Оригинална аларма - DIY
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Re: Оригинална аларма - DIY
Аз бих препоръчал да тестваш с друга сирена. И ако проработи нормално значи твоята е здала багажа. Ако не работи значи не си за нова а трябва да търсиш проблема другаде.
Но първо провери бушона
Но първо провери бушона

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
dido0o``` написа:vassil_bk написа: Към фабричната аларма ли си вързал този шоков датчик или имаш някаква афтър-маркет аларма, която си подобрил?
Към фабричната. По същия начин съм го вързал като от DIY в първата страница на темата.
Здравй колега, гледам в тази тема си свързвал шоков датчик към фабричната аларма. Ще може ли малко помощ, че и аз искам да слагам

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
yellowsubmarine написа:dido0o``` написа:vassil_bk написа: Към фабричната аларма ли си вързал този шоков датчик или имаш някаква афтър-маркет аларма, която си подобрил?
Към фабричната. По същия начин съм го вързал като от DIY в първата страница на темата.
Здравй колега, гледам в тази тема си свързвал шоков датчик към фабричната аларма. Ще може ли малко помощ, че и аз искам да слагам
Какво по точно те интересува? Шоков датчик намерих в София за 15лв и Пловдив за 12лв (няма да давам линкове да не става реклама, ако искаш ми пиши ЛС ). И на двете места бяха двузонови. Свързах и двете зони към датчика на капака и съм ги регулирал по моя преценка. От тогава единствения проблем беше, че ми изгоря сирената и я смених с друга 2ра ръка (20лв) и сега всичко си работи нормално. В първа страница има линк с DIY как се свързва.
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
dido0o``` написа:yellowsubmarine написа:dido0o``` написа:vassil_bk написа: Към фабричната аларма ли си вързал този шоков датчик или имаш някаква афтър-маркет аларма, която си подобрил?
Какво по точно те интересува? Шоков датчик намерих в София за 15лв и Пловдив за 12лв (няма да давам линкове да не става реклама, ако искаш ми пиши ЛС ). И на двете места бяха двузонови. Свързах и двете зони към датчика на капака и съм ги регулирал по моя преценка. От тогава единствения проблем беше, че ми изгоря сирената и я смених с друга 2ра ръка (20лв) и сега всичко си работи нормално. В първа страница има линк с DIY как се свързва.
Дай линка за датчика на ЛС.
А какво ще рече двузонов

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Има ли някаква допълнителна батерия към оригиналната аларма? Като ми се наложи да сменям акумулатора, след като го разкачих се включи алармата и пищя известно време
След минута две започна да заглъхва, което ме навежда на мисълта, че ако има батерия вече сдава багажа.

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
В сирената има вградена някаква батерия, която би трябвало да се зарежда докато работи колата. Подозирам, че като е попищяла колата се смъкнала малко. Като покараш трябва да се оправи...landolin написа:Има ли някаква допълнителна батерия към оригиналната аларма? Като ми се наложи да сменям акумулатора, след като го разкачих се включи алармата и пищя известно времеСлед минута две започна да заглъхва, което ме навежда на мисълта, че ако има батерия вече сдава багажа.
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
Здравейте,
Аз също имам проблем с алармата, която ми е фабрична. Проблемът е, че мигачите ми спряха да присветват, когато заключа, промени ми се звуковия сигнал от сирената и когато отворя някоя от предните врати стъклото на съответната врата пада с няколко милиметра и когато затворя врата отново се вдига. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и знае ли как се отстранява?
Благодаря за отговорите предварително!
Аз също имам проблем с алармата, която ми е фабрична. Проблемът е, че мигачите ми спряха да присветват, когато заключа, промени ми се звуковия сигнал от сирената и когато отворя някоя от предните врати стъклото на съответната врата пада с няколко милиметра и когато затворя врата отново се вдига. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и знае ли как се отстранява?
Благодаря за отговорите предварително!
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Добре де,от прочетеното тук и от разглеждананто на схемите разбирам,че шоковия датчик е постоянно захранен с +/- 12V.Това значи, че дори алармата да не е задействана,датчика ще работи и примерно ако двигателя е запален той ще задеиства постоянно от вибрациите.Това няма ли да скъси живота му ?
The Power of Dreams!
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Колеги,днес монтирах шок датчик.Сложих го до печката,като го залепих с двоиноподлепващото което си вървеше с него.До тук добре - датчика проработи,обаче стана така,че от страната която е сложен е добре от другаде никъде по колата не хваща.Колкото и да я удрям не се задейства,а от десния край където е монтиран само да потропам по калника се задейства.Май мястото му там не е много удачно.Я кажете къде ще е най-добре да го сложа?На двама мой приятели шоковите датчици са им сложени под волана и хващат добре.(и двамата са с неоригинални аларми)Дали да го монтирам там?
The Power of Dreams!
- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD 231hp
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp
Здравейте колеги,
наскоро в нашето малко градче се чу че тарашат коли а и нашите бмв-та са доста харесвани от джамбазите аз не съм от хората които искат собствената им кола да стане нечий донор но не съм и от хората който да плащат по 500-600лв каско на застрахователи.Доста интересни идеи сте дали и ще ползвам някой като например да си преместя EWS-a и да си махна патрона и да сложа капачка там.Обаче искам и аларма и естество оригиналното си е оригинално
но въпроса ми е ... не е ли малко скъпичка към 300 и няколко лева излизала и то без кабелите и шок датчиците.А по принцип има за по 70лв български който вършат същата работа ( да пищи). Хем искам оригинална хем не ми се дават пари та имам един въпрос за обикновените аларми има ли възможност да се кодират да работят с нашите ключове т.е. да оправлявам аларма афтермаркет с заводския ключ(дистанционно) ?
наскоро в нашето малко градче се чу че тарашат коли а и нашите бмв-та са доста харесвани от джамбазите аз не съм от хората които искат собствената им кола да стане нечий донор но не съм и от хората който да плащат по 500-600лв каско на застрахователи.Доста интересни идеи сте дали и ще ползвам някой като например да си преместя EWS-a и да си махна патрона и да сложа капачка там.Обаче искам и аларма и естество оригиналното си е оригинално

