Първата ми петица

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Първата ми петица

Мнение от stankata777 » 04 Яну 2013, 22:12

:yes: Сигурен съм на 99,999% ,че М волан с подгряване при Е60 се предлага едва от фейслифта!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 04 Яну 2013, 22:32

http://api.viglink.com/api/click?format ... 3315054933
Ето ти екстрите за м5 преди фейс лифта :) . Няма въобше такава функция ,като отопление на волана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 05 Яну 2013, 0:50

Сигурен съм на 99,999% ,че М волан с подгряване при Е60 се предлага едва от фейслифта!

Ето ти екстрите за м5 преди фейс лифта . Няма въобше такава функция ,като отопление на волана.

Както и да е де.... има или няма не е толкова съществено за темата. Основното е, че тази кола от четвъртата обява от по-горните постове има емблемка ///М на волана, но тя е само лепенка. Колата фактически си е със не-М спортен волан с подгрев. Пиша го по отношение на разискването за М-пакетите и т.н. Това, че в дадена обява е написано М-пакет, в никакъв случай не значи, че колата заводски е излязла с такъв. Просто на продавача му е хрумнало, че е добре да го напише, за да привлече вниманието на всякакви хора. Ние тук във форума (понеже сме познавачи :D ) си знаем много добре има ли М-пак или просто някой е лепнал една емблемка и е закачил 2 брони и 2 прага.

Някой може ли да даде компетентно мнение как можем да различим истинските брони от някакви си ментета без да се разпарчетосва колата?
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 05 Яну 2013, 10:41

Решено е понеделник-вторник мисия нова кола почва, като фаворита е черният феис лифт на 108хил. км имам още 3 коли в списъка за разглеждане, но тази най-много ме влече. Сега въпроса ми е къде да отида с продавача да проверят колата - Камор или Дару кар дали ще се изисква предварително записване и дали тамошните техници са съвестни да проверят всичко по автомобила.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 05 Яну 2013, 13:39

kapitanat написа:Решено е понеделник-вторник мисия нова кола почва, като фаворита е черният феис лифт на 108хил. км имам още 3 коли в списъка за разглеждане, но тази най-много ме влече. Сега въпроса ми е къде да отида с продавача да проверят колата - Камор или Дару кар дали ще се изисква предварително записване и дали тамошните техници са съвестни да проверят всичко по автомобила.

За каморци направо забрави - там е истинско стълпотворение от автомобили и шансът да имат свободен час за три дни напред клони към нула....На твое място бих се свързал с тези колеги от форума - viewtopic.php?f=63&t=300742 или viewtopic.php?f=63&t=56276 ,ще ти обърнат внимание,а и са известни с компетентността си...., в краен случай отиди в Дару-например за разпечатване на сервизната история докато колата е влизала в оторизирани сервизи.В Камор/Дару пълна диагностика(механика и електроника) е около 200-250лв,при форумните колеги предполагам е под 100лв.Аз бих отишъл при колега от форума за диагностика,а ако след нея се спря на въпросният екземпляр,ще взема ВИН-а за да видя в Дару сервизната й история...
Успех! :yes:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 06 Яну 2013, 0:35

Бърз въпрос има ли Е60 без ел. седалки ? Утре преди да тръгна за София да гледам набелязаните коли ще хвърля едно око на локалните предложения около Бургас и ми попадна това в полезрението http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1oaloe , когато говорих със собственика по телефона каза, че няма ел. седалки, доста порових из нета и не можах да намеря снимка на Е60 с чисто механична седалка, винаги поне движението на облегалката и напред-назад са ел., чудя се дали не си е помислил, че го питам за подгряване на седалките.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 06 Яну 2013, 0:59

kapitanat написа:Бърз въпрос има ли Е60 без ел. седалки ? Утре преди да тръгна за София да гледам набелязаните коли ще хвърля едно око на локалните предложения около Бургас и ми попадна това в полезрението http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1oaloe , когато говорих със собственика по телефона каза, че няма ел. седалки, доста порових из нета и не можах да намеря снимка на Е60 с чисто механична седалка, винаги поне движението на облегалката и напред-назад са ел., чудя се дали не си е помислил, че го питам за подгряване на седалките.

Едва ли е сбъркал, все пак колата е на колега от форума - batzlati. :)

Виж тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=230512&start=30

Потребител
Аватар
Кара: E60

Мнение от d.georgiev » 06 Яну 2013, 1:02

Не изглежда зле като цяло, въпреки постните седалки които толкова много мразя. :lol: Имайки предвид набелязаните кошници от автокъщите тази направо е кукла. Мисля че това е тоята кола, М аеродинамичен пакет, Xdrive, и все пак на потребител от форума. По снимките се вижда че механика е движението напред-назад по релсите и ръчката за промяна на ъгъла. Най-вероятно височина, облегалка са ел. Никога не съм виждал и аз механика за тези 2 елемента при E60.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 06 Яну 2013, 10:05

Ако колата е на колега от форума - Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ пред една от автокъща !
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 06 Яну 2013, 12:10

