, но след като отворих кората разбрах, че нещата не са съвсем прости, затова ако има човек от форума, който е по-запознат с детайлите при смяната на дръжките, моля да сподели.Мисля, че много хора ще имат ползва от мненията и инструкциите Ви.При моята е36-ца се счупи дръжката на задна дясна врата,Благодаря предварително на тези, които ще дадат съвети по темата!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Re: Смяна на дръжките на вратите на e36
Колега, преполагам питаш за дръжките от външната страна на вратата.
Отстрани на вратата, около заключващия механизъм има черна тапа, махаш я.
През този отвор се избутва с отверка една пластина, която държи орнамента на самата дръжка (тази външна част, през която се вижда ключалката на патрона).
Светни си с нещо и виж точно къде е тази пластина.
Патрона се държи за вратата с гайка, която аз развих с клеши с дълга и тясна човка.
Славлял съм преди около 2 години и не помня, къде колко болта има, но свалиш ли орнамента, вече ще се ориентираш и сам.
Успех.
Отстрани на вратата, около заключващия механизъм има черна тапа, махаш я.
През този отвор се избутва с отверка една пластина, която държи орнамента на самата дръжка (тази външна част, през която се вижда ключалката на патрона).
Светни си с нещо и виж точно къде е тази пластина.
Патрона се държи за вратата с гайка, която аз развих с клеши с дълга и тясна човка.
Славлял съм преди около 2 години и не помня, къде колко болта има, но свалиш ли орнамента, вече ще се ориентираш и сам.
Успех.
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
еми пробваи аз преди 2 дни я смених задна лява,от вътре се искарва дръжката малко е гадно но няма как,сваляш кората отвиваш болтчетата отвънака махаш леко че се чупят щипките и отвътре искарважш дръшката 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
flirt4o_ написа:еми пробваи аз преди 2 дни я смених задна лява,от вътре се искарва дръжката малко е гадно но няма как,сваляш кората отвиваш болтчетата отвънака махаш леко че се чупят щипките и отвътре искарважш дръшката
Колега айде като незнаеш как става не давай акъл

В тия коли нищо не се разглобява с чупене, ти направи ли си труда да прочетеш горното мнение въобще преди да пуснеш "ако" в темата ?

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Човека нищо не е казвал за чупене при разглобяването
Даже точно обратното - написал е да се пипа леко, че се чупят лесно щипките.
Иначе няма нищо сложно наистина, колегите горе са написали как става.

Иначе няма нищо сложно наистина, колегите горе са написали как става.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- ///Micev_87
-
-
първо прочети какво съм написал,после коментираи ясно!защото се чупят щипките няма как просо правил съм го и знам за какво става въпрос и му казвам да внимава.Не така грубо тука сме да си помагаме и да решаваме проблеми какво толко съм написал тцтцтц

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Самата кора е на 10-тина щифта/щипки.Трябва да се свали.Под нея има топло/шумо-изолация.Сваля се и тя.Декоративната лайстна се сваля по описания начин от колегите по-горе.Дръжката се държи на гайка около патрона и щифт със зегерка от другата страна.Естествено,свалят се и лостове за ключалката и бравата от вътре и вън.Малко е гадно за работа,но нещата се виждат и няма как да се объркат.Иска се и малко търпение.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
flirt4o_ написа:еми пробваи аз преди 2 дни я смених задна лява,от вътре се искарва дръжката малко е гадно но няма как,сваляш кората отвиваш болтчетата отвънака махаш леко че се чупят щипките и отвътре искарважш дръшката
Поста ти е тотално безсмислен, освен че е неграмотно написан.
Трудното в тази операция е не да свалиш кората (което колегата вече е направил) и да отвиеш 5-6 болтчета, да разкачиш буксите и да издърпаш дръжката.
Трудното е да разбереш, как е захваната дръжката към вратата.
Та ти първо се научи да пишеш грамотно, после да четеш мненията преди теб и тогава започвай да пишеш.
- ///Micev_87
-
-
Alien написа:flirt4o_ написа:еми пробваи аз преди 2 дни я смених задна лява,от вътре се искарва дръжката малко е гадно но няма как,сваляш кората отвиваш болтчетата отвънака махаш леко че се чупят щипките и отвътре искарважш дръшката
Поста ти е тотално безсмислен, освен че е неграмотно написан.
Трудното в тази операция е не да свалиш кората (което колегата вече е направил) и да отвиеш 5-6 болтчета, да разкачиш буксите и да издърпаш дръжката.
Трудното е да разбереш, как е захваната дръжката към вратата.
Та ти първо се научи да пишеш грамотно, после да четеш мненията преди теб и тогава започвай да пишеш.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
ildivvy написа:Самата кора е на 10-тина щифта/щипки.Трябва да се свали.Под нея има топло/шумо-изолация.Сваля се и тя.Декоративната лайстна се сваля по описания начин от колегите по-горе.Дръжката се държи на гайка около патрона и щифт със зегерка от другата страна.Естествено,свалят се и лостове за ключалката и бравата от вътре и вън.Малко е гадно за работа,но нещата се виждат и няма как да се объркат.Иска се и малко търпение.
Това е точния начин

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
vladi_a_i написа:ildivvy написа:Самата кора е на 10-тина щифта/щипки.Трябва да се свали.Под нея има топло/шумо-изолация.Сваля се и тя.Декоративната лайстна се сваля по описания начин от колегите по-горе.Дръжката се държи на гайка около патрона и щифт със зегерка от другата страна.Естествено,свалят се и лостове за ключалката и бравата от вътре и вън.Малко е гадно за работа,но нещата се виждат и няма как да се объркат.Иска се и малко търпение.
Това е точния начин,само на купе и кабрио се сваля и стъклото на самата врата,че пречи на процеса за отстраняването на дръжката май
Аз на пролет сменях на купето, значи искам да ви кажа че няма такова гнусно нещо...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
flirt4o_ написа:първо прочети какво съм написал,после коментираи ясно!защото се чупят щипките няма как просо правил съм го и знам за какво става въпрос и му казвам да внимава.Не така грубо тука сме да си помагаме и да решаваме проблеми какво толко съм написал тцтцтц![]()
На мен ми е ясно, остава на теб да ти се изясни

12 мнения
• Страница 1 от 1