Радиото не пее и разни проблеми по окачването

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Радиото не пее и разни проблеми по окачването

Мнение от vvaskoo » 07 Яну 2013, 0:51

Здравейте , първо да се похваля от днеска съм горд собственик на 728и , колата е доста добра но има някой малки проблеми. За начало радиото не работи , долу МИД-а си свети нормално , телефона нямам идея как работи но като го натисна издава признаци на живот така че имам съмненията че и той бачка. Колата има насаждан някакъв НОКИЯ блутут и като свалих радиото отзад на буксата имаше надени кабели но всичко изглеждаше къдърно направено. Възможно ли е радиото да е изпушило или другаде да търся проблема че е много досадно без музика .

Другото досадо нещо че отзад се чува виене от лявото задно колело , предполагам е лагера ?? И последно пак на въпросното дясно колело се чува скърцане като от пружина или нещо подобно като я друсна леко , не ми изглежда нещо сериозно но е досадно .

И последно да питам за пикселите че доста от тъблото и МИД-а са отишли на почивка. Как стой въпроса там , при старата ми Е31ца МИД-а пак беше така и проблема беше от лентовия кабел , при 7ците пак ли е така и възможно ли е ремонт в домашни условия или да не се занимавам с глупости ами да я дам на някой да я направи (около 100£ искат за протокола)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Радиото не пее и разни проблеми по окачването

Мнение от tngeorgiev » 07 Яну 2013, 9:11

vvaskoo написа:Здравейте , първо да се похваля от днеска съм горд собственик на 728и , колата е доста добра но има някой малки проблеми. За начало радиото не работи , долу МИД-а си свети нормално , телефона нямам идея как работи но като го натисна издава признаци на живот така че имам съмненията че и той бачка. Колата има насаждан някакъв НОКИЯ блутут и като свалих радиото отзад на буксата имаше надени кабели но всичко изглеждаше къдърно направено. Възможно ли е радиото да е изпушило или другаде да търся проблема че е много досадно без музика .

Другото досадо нещо че отзад се чува виене от лявото задно колело , предполагам е лагера ?? И последно пак на въпросното дясно колело се чува скърцане като от пружина или нещо подобно като я друсна леко , не ми изглежда нещо сериозно но е досадно .

И последно да питам за пикселите че доста от тъблото и МИД-а са отишли на почивка. Как стой въпроса там , при старата ми Е31ца МИД-а пак беше така и проблема беше от лентовия кабел , при 7ците пак ли е така и възможно ли е ремонт в домашни условия или да не се занимавам с глупости ами да я дам на някой да я направи (около 100£ искат за протокола)

-честито колега, със здраве )) дай снимки да я видим !!
-радиото направо го сменяй с друго, то така или иначе остава скрито под лайстната, но първо изхвърли насадения блутут, защото само който го е слагал знае как се работи с него, и вероятно тази нокиа бъгва оригиналната слушалка
-уточни кое задно колело ти вие и скърца, писал си и за двете..насочи се към счупена пружина
-с ремонт на пиксели не се занимавай, мен ако питаш , а и сам не можеш да ги оправиш-има много е38 за части,
все ще намериш читав мид, ако ли не -търси mad presley
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 07 Яну 2013, 11:15

Честито колега и от мене за придобивката.
За радиото мога да ти кажа,че аз като взех моята също не бачкаше радиото закарах я на майстор и човека каза,че са били спрели захранването към радиото.За пиксели търси mad presley както каза колегата

И да не забравиш да качиш снимки на красавицата :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 07 Яну 2013, 13:49

Колега честита и от мен само хубави моменти да имаш с нея ти пожелавам.Не погледнах от къде си но. тук в София също сменят лентови кабели и то доста кадърно струва 150 лв.човека идва на място сваля таблото и след максимум четири часа ти го връща готово.А за мида наистина си е гадно да дадеш 150 за лентов кабел.Аз лично си купих на търг от ИБЕЙ един мид за 6 евро и пикселите му са ОК само имаше изгорели лампи в подсветката но ,един в един техник в радио-телевизионен сервиз ми ги смени срещу 5лв. :lol: и готово.А за таблото се прежалих 150 лв. и така.За скърцането от зад ме съмнява шарнир или втулка пък може и стабилизираща щанга но , пак в ибей има доста евтини цели китове (комплекти)за ремонт.Ако е счупена пружина ще седи на криво колата.Успех !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 07 Яну 2013, 18:39

tngeorgiev написа:
vvaskoo написа:......

