Питане относно италианска аларма на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1996 I BMW 316i 1993
Мечтае да кара: BMW X5

Питане относно италианска аларма на е39

Мнение от Karamanski_9191 » 31 Яну 2013, 11:11

Здравейте имам едно питане относно оригиналната аларма на бмв е39.
От скоро нещо ми се базика ключа кога сработва кога не,смених клавиатурата понеже беше прокъсана смених и батерият обучих ключа и работи околу 10,15 дни и пак същия проблем.Сега ме интересува дали има начин моментно да я изключа понеже имам едно малко ключе и като купувах колата ми казаха че това ключе е за изключване на алармата. Може ли някои да ми каже каде се намира ключалката от която да вкарам ключето и да изключа временно алармата докато си отстраня проблема с ключа.Ако някои е имал подобни проблеми нека сподели какво може да се направи с ключа как да отстраня проблема.

Предварително ви благодаря !!!
Като болен съм заради този проблем спасете ме :oops:
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 да се върти

Re: Питане относно оригиналната аларма на е39

Мнение от rangel_9g » 31 Яну 2013, 13:13

Колега мисля че това ключе е само да деактивира сирената
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater[/img][/url]

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Karamanski_9191 » 31 Яну 2013, 16:38

Възможно е знаеш ли каде се пъха от каде се деактивира ?
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rangel_9g » 31 Яну 2013, 19:00

затова несъм запознат вече нека някой по компетентен колега да се изкаже . Между другото на моята аларма пък никога несъм чул да издаде някакъв звук явно или е спрян звука или може би е развалена сирената ако може някои колега да ме насочи къде да я търся въпросната сирена
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Karamanski_9191 » 31 Яну 2013, 19:25

rangel_9g написа:затова несъм запознат вече нека някой по компетентен колега да се изкаже . Между другото на моята аларма пък никога несъм чул да издаде някакъв звук явно или е спрян звука или може би е развалена сирената ако може някои колега да ме насочи къде да я търся въпросната сирена

Колига моето мниние е да си потърсиш сирена тук из форума или някоя морга ако си намериш неква Е39 с оригинална аларма и да я пробваш ако пак няма звук отново търси проблема в алармата или някакви настроики на алармата ама да ти кажа за друго не се сещам.

Успех !
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 31 Яну 2013, 20:44

Може на всякъде да е ключалката за деактивиране на алрамата не се знае какво е мислил човека който е слагал алармата. За това първо намираш къде е самата аларма (модула) и по кабелите и ключалката. Другия вариант до като търсиш алармата е да намериш ключалката. Италианка ли е? Има ли обемни датчици по колонките?
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Karamanski_9191 » 01 Фев 2013, 0:00

Да колата е от италий и има обемни датчици
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rangel_9g » 01 Фев 2013, 0:17

да обаче моята си е оригиналната аларма но нямам идея къде може да е буксата за сирена или къде се намира сирената ако има такава
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 01 Фев 2013, 0:34

Пишете в търсачката DWA IV в този подфорум и за двамата ще има отговори :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Karamanski_9191 » 01 Фев 2013, 13:11

Благодаря колега ще го погледна и моята аларма си е оригиналната но има обемни датчици самучи на мене ключа ми прави проблеми,още немога да разбера какъв е проблема.

А относно колегата с повредената сирена виждам,че незнае каде се намира самата сирена.Моята е отпред при мотора като отвориш капака и си с лици към него от ляво се намира стои закрепена към подкалника по късно ще ти кача снимка . :driving:
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rangel_9g » 01 Фев 2013, 19:28

много ще съм ти благодарен колега поне ако ми е изкормена сирената да видя къде е буксата
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 01 Фев 2013, 23:31

rangel_9g написа:.....

Както писах и в предния си пост потърсете малко. Жокер BMW_EBA :yes:
ПП Не е много желателно при изникването почти всекидневно на теми от рода на "Откраднато еди каво си BMW" ние тука да обсъждаме къде е ФАБРИЧНАТА аларма и подробноти около нея! Да това е в разрез с идеята на форума но алармената система е нещото, което би попречило за по-честото появяване на въпросните теми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 01 Фев 2013, 23:58

Karamanski_9191 написа:... От скоро нещо ми се бъзика ключа кога сработва кога не, смених клавиатурата понеже беше прокъсана смених и батерията обучих ключа и работи около 10,15 дни и пак същия проблем....Ако някой е имал подобен проблем нека сподели какво може да се направи с ключа как да отстраня проблема....:

Karamanski_9191 написа:...... ключа ми прави проблеми, още не мога да разбера какъв е проблема....

Има доста теми с този проблем, но защо се получава така? И на мен ще ми е интересно да се разбере причината един обучен и работещ ключ да спре да работи без да е обучаван друг ключ т.е. до сегашния да е заменен с друг. След повторно обучение въпросния ключ си работи но защо се забравя :dunno:
ПП Въртят ми се разни възможни отговори в главата ама да видим какво ще кажат по-запознатите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 02 Фев 2013, 0:30

gentata написа:
Karamanski_9191 написа:... От скоро нещо ми се бъзика ключа кога сработва кога не, смених клавиатурата понеже беше прокъсана смених и батерията обучих ключа и работи около 10,15 дни и пак същия проблем....Ако някой е имал подобен проблем нека сподели какво може да се направи с ключа как да отстраня проблема....:

Karamanski_9191 написа:...... ключа ми прави проблеми, още не мога да разбера какъв е проблема....

Има доста теми с този проблем, но защо се получава така? И на мен ще ми е интересно да се разбере причината един обучен и работещ ключ да спре да работи без да е обучаван друг ключ т.е. до сегашния да е заменен с друг. След повторно обучение въпросния ключ си работи но защо се забравя :dunno:
ПП Въртят ми се разни възможни отговори в главата ама да видим какво ще кажат по-запознатите.

Я сподели какви отговори ти се въртят в главата, та по-умните от нас да ги коментират! И на мене ми отказа единия ключ с дистанционното, но докато работи другия, не ми се "обучава"!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
Мечтае да кара: само BMW-та

Мнение от jivakula » 02 Фев 2013, 0:59

За "губенето" на ключа аз не намерих отговор в темите :) . Такова нещо се получаваше и при мен. Аз съм без аларма, но немисля, че има някакво значение това. Всеки ключ обучен към модул в колата, неможе от самосебе си да се загуби, освен ако нещо не се случи с модула :). Доста ровех и четох из форуми на БМВ за това "губене".
Това, което направих аз след поредното обучаване и смяна на батерия беше - презапояване на всички елементи на платката :D . И проблема се реши :yes: .
Вече година и половина съм с една "добра" батерия. При многократно изпускане и удряне на дистанционното се получават такива неща(като се има и предвид и годините употреба......).
Изображение

Следваща

Назад към E39