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Вие сте интересни хора.Допреди няколко мнения "Ама М пакета не бил оригинален,ама волана бил почти М ама не съвсем,ама рест педала не бил емков,ама тавана не бил черен.....".А сега щот някой от форума я продавал всички тези неща които тук направо липсват се омаловажават и никой не прави забележка че тук продавача пак не е честен в определението за М пакет :mhihi: :mhihi: Е странна порода сте,толко ли един не може да каже истината че на тази кола съвсем не и ходи тоя волан прост и не е Мков,седалките са от най-семплите и на са дори нещо тип рекаро,рестпедала не е Мков,джантите не само не са поне някаква М реплика ами са базовите от 530д 218 к.с.--Е за какъв М пакет говорим тогава,като тук даже имаше хора които се заяждаха за лайстнички и надписчета М?????????
Тая Е60 е хубава отвън,но вътре си е супер постна и шофера въобще няма да усеща че е в М пакет,даже освен един парктроник и стабилизираща система не мога да видя друг бутон като екстра на централната конзола,даже едни поставки за чаши няма и защо подлакътника и средната конзола са в друг цвят,това оригиналния салон ли е на колата.
Поздрави и нека никой не се сърди на обективния ми коментар,защото някои сами изпадат в противоречия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 06 Яну 2013, 13:19

И на колегата не е с фабричен пакет, но съм съгласен, че е за предпочитане пред всички по автокъщите, защото и те са с горе долу това ниво на оборудване.

За предпочитане е, защото, надявам се, като сме колеги, няма да се лъжем и да се циганим и да си набутваме гробници. Колегата я е обслужил, платил и е застраховките, има 2 комплекта гуми, плюс е по-близо от София.

Като се разберат за някаква отстъпка, тази кола ще му легне с 3к лв. по-малко отколкото кола от автокъща на подобна цена, като при колите от автокъщи изненадите евентуално ще са по-големи.

Относно екстрите, специално Е60 е пълна с гъдели, но реално екстрите които има горната са напълно ок, така че човек да не се чувства зле в нея. Не съм сигурен разликата между спортните и обикновенните седалки каква е в комфорта, но преди няколко години има А6, която беше с обикновенна кожа, сложих и Рикардно :mhihi: и съжалявах, защото обикновенната кожа ми беше много по-удобна.

П.П. Колкото до електрическите седалки, според мен са електрически само от към лумбална функция и облегалка, но реално не са напълно електрически, заради което, колегата е казал, че не са електрически.

Аватар

Мнение от jordanpar » 06 Яну 2013, 13:53

Аааааа,ще си дойдем на другата дума че щом се продава от съфорумник или хубаво или нищо :mhihi:
Значи за мен 14500 евро са доста пари за да се говори за форуми,приятели,баджанаци.За тази сума може да се намери автомобил,който да е реален М пакет.Не само по вид но и по окачване и поведение на пътя и комфорт за водача.
И пак ви призовавам-бъдете обективни,защото темата стана много тъпа с това "абе щом е на човек от тук значи е перфектна ако ще и гола каруца да е".Айде кажете че ще я купите само щот била от форума,ама вие искате и пълен Мпакет,и воланче,и подгревче,и надуване,и рестпедалче......ама хайде ще я купите щот била перфектната от форума?!!!!!!Ако чете външен посетител на форума просто ще се отдръпне заради явните противоречия в казаното от едни и същи.
Пичове,като става въпрос за пари не бъдете пристрастни,ще си спестите доста от тях.
Поздрави.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 06 Яну 2013, 14:11

За мен салонът е фабрично така,когато долната част на вратите е в черен цвят,то и подлакътника е в същият цвят.М пакетът е само оптичен(аеродинамичен),а колкото до седалките въпрос на вкус.Предишният ми автомобил беше със спортен салон,и моето предпочитание е за обикновения салон...,комфортните седалки са съвсем друга 'бира" ,но и цената е стряскаща при поръчка....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Аватар

Мнение от jordanpar » 06 Яну 2013, 14:17

stankata777 написа:За мен салонът е фабрично така,когато долната част на вратите е в черен цвят,то и подлакътника е в същият цвят.М пакетът е само оптичен(аеродинамичен),а колкото до седалките въпрос на вкус.Предишният ми автомобил беше със спортен салон,и моето предпочитание е за обикновения салон...,комфортните седалки са съвсем друга 'бира" ,но и цената е стряскаща при поръчка....

stankata777 написа:1.М -енте джанти(оригиналните от този стайл са само 19')
2.няма интериорен М праг
3.няма М педал за почиващият крак
5.не виждам таван антрацит
Много съмнително ми е първият собственик да е поръчал само М външен пакет + богато оборудване+М волан,но да не е поръчал пълен пакет....

За такива противоречия говоря.Наистина е тъпо как само факта че батзлати разбираш ли продавал този автомобил и тонът се смекчи за едни и същи неща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 06 Яну 2013, 14:20

jordanpar написа: и защо подлакътника и средната конзола са в друг цвят,това оригиналния салон ли е на колата.

Не , не е оригиналния салон на колата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Чудех се къде да си строша парите и махнах черната кожа и сложих кафява.
Ама май не съм единствения ентусиаст който сменя салони :driving:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1of77h :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61