ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от DRIFT MASHINA » 27 Дек 2012, 19:12

аз съм с такива пружини предните опуснаха на втория месец а задните са билщаин жълти и искараха половин година и след зимата ще трябва да мисля за други

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Дек 2012, 21:22

Скоро си взех огледала с мъртва зона и подгрев.
Нямам фабрично окабеляване за подгрева на ел.огледалата, но четох някъде из форума, че може да се вземе ток от моторчето и така подгрева да работи постоянно.

Днес свалих моторчето, замерих къде е масата и постоянния плюс и тъкмо оправих жиците и почнах да навързвам работите, когато забелязах, че на мъжките кабелни обувки, които са на огледалото няма белязка кое е + и кое -, което ме навежда на мисълта, че няма значение кое - къде ще вържа :paranoid: , или има нещо, което пропускам ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 27 Дек 2012, 23:27

ogata написа:Скоро си взех огледала с мъртва зона и подгрев.
Нямам фабрично окабеляване за подгрева на ел.огледалата, но четох някъде из форума, че може да се вземе ток от моторчето и така подгрева да работи постоянно.

Днес свалих моторчето, замерих къде е масата и постоянния плюс и тъкмо оправих жиците и почнах да навързвам работите, когато забелязах, че на мъжките кабелни обувки, които са на огледалото няма белязка кое е + и кое -, което ме навежда на мисълта, че няма значение кое - къде ще вържа :paranoid: , или има нещо, което пропускам ?

Реотаните нямат посока.. и нищо не пропускаш, единственото което се иска е 12волта, което си направил.
Има и вариант да ги направиш да се пускат когато пуснеш реотаните на задния прозорец, има тема във форума ако си заинтересован..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 28 Дек 2012, 0:51

DRIFT MASHINA написа:аз съм с такива пружини предните опуснаха на втория месец а задните са билщаин жълти и искараха половин година и след зимата ще трябва да мисля за други

В смисъл, разтичат се?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 28 Дек 2012, 1:14

Търся една тема... колегата имаше проблем с температурата - променяше се за секунди, мисля че се оказа датчика но ще ми е полезна да я прегледам. Ако някой я знае или пък автора прочете това ще съм благодарен. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Мнение от DRIFT MASHINA » 28 Дек 2012, 14:44

lancerpor написа:
DRIFT MASHINA написа:аз съм с такива пружини предните опуснаха на втория месец а задните са билщаин жълти и искараха половин година и след зимата ще трябва да мисля за други

В смисъл, разтичат се?

Да поне при мен се получи така предните си протекоха а задните билщаина само омекнаха иначе не е текло нищо от тях но колата се кара и по писта лятно време може и това да е помогнало за по бързото испускане

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от licezz » 28 Дек 2012, 20:05

Някои да знае дължната на кабела на ламбда сонда за е36 купе М50б20 93година.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36

Мнение от BLITzZ » 28 Дек 2012, 22:58

Видях че по назад в темата сте писали за обезвъздушаване на охладителната система но имам един проблем. :confused: всичко го правя както сте написали,до момента в който трябва да започне да излиза антифриз от пробката за обезвъздушаване,но стигам до там... :dunno: изобщо не излиза антифриз а излиза само топла пара,следя и нивото на антифриза в радиатора - през цялото време си има антифриз колкото трябва... (пробвах да отворя капачката за обезвъздушаване :mrgreen: да видя просто какво ще стане... получи се много кофти... всичката пара започна да влиза някак си в купето през дупките на парното :D :mrgreen: ) дайте някаква идея от какво може да се получава това :?:

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Дек 2012, 2:59

~Мишо~ написа:Търся една тема... колегата имаше проблем с температурата - променяше се за секунди, мисля че се оказа датчика но ще ми е полезна да я прегледам. Ако някой я знае или пък автора прочете това ще съм благодарен. :yes:

Господа, никой ли не се сеща за въпросната тема? :roll:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 29 Дек 2012, 14:49

BLITzZ написа:Видях че по назад в темата сте писали за обезвъздушаване на охладителната система но имам един проблем. :confused: всичко го правя както сте написали,до момента в който трябва да започне да излиза антифриз от пробката за обезвъздушаване,но стигам до там... :dunno: изобщо не излиза антифриз а излиза само топла пара,следя и нивото на антифриза в радиатора - през цялото време си има антифриз колкото трябва... (пробвах да отворя капачката за обезвъздушаване :mrgreen: да видя просто какво ще стане... получи се много кофти... всичката пара започна да влиза някак си в купето през дупките на парното :D :mrgreen: ) дайте някаква идея от какво може да се получава това :?:

Е щом излиза пара значи има бая антифриз да сипваш още.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 29 Дек 2012, 18:02

Здравейте,
Преди седмица ми се прецакаха накладките на ръчната и нямах време и само ги свалих, оставих свободно механизма за накладките дет ги разтяга. Тия дни ми стържеше и днес свалях какво да видя, това което разтяга ми падна на 3 части. Въпросът ми е как се казва това и лесно ли се сменя да кажем ако намеря от няква морга такова или тук в форума ? Също така ме интересува на задното колело лагера към главината ли е или може да се смени отделно ?
Прилагам 2 снимки да добиете представа.
Благодаря :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: Bmw Compact 318TDS

Мнение от settotuning » 29 Дек 2012, 19:14

Здравите колеги интересува ме информация относно турбината на 318 ТДС . Понеже имам теч на масло от турбината и въпроса ми е дали е нещо сериозно и как може да се оправи . Също така ако може да ми кажете къде има сервизи за турбини в гр.Русе

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Дек 2012, 20:36

~Мишо~ написа:
~Мишо~ написа:Търся една тема... колегата имаше проблем с температурата - променяше се за секунди, мисля че се оказа датчика но ще ми е полезна да я прегледам. Ако някой я знае или пък автора прочете това ще съм благодарен. :yes:

Ако питаш за мойта тема от преди четири години, ето я:
viewtopic.php?f=8&t=110003
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Дек 2012, 21:20

vld написа:
~Мишо~ написа:

Ако питаш за мойта тема от преди четири години, ето я:
viewtopic.php?f=8&t=110003

:ok: Благодаря ти! Точно нея търся, весели празници! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 325iA

Мнение от sieskei » 29 Дек 2012, 23:34

Здравейте, колеги!
Да ви попитам, какви са крушките на пепелниците на централната конзола (е36)?

ПредишнаСледваща

Назад към E36