Оригинална аларма - DIY

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Re: Оригинална аларма - DIY

Мнение от ludia » 08 Авг 2011, 6:45

Аз бих препоръчал да тестваш с друга сирена. И ако проработи нормално значи твоята е здала багажа. Ако не работи значи не си за нова а трябва да търсиш проблема другаде.
Но първо провери бушона :mhihi:
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 23 Окт 2011, 19:59

dido0o``` написа:
vassil_bk написа: Към фабричната аларма ли си вързал този шоков датчик или имаш някаква афтър-маркет аларма, която си подобрил?

Към фабричната. По същия начин съм го вързал като от DIY в първата страница на темата.

Здравй колега, гледам в тази тема си свързвал шоков датчик към фабричната аларма. Ще може ли малко помощ, че и аз искам да слагам :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 23 Окт 2011, 20:07

yellowsubmarine написа:
dido0o``` написа:
vassil_bk написа: Към фабричната аларма ли си вързал този шоков датчик или имаш някаква афтър-маркет аларма, която си подобрил?

Към фабричната. По същия начин съм го вързал като от DIY в първата страница на темата.

Здравй колега, гледам в тази тема си свързвал шоков датчик към фабричната аларма. Ще може ли малко помощ, че и аз искам да слагам :ok:

Какво по точно те интересува? Шоков датчик намерих в София за 15лв и Пловдив за 12лв (няма да давам линкове да не става реклама, ако искаш ми пиши ЛС ). И на двете места бяха двузонови. Свързах и двете зони към датчика на капака и съм ги регулирал по моя преценка. От тогава единствения проблем беше, че ми изгоря сирената и я смених с друга 2ра ръка (20лв) и сега всичко си работи нормално. В първа страница има линк с DIY как се свързва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 23 Окт 2011, 20:52

dido0o``` написа:
yellowsubmarine написа:
dido0o``` написа:

Какво по точно те интересува? Шоков датчик намерих в София за 15лв и Пловдив за 12лв (няма да давам линкове да не става реклама, ако искаш ми пиши ЛС ). И на двете места бяха двузонови. Свързах и двете зони към датчика на капака и съм ги регулирал по моя преценка. От тогава единствения проблем беше, че ми изгоря сирената и я смених с друга 2ра ръка (20лв) и сега всичко си работи нормално. В първа страница има линк с DIY как се свързва.

Дай линка за датчика на ЛС.
А какво ще рече двузонов :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 21 Апр 2012, 13:08

Има ли някаква допълнителна батерия към оригиналната аларма? Като ми се наложи да сменям акумулатора, след като го разкачих се включи алармата и пищя известно време :shock: След минута две започна да заглъхва, което ме навежда на мисълта, че ако има батерия вече сдава багажа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 21 Апр 2012, 21:29

landolin написа:Има ли някаква допълнителна батерия към оригиналната аларма? Като ми се наложи да сменям акумулатора, след като го разкачих се включи алармата и пищя известно време :shock: След минута две започна да заглъхва, което ме навежда на мисълта, че ако има батерия вече сдава багажа.
В сирената има вградена някаква батерия, която би трябвало да се зарежда докато работи колата. Подозирам, че като е попищяла колата се смъкнала малко. Като покараш трябва да се оправи...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i '00
Мечтае да кара: BMW E65

Мнение от mittko » 23 Авг 2012, 19:05

Здравейте,
Аз също имам проблем с алармата, която ми е фабрична. Проблемът е, че мигачите ми спряха да присветват, когато заключа, промени ми се звуковия сигнал от сирената и когато отворя някоя от предните врати стъклото на съответната врата пада с няколко милиметра и когато затворя врата отново се вдига. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и знае ли как се отстранява?
Благодаря за отговорите предварително!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 28 Авг 2012, 19:52

Добре де,от прочетеното тук и от разглеждананто на схемите разбирам,че шоковия датчик е постоянно захранен с +/- 12V.Това значи, че дори алармата да не е задействана,датчика ще работи и примерно ако двигателя е запален той ще задеиства постоянно от вибрациите.Това няма ли да скъси живота му ?
The Power of Dreams!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 29 Авг 2012, 20:28

Колеги,днес монтирах шок датчик.Сложих го до печката,като го залепих с двоиноподлепващото което си вървеше с него.До тук добре - датчика проработи,обаче стана така,че от страната която е сложен е добре от другаде никъде по колата не хваща.Колкото и да я удрям не се задейства,а от десния край където е монтиран само да потропам по калника се задейства.Май мястото му там не е много удачно.Я кажете къде ще е най-добре да го сложа?На двама мой приятели шоковите датчици са им сложени под волана и хващат добре.(и двамата са с неоригинални аларми)Дали да го монтирам там?
The Power of Dreams!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530XD 231hp
Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp

