Почистване на стопове на E60 (отвътре)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ZaRiBiTeLeN
- Потребител
-
- Кара: 318tds compact
Re: Почистване на стопове на E60 (отвътре)
добре е да се свалят ако не всичките то поне лесно достъпните електронни части от фара, освен, че няма да има вероятност да се повредят, много по-лесно е и за самото почистване...
По-добре да закъснееш 10 минути на този свят, от колкото да стигнеш 40 години по-рано на "онзи"
Баластата беше изгоряла. Вече е сменена и всичко е чук. По-късно ще кажа как свети, макар че дори на сравнително светло преди около час се личаха фаровете на пътя, така че със сигурност има положителен ефект и в/у светенето. Фаровете се саморегулират и завиват без проблеми, но както колегата каза, хубаво е да се свалят нещата.
Като се замисля, баластата, модула за управление на завиването, вътре също и самото електромоторче за реглаж може да бъде свалено лесно.
Като се замисля, баластата, модула за управление на завиването, вътре също и самото електромоторче за реглаж може да бъде свалено лесно.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Няма останали петна или нещо страничен ефект?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
laviatan написа:Няма останали петна или нещо страничен ефект?
Ако се изплакнат добре с дестилирана/дейонизирана вода не остават петна. С чешмяна остават петна там, където е имало капки вода по стъклото, предполагам че е заради котлен камък и разни примеси ... а не е добре да се бършат, защото само се замазват. Най-добре е да се мият с дестилирана вода и да съхнат на топло.
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Как точно ги изсуши?
- ZaRiBiTeLeN
- Потребител
-
- Кара: 318tds compact
Противозаконно е да се забърсват с каквото и да е било!!!
Освен, че се замазват в повечето случай и се надира зверски рефлектора. Фарът се суши със сешоар, пистолет за горещ въздух, на силно слънце, под климатик/радиатор и други такива. Важното е да е изсъхнал идеално преди да се монтира на автомобила иначе прави конденз и цялата операция се обезсмисля....

По-добре да закъснееш 10 минути на този свят, от колкото да стигнеш 40 години по-рано на "онзи"
Няма капки, защото всичко правих с дестилирана вода. Сушенето беше през известен интервал от време по 15-20мин. със сешоара. Направих няколко повторения, след това седеше с отворите надолу до радиатор. Няма проблеми към момента, освен баластата, но не съм сигурен дали просто не и е дошло времето или и аз съм и помогнал, както и да е - вече е сменена и фаровете са чук.
Фаровете ми попринцип леко се потяха отдолу в силен дъжд, но четох по другите места, че това е доста често срещан проблем, дори при LCI моделите. Ако е силно изразено това потене, ще сложа селика гел в капачките да абсорбират влагата и това е
Като имам свободно време ще изплакна и стоповете, че много ме дразни потъмнялата секция на мигача.
Фаровете ми попринцип леко се потяха отдолу в силен дъжд, но четох по другите места, че това е доста често срещан проблем, дори при LCI моделите. Ако е силно изразено това потене, ще сложа селика гел в капачките да абсорбират влагата и това е

Като имам свободно време ще изплакна и стоповете, че много ме дразни потъмнялата секция на мигача.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
А на Х5 Е70 дали могат фаровете да се подложат на подобна интервенция?
По-скоро могат. Те предполагам съдържат същото количество електроника като Е60 или една идея повече, но като свалиш всичко възможно и подсушиш внимателно не виждам къде би бил проблема.
Колеги, днес направих по-читава снимка на колата, където се вижда ефекта от къпането

Изглеждат като нови. Как отвори фаровете - ряза ли ги или ги разлепи по уплътненията?
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:Изглеждат като нови. Как отвори фаровете - ряза ли ги или ги разлепи по уплътненията?
Я сега както караме новите юзъри да разгледат преди да питат, да видиш дали няма сам да си отговориш на въпроса, ако прочетеш темата от началото

aero написа:Emooo написа:Изглеждат като нови. Как отвори фаровете - ряза ли ги или ги разлепи по уплътненията?
Я сега както караме новите юзъри да разгледат преди да питат, да видиш дали няма сам да си отговориш на въпроса, ако прочетеш темата от началото
Чесно прочетох я набързо преди да пиша но не видях. Може да съм пропуснал.
Tool - Fear Inoculum
Не съм рязал, прекалено грубо ми се стори.
Напълних с дестилирана вода и веро, клатих, суших - резултата го виждаш
Напълних с дестилирана вода и веро, клатих, суших - резултата го виждаш