Бмв 730и Спирачки.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- plamenneikov
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 530d
Бмв 730и Спирачки.
Имам следния проблем...Преди два дена смених предни дискове(брембо) и накладки(пагид),защото тресеше от 80 до 100.Това кажи речи се оправи,но се получи друго.Когато натиска спирачката и кривва в ляво,все едно дясното колело спира по-малко.Всички цилиндри и на двата спирачни апарата са добре ...няма някои спекъл.Възможно ли е проблема да не е от спирачките?
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Бмв 730и Спирачки.
Почистихте ли каналите, по който вървят накладките? Да не би да сте изкривили някоя от спирачните тръбички на десния апарат?
Хубаво е да свалиш пак десния апарат, да го огледаш и да раздвижиш няколко пъти буталцата, гледай и 4те да се движат равномерно.
Можеш да сложиш и по-запазените от старите накладки от дясната страна да видиш дали ще се променят нещата, че спирачките, който си взел са с доста подозрителни качества, камо ли като говорим за поне 1.8-нен автомобил.
Хубаво е да свалиш пак десния апарат, да го огледаш и да раздвижиш няколко пъти буталцата, гледай и 4те да се движат равномерно.
Можеш да сложиш и по-запазените от старите накладки от дясната страна да видиш дали ще се променят нещата, че спирачките, който си взел са с доста подозрителни качества, камо ли като говорим за поне 1.8-нен автомобил.

- plamenneikov
- Потребител
-
Обезвъздушил съм от всякъде и от всякъде излизаше по един и същ начин спирачната течност.Пък за качество на частите гарантирам...
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Мисля, че" паджит "не са толкова лоши накладки колега! Естествено това си е мое мнение.Аз съм за блокирал цилиндър!
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Ако си сигурен в изправността на спирачната уредба,провери си окачването за разбит ябалковиден болт или скъсани тампони.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Когато натиска спирачката и кривва в ляво,все едно дясното колело спира по-малко.
Колега, ти си отговорил сам на въпроса си- виж защо дясното колело спира по-малко.

Колегата ти дава много добър съвет:
Колега, провери също диска и накладките за някакво омазняване или пък най-добре ги измий с някакъв обезмаслител- пишеш, че си сложил нови дискове, а те задължително трябва да се обезмаслят преди монтажа, ако си ги сложил директно или единият не е бил почистен добре причината е ясна.
За това, че причината може да е в качеството на накладките и дисковете мисля, че не трябва да предполагаме- дори и да не са от най-качествените, колегата е сменил дисковете и накладките от двете страни едновременно и може да спират лошо, но ще бъде еднакво и колата няма да върти.
- plamenneikov
- Потребител
-
Еии май това ще е проблема ..Като съм обезвъздушавал може да е попаднало спирачна течност върху диска.Няма ли да се изчисти след време?
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
А защо си обезвъздушавал при смяна на накладки и дискове,можеше да го напишеш в първото мнение или според теб няма връзка със спирачките
Айде обезвъздуши пак от дясно, обезмасли дисковете и пиши какво се е получило.

Айде обезвъздуши пак от дясно, обезмасли дисковете и пиши какво се е получило.

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Това с обезмасляването няма да е от голямо значение,но пиши все пак да кажеш какво се оказа!
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Може би на 100% си вкарал въздух в системата ! И аз да питам като Борката , защо въобще си обезвъздушавал ?Ако си сменял течноста ОК ама заради смяна на накладки да пипаш херметичноста на системата
???

- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
сори за
но имали значение като се обезвъздушават 4ри буталните апарати реда по който се развиват самите пробки понеже нали на един апарат има две, въпросът ми не е свързан с този на колегата просто искам да знам за моите спирачки как да ги обезвъздуша , благодаря ви предварително и пак се извинявам за 

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
nesko написа:сори зано имали значение като се обезвъздушават 4ри буталните апарати реда по който се развиват самите пробки понеже нали на един апарат има две, въпросът ми не е свързан с този на колегата просто искам да знам за моите спирачки как да ги обезвъздуша , благодаря ви предварително и пак се извинявам за
Попринцип не но , Винаги започваш със най отдалечената от входа
12 мнения
• Страница 1 от 1