Мнение от ReDFiRe » 20 Дек 2012, 19:07

Здравейте колеги,
наскоро в нашето малко градче се чу че тарашат коли а и нашите бмв-та са доста харесвани от джамбазите аз не съм от хората които искат собствената им кола да стане нечий донор но не съм и от хората който да плащат по 500-600лв каско на застрахователи.Доста интересни идеи сте дали и ще ползвам някой като например да си преместя EWS-a и да си махна патрона и да сложа капачка там.Обаче искам и аларма и естество оригиналното си е оригинално :) но въпроса ми е ... не е ли малко скъпичка към 300 и няколко лева излизала и то без кабелите и шок датчиците.А по принцип има за по 70лв български който вършат същата работа ( да пищи). Хем искам оригинална хем не ми се дават пари та имам един въпрос за обикновените аларми има ли възможност да се кодират да работят с нашите ключове т.е. да оправлявам аларма афтермаркет с заводския ключ(дистанционно) ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от dido0o``` » 21 Дек 2012, 19:02

ReDFiRe написа:Здравейте колеги,
наскоро в нашето малко градче се чу че тарашат коли а и нашите бмв-та са доста харесвани от джамбазите аз не съм от хората които искат собствената им кола да стане нечий донор но не съм и от хората който да плащат по 500-600лв каско на застрахователи.Доста интересни идеи сте дали и ще ползвам някой като например да си преместя EWS-a и да си махна патрона и да сложа капачка там.Обаче искам и аларма и естество оригиналното си е оригинално :) но въпроса ми е ... не е ли малко скъпичка към 300 и няколко лева излизала и то без кабелите и шок датчиците.А по принцип има за по 70лв български който вършат същата работа ( да пищи). Хем искам оригинална хем не ми се дават пари та имам един въпрос за обикновените аларми има ли възможност да се кодират да работят с нашите ключове т.е. да оправлявам аларма афтермаркет с заводския ключ(дистанционно) ?

Къде ги гледаш тея аларми по 300лв ? Отиди в някоя морга, където да имат е46 с ориг аларма, без инсталацията едвали ще ти искат повече от 100-150лв за всички модули. Това не са части, които се търсят постоянно.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 21 Дек 2012, 20:05

Ти хем не искаш да даваш пари за аларма, хем за застрахователи, хем искаш и колата ти да е здрава.
Сит вълк спящ в кошарата на агнетата. Няма такова нещо.

Аз лично бих сложил по-скъпа аларма с двупосочно дистанционно.
Като свирне алармата веднага ти свирва и дистанционното и може да си до колата по бели гащи за 10 секунди.
Всичко останало е надежда.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар
Кара: 320i

Мнение от jorez » 17 Яну 2013, 10:51

Колеги, аз имам друго питане, на което не намерих ясен отговор.
Значи, взех колата с афтърмаркет аларма, но забелязах, че МАЙ имам и фабрична, защото индикатора на огледалото ми мига като е заключена.
Та реших да пробвам работи ли и разкачих допълнителната. Когато заключа колата присветват мигачите, но няма звук. А като я отключа няма нито звук нито мигачите мигат. Това разбрах, че се настройва както искаш да е. Заключих колата от ключа, индикатора почна да мига, отключих шофьорската врата от ключалката и отворих вратата. Мигачите почнаха да мигат и да се чува едно "пиип пиип пиип", но не много силно, не като сирена.

Та въпроса ми е, това ли е алармата или нещо по нея не работи или не е настроено?
Обемен датчик имам, но като разклатя колата нищо не става. Проверих и на сайт, проверяващ VIN-а и там пише, че имам аларма.

Да не би сирената да е вързана към другата аларма или???

ентусиаст
Аватар

Мнение от dido0o``` » 17 Яну 2013, 19:03

jorez написа:Колеги, аз имам друго питане, на което не намерих ясен отговор.
Значи, взех колата с афтърмаркет аларма, но забелязах, че МАЙ имам и фабрична, защото индикатора на огледалото ми мига като е заключена.
Та реших да пробвам работи ли и разкачих допълнителната. Когато заключа колата присветват мигачите, но няма звук. А като я отключа няма нито звук нито мигачите мигат. Това разбрах, че се настройва както искаш да е. Заключих колата от ключа, индикатора почна да мига, отключих шофьорската врата от ключалката и отворих вратата. Мигачите почнаха да мигат и да се чува едно "пиип пиип пиип", но не много силно, не като сирена.

Та въпроса ми е, това ли е алармата или нещо по нея не работи или не е настроено?
Обемен датчик имам, но като разклатя колата нищо не става. Проверих и на сайт, проверяващ VIN-а и там пише, че имам аларма.

Да не би сирената да е вързана към другата аларма или???

http://www.youtube.com/watch?v=yRWJO486mxM
Ето така бип-ка оригиналната аларма. Аз лично като си спра колата зад блока и от най-крайната стая пак я чувам. Обемния датчик сработва, когато нещо наруши обема в интериора. Демек можеш да я пробваш, като заключиш колата с отворен прозорец, изчакаш малко да сработи и махнеш вътре с ръка. Би трябвало да засвири. Това с клатенето единствено може да се разпищи при сериозно разклащане и по-скоро повдигане.. така ти се задейства сензора за наклон и пак почва да пищи. Лошото е че пищи около минута, но мига към 5мин :D

Потребител
Аватар
Кара: 320i

Мнение от jorez » 17 Яну 2013, 20:16

Яснооо, благодаря много! Сега, ако измисля и начин да се чува по-силно, защото май на клипчето е по-силна алармата от мойта. :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към E46