Проблем при палене

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем при палене

Мнение от Наско_aa » 28 Яну 2013, 17:50

Здравеите колеги,искам да споделя проблема на моята е46-ца бензинова 320-ка 98г.
Зна4и когато пали нормално,няма проблем,върви си добре.А когато се затрудни малко при палене ми се губи мощта.Налага ми се да я изгася и наново да запаля.Надявам се някои да знае от какво е понеже си нямам на идея от каде идва проблема.Благодаря на вси4ки отзовали се :)

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Проблем при палене

Мнение от Демирев » 28 Яну 2013, 19:12

Виж дебитомера. Откачи му буксата! Ако без него се държи по-добре значи си е заминал.
При мен беше същото и мощноста беше паднала наполовина. Един баир не можеше да качи с повече от 55 км в час сам в колата. Като се развали дебитомера. Откачих го докато купя нов и се държеше малко по-добре. С новия всичко се оправи и мощноста се вдигна до фабричните.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Потребител
Аватар

Мнение от Наско_aa » 30 Яну 2013, 14:48

мерси все пак колега.ще махна буксата надебитомера,но само да отбележа че понякога го прави това не винаги.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 01 Фев 2013, 13:11

Не мисля, че е от дебитомера.
Принципно и при мене /и други колеги доколкото разбрах/ се появи подобен проблем, ако говорим за същото де.
Пали се колата, започват да падат оборотите и гасне палиш от втория път и работи безупречно.
Ако искаш погледни тука да нямаш подобни симптоми...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320

Мнение от SnipY » 07 Фев 2013, 0:09

Колеги според мен има някаква слаба връзка която по някой път като пали нормално се свързва а като пали трудно не прави добра връзка но това е само предположение.

Потребител
Аватар

Мнение от darsov » 07 Фев 2013, 13:02

Здравей колега, със същият проблем бях и аз. При мен се оказа датчик разпределителен вал всмукателен. На диагностика излиза, като при смяната задължително оригинален защото после ще имаш пак проблеми. Според мен не е дебитомера, но ако решиш да купуваш мога да ти дам един чисто нов, като цената ти ще си посочиш в рамките на нормалното. Дебитомера е VDO за 320 I двоен ванос.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 10 Фев 2013, 19:18

Надявам се не "цапам" темата на автора, но ще се включа.

Моя проблем с паленето се задълбочи. Колата все по-трудно пали. Въртя по 4-5 пъти докато запали.
Акумулатора колкото и да е стар, ток дава. Върти върти стартера и никой. Или бензин нещо
не влиза или и аз си мисля, че е този датчик разпр. вал или знам ли и аз бенз. помпа, бенз. филтър.
Утре ще я закача да видя дали ще излезе нещо.
Колата е е46 м54б22. Утре ще пусна и видео да си кажете мнението :-)

Назад към E46