Радиото не пее и разни проблеми по окачването
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Радиото не пее и разни проблеми по окачването
Здравейте , първо да се похваля от днеска съм горд собственик на 728и , колата е доста добра но има някой малки проблеми. За начало радиото не работи , долу МИД-а си свети нормално , телефона нямам идея как работи но като го натисна издава признаци на живот така че имам съмненията че и той бачка. Колата има насаждан някакъв НОКИЯ блутут и като свалих радиото отзад на буксата имаше надени кабели но всичко изглеждаше къдърно направено. Възможно ли е радиото да е изпушило или другаде да търся проблема че е много досадно без музика .
Другото досадо нещо че отзад се чува виене от лявото задно колело , предполагам е лагера ?? И последно пак на въпросното дясно колело се чува скърцане като от пружина или нещо подобно като я друсна леко , не ми изглежда нещо сериозно но е досадно .
И последно да питам за пикселите че доста от тъблото и МИД-а са отишли на почивка. Как стой въпроса там , при старата ми Е31ца МИД-а пак беше така и проблема беше от лентовия кабел , при 7ците пак ли е така и възможно ли е ремонт в домашни условия или да не се занимавам с глупости ами да я дам на някой да я направи (около 100£ искат за протокола)
Другото досадо нещо че отзад се чува виене от лявото задно колело , предполагам е лагера ?? И последно пак на въпросното дясно колело се чува скърцане като от пружина или нещо подобно като я друсна леко , не ми изглежда нещо сериозно но е досадно .
И последно да питам за пикселите че доста от тъблото и МИД-а са отишли на почивка. Как стой въпроса там , при старата ми Е31ца МИД-а пак беше така и проблема беше от лентовия кабел , при 7ците пак ли е така и възможно ли е ремонт в домашни условия или да не се занимавам с глупости ами да я дам на някой да я направи (около 100£ искат за протокола)

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Re: Радиото не пее и разни проблеми по окачването
vvaskoo написа:Здравейте , първо да се похваля от днеска съм горд собственик на 728и , колата е доста добра но има някой малки проблеми. За начало радиото не работи , долу МИД-а си свети нормално , телефона нямам идея как работи но като го натисна издава признаци на живот така че имам съмненията че и той бачка. Колата има насаждан някакъв НОКИЯ блутут и като свалих радиото отзад на буксата имаше надени кабели но всичко изглеждаше къдърно направено. Възможно ли е радиото да е изпушило или другаде да търся проблема че е много досадно без музика .
-честито колега, със здраве )) дай снимки да я видим !!
-радиото направо го сменяй с друго, то така или иначе остава скрито под лайстната, но първо изхвърли насадения блутут, защото само който го е слагал знае как се работи с него, и вероятно тази нокиа бъгва оригиналната слушалка
-уточни кое задно колело ти вие и скърца, писал си и за двете..насочи се към счупена пружина
-с ремонт на пиксели не се занимавай, мен ако питаш , а и сам не можеш да ги оправиш-има много е38 за части,
все ще намериш читав мид, ако ли не -търси mad presley
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Честито колега и от мене за придобивката.
За радиото мога да ти кажа,че аз като взех моята също не бачкаше радиото закарах я на майстор и човека каза,че са били спрели захранването към радиото.За пиксели търси mad presley както каза колегата
И да не забравиш да качиш снимки на красавицата
За радиото мога да ти кажа,че аз като взех моята също не бачкаше радиото закарах я на майстор и човека каза,че са били спрели захранването към радиото.За пиксели търси mad presley както каза колегата
И да не забравиш да качиш снимки на красавицата

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Колега честита и от мен само хубави моменти да имаш с нея ти пожелавам.Не погледнах от къде си но. тук в София също сменят лентови кабели и то доста кадърно струва 150 лв.човека идва на място сваля таблото и след максимум четири часа ти го връща готово.А за мида наистина си е гадно да дадеш 150 за лентов кабел.Аз лично си купих на търг от ИБЕЙ един мид за 6 евро и пикселите му са ОК само имаше изгорели лампи в подсветката но ,един в един техник в радио-телевизионен сервиз ми ги смени срещу 5лв.
и готово.А за таблото се прежалих 150 лв. и така.За скърцането от зад ме съмнява шарнир или втулка пък може и стабилизираща щанга но , пак в ибей има доста евтини цели китове (комплекти)за ремонт.Ако е счупена пружина ще седи на криво колата.Успех !!!