-уточни кое задно колело ти вие и скърца, писал си и за двете..насочи се към счупена пружина
-с ремонт на пиксели не се занимавай, мен ако питаш , а и сам не можеш да ги оправиш-има много е38 за части,
все ще намериш читав мид, ако ли не -търси mad presley

Явно съм бил доста изморен като съм го писал тоя пост , става дума само за задното ляво колело . От там идва силното виене като дигнеш над 40км/ч и скърцането . Виенето се надявам да е от лагера , надявам се някой да го потвърди . Скърцането нямам идея от къде може да идва .

За МИД-а попринцип не ме бърка особено за сега щото все още се чете всичко , ако излезе някой евтин ще взема че на тоя момент най-евтиния в иБей е към £100 2ра ръка .

Относно радиото , мисля да го сваля и да замеря идва ли изобщо ток отзад че тоя блутут ми е много съмнителен и при най скора възможност ще го изкъртя .

Също така забелязах още нещо дразнещо , като дигнеш към 90-100км/ч на предното стъкло се чува шум като отворен прозорец което си е адски дразнещо , загледах се в гуменото уплатнение долу до чистачките и ми изглеждаше в доста жалко състояние и ще го сменя при първа възможност . Въпроса е дали то прави проблема и ако не е то да не се окаже цялото гумено уплатнение на прозореца и ако е то дали трябва да се свали изцяло прозореца за да се смени ?

Ето снимка от вчера като я вземах , като я приведа в по приличен вид ще я нащракам по подробно.

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 07 Яну 2013, 21:03

Скърцането може да е от носача .Свали гумата и ако има скъсана гума е за смяна
Номер 13 от схемата -Guiding suspension link

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 07 Яну 2013, 22:04

Smoocki написа:Скърцането може да е от носача .Свали гумата и ако има скъсана гума е за смяна
Номер 13 от схемата -Guiding suspension link

Изображение

Колега може и да е номер 2 !!! :bchug:Същото е като при е34 , е39 и тн. от там също може да издава тези звуци :yes: Хвани и започни да сваляш гума по гума с една щанга си провери всички връзки! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 07 Яну 2013, 23:37

Гледай от 1.00 натам ,може да ти послужи да си провериш какво точно скърца

http://www.youtube.com/watch?v=MXJ2JoNSv10
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 09 Яну 2013, 13:57

Също така забелязах още нещо дразнещо , като дигнеш към 90-100км/ч на предното стъкло се чува шум като отворен прозорец което си е адски дразнещо , загледах се в гуменото уплатнение долу до чистачките и ми изглеждаше в доста жалко състояние и ще го сменя при първа възможност . Въпроса е дали то прави проблема и ако не е то да не се окаже цялото гумено уплатнение на прозореца и ако е то дали трябва да се свали изцяло прозореца за да се смени ?

Честито колега, и аз притежавам същия автомобил и ти пожелавам много радост с него и безаварийно :) Относно предното стъкло - единствено отгоре има гумено уплътнение, което с времето старее и се нацепва и може да пропуска въздух. Иначе цялото стъкло се лепи. Тази пластмаса отдолу е декоративна и скрива рамената на чистачките и не влияе. Ако е сменяно някога стъклото може да не са го залепили като хората и да ти "свири" отнякъде при по-висока скорост. За съжаление не мога да ти дам съвет как да го оправиш (единственото което ми идва на ум е при стъклар да се свали и да се залепи наново, като се подмени и с нова гумата отгоре) :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 11 Яну 2013, 10:43

Тоя шум и аз съм го забелязвал няколко пъти.Получава се при определена скорост на страничен вятър и определен ъгъл спрямо посоката на движение.Според мен, се получава от завихряне в лявата чистачка.Поне аз от там го чувам.
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 13 Яну 2013, 18:04

Честито, колега! И добре дошъл в клуба на Е38!

Сега по въпроса:
Моите пиксели ми ги оправи Митко от София, ако искаш,
пиши ми л.с. и ще ти дам телефона му. Той ми оправи и
радиото, и телефона, и утечка на ток.
При мен скърцаше и от двете страни и се оказаха сайлентовите
блокове (номер две от схемата). Скърцат и на място, като
натискаш задните калници. Типичен проблем за Е38.
Виенето е от друго - най-вероятно лагер.
И накрая един съвет - като я вдигнете на подемника,
вижте дали има луфт в задните колела, при мен го открихме
след като бях карал близо година - никой не се беше сетил
да го провери, та се наложи да сменя и четирите носача...

Успех, безаварийно и пиши как си решил проблемите!

Назад към Е38