Загуба на антифриз до определено ниво.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Загуба на антифриз до определено ниво.
Здравейте,
от много време ми тече антифриз. Преди течеше от маркуча на радятора. Затегнах го, но теча спря. Сега продължава да си тече, но поради мокрото време ми е много трудно да разбера от къде. Другото интересно нещо е , че тече до определено ниво (3-4 см под маркировката COLD). След това спира и теч няма. Когато е топла няма и налягане. Моля помагайте.
Мотора е М42.
от много време ми тече антифриз. Преди течеше от маркуча на радятора. Затегнах го, но теча спря. Сега продължава да си тече, но поради мокрото време ми е много трудно да разбера от къде. Другото интересно нещо е , че тече до определено ниво (3-4 см под маркировката COLD). След това спира и теч няма. Когато е топла няма и налягане. Моля помагайте.

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Re: Загуба на антифриз до определено ниво.
Намери си теча , как да ти помогнем ти сам си казваш името на проблема . Като няма вода , как да има налягане. Маркуча си го затегнал но пак може от него да тече
. Вади се и се реже малко от него да кажем 5-10 мм зависи колко позволява и стягаш на новото място. Ако имаш газова от тройниците много често тече... Капачката ти също може да не държи налягане. Колата загрява ли повече

За милиони-няма закони.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Тоя "феномен" с нивото малко под Cold го има при много колеги, та вече го смятаме за нормално. Друго е вече, ако седи ниско долу в казанчето. Както каза колегата над мен провери все пак капачката, както и възможните съединения. Маркучите трябва да са нормално твърди. Нито на камък, нито прекалено меки (все пак системата работи под налягане).
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
От 5 години карам М42 и винаги е падало под чертата и си стой на едно място. С водната помпа и термостата съм сменил капачка, пробки, гарнитурата при термостата, радиатор и маркучи съм свалял няма течове, налягане има и винаги си е било така.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Dirty M5 driveR написа:Тоя "феномен" с нивото малко под Cold го има при много колеги, та вече го смятаме за нормално. Друго е вече, ако седи ниско долу в казанчето. Както каза колегата над мен провери все пак капачката, както и възможните съединения. Маркучите трябва да са нормално твърди. Нито на камък, нито прекалено меки (все пак системата работи под налягане).
Ти нали имаше същия проблем с Е36-цата? Какво се оказа в крайна сметка, че съм забравил. Да не би да не е проблем, ако не грее?
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
баце тос проблем го имат много е36-ци
последно един приател му стоеше така антифриза от кат я купи колата но с времето си
протече по стабилно че да се види
казанчето на радиатора има тема как се разглобява
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=218858&p=2398115
последно един приател му стоеше така антифриза от кат я купи колата но с времето си
протече по стабилно че да се види
казанчето на радиатора има тема как се разглобява
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=218858&p=2398115
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Моя проблем беше, че нивото слизаше ниско долу в казанчето и уж там стоеше. И един ден започна да грее леко на място, при каране беше супер. На следващата сутрин долях 1.5л. течност и всичко беше ок. Сменях капачката после и като че ли теча се позабави (даже май почти спря). Така и не се хванаш да търся теч сериозно.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Смених маркучите, скобите и капачката. Сега всичко изглежда наред. Само налягането ми се вижда малко. При загрял двигател с отворен термостат, рязко отвивам капачката и нивото се покачва само 2 см, без даже да ми изплиска лицето:).
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
b00st написа:От 5 години карам М42 и винаги е падало под чертата и си стой на едно място. С водната помпа и термостата съм сменил капачка, пробки, гарнитурата при термостата, радиатор и маркучи съм свалял няма течове, налягане има и винаги си е било така.
И моя ис беше по същия начин....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- rhase
- младши ентусиаст
-

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
И аз карам ис-а така вече 4 години и няма дерт М44 е двигателя, нивото пада ниско долу до "колд" и повече не мърда , но моето налягане си е ок
и аз се бях заел да търся проблема, но като прочетох колко колеги са така и се отказах и нямам ядове, колата нито си грее ,нито нищо...

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Peturcho_bmw написа:И аз карам ис-а така вече 4 години и няма дерт М44 е двигателя, нивото пада ниско долу до "колд" и повече не мърда , но моето налягане си е оки аз се бях заел да търся проблема, но като прочетох колко колеги са така и се отказах и нямам ядове, колата нито си грее ,нито нищо...
![]()
Мхм, мисли си че не грее... Работи на ръба. Проблема е в казанчето на радиатора по всяка вероятност. Не подлежи на ремонт. Това в случай, че пада, както е описал zafirovp на дъното под колд маркировката. Ако на тебе ти седи "до колд" едва ли е същото.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Разликата е, че при мен казанчето е чисто ново, оригинално. Смених го, защото мислих че старото е спукано. Пробвал съм го с 3 вида капачки и пак си пада течноста. Тъкмо мислих, че се е оправило, понеже спре да тече и днес отварям и гледам
пак същото положение. И аз се отказвам да го търся. Мисля да го закарам в Дару кар. Колко ли ще ми вземат, само за да намерят проблема?

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
zafirovp написа:Разликата е, че при мен казанчето е чисто ново, оригинално. Смених го, защото мислих че старото е спукано. Пробвал съм го с 3 вида капачки и пак си пада течноста. Тъкмо мислих, че се е оправило, понеже спре да тече и днес отварям и гледампак същото положение. И аз се отказвам да го търся. Мисля да го закарам в Дару кар. Колко ли ще ми вземат, само за да намерят проблема?
Ако си пригодил външно казанче ОК, ама да сменяш казанче с такова за 20лв и да казваш, че е ОК ме съмнява. Сухо ли е навсякъде около него и под него ? Ако има влага или мокро, запали колата, избърши с парцал и провери дали пак става мокро.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Смяната на казанчето е напълно излишно нещо, тя пластмасата в основата се раздува заедно с тая на казанчето. Общо взето или се сменя целия радиатор заедно с казанчето или не се сменя просто.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3