Загуба на антифриз до определено ниво.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Загуба на антифриз до определено ниво.

Мнение от zafirovp » 19 Дек 2012, 22:32

Здравейте,
от много време ми тече антифриз. Преди течеше от маркуча на радятора. Затегнах го, но теча спря. Сега продължава да си тече, но поради мокрото време ми е много трудно да разбера от къде. Другото интересно нещо е , че тече до определено ниво (3-4 см под маркировката COLD). След това спира и теч няма. Когато е топла няма и налягане. Моля помагайте. :( Мотора е М42.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Re: Загуба на антифриз до определено ниво.

Мнение от don't be » 19 Дек 2012, 23:21

Намери си теча , как да ти помогнем ти сам си казваш името на проблема . Като няма вода , как да има налягане. Маркуча си го затегнал но пак може от него да тече :winky: . Вади се и се реже малко от него да кажем 5-10 мм зависи колко позволява и стягаш на новото място. Ако имаш газова от тройниците много често тече... Капачката ти също може да не държи налягане. Колата загрява ли повече
За милиони-няма закони.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Дек 2012, 23:51

Тоя "феномен" с нивото малко под Cold го има при много колеги, та вече го смятаме за нормално. Друго е вече, ако седи ниско долу в казанчето. Както каза колегата над мен провери все пак капачката, както и възможните съединения. Маркучите трябва да са нормално твърди. Нито на камък, нито прекалено меки (все пак системата работи под налягане).

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Дек 2012, 1:26

От 5 години карам М42 и винаги е падало под чертата и си стой на едно място. С водната помпа и термостата съм сменил капачка, пробки, гарнитурата при термостата, радиатор и маркучи съм свалял няма течове, налягане има и винаги си е било така.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 20 Дек 2012, 1:27

Dirty M5 driveR написа:Тоя "феномен" с нивото малко под Cold го има при много колеги, та вече го смятаме за нормално. Друго е вече, ако седи ниско долу в казанчето. Както каза колегата над мен провери все пак капачката, както и възможните съединения. Маркучите трябва да са нормално твърди. Нито на камък, нито прекалено меки (все пак системата работи под налягане).

Ти нали имаше същия проблем с Е36-цата? Какво се оказа в крайна сметка, че съм забравил. Да не би да не е проблем, ако не грее?
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 36
Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас

Мнение от BMW_M42 » 20 Дек 2012, 1:31

баце тос проблем го имат много е36-ци
последно един приател му стоеше така антифриза от кат я купи колата но с времето си
протече по стабилно че да се види
казанчето на радиатора има тема как се разглобява
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=218858&p=2398115
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Дек 2012, 7:22

Моя проблем беше, че нивото слизаше ниско долу в казанчето и уж там стоеше. И един ден започна да грее леко на място, при каране беше супер. На следващата сутрин долях 1.5л. течност и всичко беше ок. Сменях капачката после и като че ли теча се позабави (даже май почти спря). Така и не се хванаш да търся теч сериозно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 21 Дек 2012, 15:59

Смених маркучите, скобите и капачката. Сега всичко изглежда наред. Само налягането ми се вижда малко. При загрял двигател с отворен термостат, рязко отвивам капачката и нивото се покачва само 2 см, без даже да ми изплиска лицето:).

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Дек 2012, 16:03

b00st написа:От 5 години карам М42 и винаги е падало под чертата и си стой на едно място. С водната помпа и термостата съм сменил капачка, пробки, гарнитурата при термостата, радиатор и маркучи съм свалял няма течове, налягане има и винаги си е било така.

И моя ис беше по същия начин....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 21 Дек 2012, 16:33

Изображение Това го бях писал и в друга тема. Провери маркучи №10 и 11, на мен ми се бяха разхлабили скобите и след едно по-яко каране лятото забелязах, че от там изпускаше съвсем малко, дори мислех че само прави балончета. След 2 дена долях 0.5л антифриз, стегнах скобичките и засега не е мърдала течността :yes: Също налягането беше доста слабо преди да ги притегна, сега си съска нормално, ако пробвам да отворя капачката :)
:bchug:

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 21 Дек 2012, 17:58

И аз карам ис-а така вече 4 години и няма дерт М44 е двигателя, нивото пада ниско долу до "колд" и повече не мърда , но моето налягане си е ок :yes: и аз се бях заел да търся проблема, но като прочетох колко колеги са така и се отказах и нямам ядове, колата нито си грее ,нито нищо... :yes: :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 22 Дек 2012, 11:12

Peturcho_bmw написа:И аз карам ис-а така вече 4 години и няма дерт М44 е двигателя, нивото пада ниско долу до "колд" и повече не мърда , но моето налягане си е ок :yes: и аз се бях заел да търся проблема, но като прочетох колко колеги са така и се отказах и нямам ядове, колата нито си грее ,нито нищо... :yes: :yes:

Мхм, мисли си че не грее... Работи на ръба. Проблема е в казанчето на радиатора по всяка вероятност. Не подлежи на ремонт. Това в случай, че пада, както е описал zafirovp на дъното под колд маркировката. Ако на тебе ти седи "до колд" едва ли е същото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 22 Дек 2012, 14:09

Разликата е, че при мен казанчето е чисто ново, оригинално. Смених го, защото мислих че старото е спукано. Пробвал съм го с 3 вида капачки и пак си пада течноста. Тъкмо мислих, че се е оправило, понеже спре да тече и днес отварям и гледам :( пак същото положение. И аз се отказвам да го търся. Мисля да го закарам в Дару кар. Колко ли ще ми вземат, само за да намерят проблема?

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 22 Дек 2012, 19:17

zafirovp написа:Разликата е, че при мен казанчето е чисто ново, оригинално. Смених го, защото мислих че старото е спукано. Пробвал съм го с 3 вида капачки и пак си пада течноста. Тъкмо мислих, че се е оправило, понеже спре да тече и днес отварям и гледам :( пак същото положение. И аз се отказвам да го търся. Мисля да го закарам в Дару кар. Колко ли ще ми вземат, само за да намерят проблема?

Ако си пригодил външно казанче ОК, ама да сменяш казанче с такова за 20лв и да казваш, че е ОК ме съмнява. Сухо ли е навсякъде около него и под него ? Ако има влага или мокро, запали колата, избърши с парцал и провери дали пак става мокро.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Дек 2012, 21:40

Смяната на казанчето е напълно излишно нещо, тя пластмасата в основата се раздува заедно с тая на казанчето. Общо взето или се сменя целия радиатор заедно с казанчето или не се сменя просто.

Следваща

Назад към E36