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
tngeorgiev написа:vvaskoo написа:......
-уточни кое задно колело ти вие и скърца, писал си и за двете..насочи се към счупена пружина
-с ремонт на пиксели не се занимавай, мен ако питаш , а и сам не можеш да ги оправиш-има много е38 за части,
все ще намериш читав мид, ако ли не -търси mad presley
Явно съм бил доста изморен като съм го писал тоя пост , става дума само за задното ляво колело . От там идва силното виене като дигнеш над 40км/ч и скърцането . Виенето се надявам да е от лагера , надявам се някой да го потвърди . Скърцането нямам идея от къде може да идва .
За МИД-а попринцип не ме бърка особено за сега щото все още се чете всичко , ако излезе някой евтин ще взема че на тоя момент най-евтиния в иБей е към £100 2ра ръка .
Относно радиото , мисля да го сваля и да замеря идва ли изобщо ток отзад че тоя блутут ми е много съмнителен и при най скора възможност ще го изкъртя .
Също така забелязах още нещо дразнещо , като дигнеш към 90-100км/ч на предното стъкло се чува шум като отворен прозорец което си е адски дразнещо , загледах се в гуменото уплатнение долу до чистачките и ми изглеждаше в доста жалко състояние и ще го сменя при първа възможност . Въпроса е дали то прави проблема и ако не е то да не се окаже цялото гумено уплатнение на прозореца и ако е то дали трябва да се свали изцяло прозореца за да се смени ?
Ето снимка от вчера като я вземах , като я приведа в по приличен вид ще я нащракам по подробно.

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Скърцането може да е от носача .Свали гумата и ако има скъсана гума е за смяна
Номер 13 от схемата -Guiding suspension link

- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Smoocki написа:Скърцането може да е от носача .Свали гумата и ако има скъсана гума е за смяна
Колега може и да е номер 2 !!!

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Гледай от 1.00 натам ,може да ти послужи да си провериш какво точно скърца
http://www.youtube.com/watch?v=MXJ2JoNSv10
http://www.youtube.com/watch?v=MXJ2JoNSv10

- 4i4o Mitko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38
- Мечтае да кара: вече не мечтае
- Детайли за колата: е38 728iA
Също така забелязах още нещо дразнещо , като дигнеш към 90-100км/ч на предното стъкло се чува шум като отворен прозорец което си е адски дразнещо , загледах се в гуменото уплатнение долу до чистачките и ми изглеждаше в доста жалко състояние и ще го сменя при първа възможност . Въпроса е дали то прави проблема и ако не е то да не се окаже цялото гумено уплатнение на прозореца и ако е то дали трябва да се свали изцяло прозореца за да се смени ?
Честито колега, и аз притежавам същия автомобил и ти пожелавам много радост с него и безаварийно

Тоя шум и аз съм го забелязвал няколко пъти.Получава се при определена скорост на страничен вятър и определен ъгъл спрямо посоката на движение.Според мен, се получава от завихряне в лявата чистачка.Поне аз от там го чувам.
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Честито, колега! И добре дошъл в клуба на Е38!
Сега по въпроса:
Моите пиксели ми ги оправи Митко от София, ако искаш,
пиши ми л.с. и ще ти дам телефона му. Той ми оправи и
радиото, и телефона, и утечка на ток.
При мен скърцаше и от двете страни и се оказаха сайлентовите
блокове (номер две от схемата). Скърцат и на място, като
натискаш задните калници. Типичен проблем за Е38.
Виенето е от друго - най-вероятно лагер.
И накрая един съвет - като я вдигнете на подемника,
вижте дали има луфт в задните колела, при мен го открихме
след като бях карал близо година - никой не се беше сетил
да го провери, та се наложи да сменя и четирите носача...
Успех, безаварийно и пиши как си решил проблемите!
Сега по въпроса:
Моите пиксели ми ги оправи Митко от София, ако искаш,
пиши ми л.с. и ще ти дам телефона му. Той ми оправи и
радиото, и телефона, и утечка на ток.
При мен скърцаше и от двете страни и се оказаха сайлентовите
блокове (номер две от схемата). Скърцат и на място, като
натискаш задните калници. Типичен проблем за Е38.
Виенето е от друго - най-вероятно лагер.
И накрая един съвет - като я вдигнете на подемника,
вижте дали има луфт в задните колела, при мен го открихме
след като бях карал близо година - никой не се беше сетил
да го провери, та се наложи да сменя и четирите носача...
Успех, безаварийно и пиши как си решил проблемите!
11 мнения
• Страница 1 от 1