- dido0o```
- ентусиаст
-
ReDFiRe написа:Здравейте колеги,
наскоро в нашето малко градче се чу че тарашат коли а и нашите бмв-та са доста харесвани от джамбазите аз не съм от хората които искат собствената им кола да стане нечий донор но не съм и от хората който да плащат по 500-600лв каско на застрахователи.Доста интересни идеи сте дали и ще ползвам някой като например да си преместя EWS-a и да си махна патрона и да сложа капачка там.Обаче искам и аларма и естество оригиналното си е оригиналноно въпроса ми е ... не е ли малко скъпичка към 300 и няколко лева излизала и то без кабелите и шок датчиците.А по принцип има за по 70лв български който вършат същата работа ( да пищи). Хем искам оригинална хем не ми се дават пари та имам един въпрос за обикновените аларми има ли възможност да се кодират да работят с нашите ключове т.е. да оправлявам аларма афтермаркет с заводския ключ(дистанционно) ?
Къде ги гледаш тея аларми по 300лв ? Отиди в някоя морга, където да имат е46 с ориг аларма, без инсталацията едвали ще ти искат повече от 100-150лв за всички модули. Това не са части, които се търсят постоянно.
Ти хем не искаш да даваш пари за аларма, хем за застрахователи, хем искаш и колата ти да е здрава.
Сит вълк спящ в кошарата на агнетата. Няма такова нещо.
Аз лично бих сложил по-скъпа аларма с двупосочно дистанционно.
Като свирне алармата веднага ти свирва и дистанционното и може да си до колата по бели гащи за 10 секунди.
Всичко останало е надежда.
Сит вълк спящ в кошарата на агнетата. Няма такова нещо.
Аз лично бих сложил по-скъпа аларма с двупосочно дистанционно.
Като свирне алармата веднага ти свирва и дистанционното и може да си до колата по бели гащи за 10 секунди.
Всичко останало е надежда.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Колеги, аз имам друго питане, на което не намерих ясен отговор.
Значи, взех колата с афтърмаркет аларма, но забелязах, че МАЙ имам и фабрична, защото индикатора на огледалото ми мига като е заключена.
Та реших да пробвам работи ли и разкачих допълнителната. Когато заключа колата присветват мигачите, но няма звук. А като я отключа няма нито звук нито мигачите мигат. Това разбрах, че се настройва както искаш да е. Заключих колата от ключа, индикатора почна да мига, отключих шофьорската врата от ключалката и отворих вратата. Мигачите почнаха да мигат и да се чува едно "пиип пиип пиип", но не много силно, не като сирена.
Та въпроса ми е, това ли е алармата или нещо по нея не работи или не е настроено?
Обемен датчик имам, но като разклатя колата нищо не става. Проверих и на сайт, проверяващ VIN-а и там пише, че имам аларма.
Да не би сирената да е вързана към другата аларма или???
Значи, взех колата с афтърмаркет аларма, но забелязах, че МАЙ имам и фабрична, защото индикатора на огледалото ми мига като е заключена.
Та реших да пробвам работи ли и разкачих допълнителната. Когато заключа колата присветват мигачите, но няма звук. А като я отключа няма нито звук нито мигачите мигат. Това разбрах, че се настройва както искаш да е. Заключих колата от ключа, индикатора почна да мига, отключих шофьорската врата от ключалката и отворих вратата. Мигачите почнаха да мигат и да се чува едно "пиип пиип пиип", но не много силно, не като сирена.
Та въпроса ми е, това ли е алармата или нещо по нея не работи или не е настроено?
Обемен датчик имам, но като разклатя колата нищо не става. Проверих и на сайт, проверяващ VIN-а и там пише, че имам аларма.
- dido0o```
- ентусиаст
-
jorez написа:Колеги, аз имам друго питане, на което не намерих ясен отговор.
http://www.youtube.com/watch?v=yRWJO486mxM
Ето така бип-ка оригиналната аларма. Аз лично като си спра колата зад блока и от най-крайната стая пак я чувам. Обемния датчик сработва, когато нещо наруши обема в интериора. Демек можеш да я пробваш, като заключиш колата с отворен прозорец, изчакаш малко да сработи и махнеш вътре с ръка. Би трябвало да засвири. Това с клатенето единствено може да се разпищи при сериозно разклащане и по-скоро повдигане.. така ти се задейства сензора за наклон и пак почва да пищи. Лошото е че пищи около минута, но мига към 5мин

Яснооо, благодаря много! Сега, ако измисля и начин да се чува по-силно, защото май на клипчето е по-силна алармата от мойта. 

70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5