ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
zafirovp написа:Кога е най-подходящия сезон за смяна на чистачки?

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колеги замислям се да си вземам един шестак,обаче до сега не съм имал и не знам всичко за тях.
Ще ходя да гледам една кола,оригинално е 20ска,обаче му е насадена 2.8 я кажете как се разпознават двигателите дали е 2.0/2.5/2.8.
Разликата между М50 и М52 я правя,обаче как да разбера колко кубика е?
Може и на ЛС да ми кажете,благодаря предварително!
Ще ходя да гледам една кола,оригинално е 20ска,обаче му е насадена 2.8 я кажете как се разпознават двигателите дали е 2.0/2.5/2.8.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
...
Последна промяна DanielzZz на 13 Дек 2012, 16:23, променена общо 1 път
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
dicho0o написа:Колеги замислям се да си вземам един шестак,обаче до сега не съм имал и не знам всичко за тях.
Ако е била 20ка ,трябва да е разстъргван и блока от 80 на 84 мм ,съответно тва няма как да го разбереш без да отвориш мотора ,но можеш да свалиш свещите и мериш на ДМТ и на ГМТ кви са разстоянията за да разбереш хода на буталото.. от там на татък смятам ,че вече ще се оправиш

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
dicho0o написа: я кажете как се разпознават двигателите дали е 2.0/2.5/2.8.
Човека пита как да различи стоковите мотори, а вие какво почнахте да му обяснявате

М52Б25 е с зелени дюзи, а М52Б28 е с розови.

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
До колкото разбирам колегата е писал ,че мотора е строукван ,гаранция няма,че дебитомера е 28-цов ,а дюзите спокойно може да са от друг мотор ,различен от БМВ - кво правим тогава? 

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Питах за оригинален мотор,колата е 20-ска след swap е станала 2.8,тоест мотора е сменен,а ако е м52б25?Как може да се разбере?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Aa ,значи грешно съм разбрал ,в такъв случай на колегите принципа е по-добър

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Искаш да кажеш, че имаш съмнения че 2.8цата която ти предлагат всъщност може да е 2.5 ? 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
здравеите колеги да попитам ,става ли салона седалки предни задни от е46 феислифт на е36 и двете са седан ... благодаря предварително 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
dicho0o написа:Питах за оригинален мотор,колата е 20-ска след swap е станала 2.8,тоест мотора е сменен,а ако е м52б25?Как може да се разбере?
По серииния номер на двигателя, който е набит долу на блока, там си пише точно какъв е б25 или б28. Другото е по дюзите ако са розави са от 2,8, ако са зелени са 20кови или 23кови(м52б25), но аз не бих се водил специално по дюзите щото моята м52б25 е оборудвана с 28цови дюзи и комп

Дебитомерите на м52б25 и б28 са еднакви.
Друг е въпросът, че ако знаеш какво правиш тоя б25 може да разплаче стокови 28ци лошо

Последна промяна maxpower на 13 Дек 2012, 21:21, променена общо 1 път
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
maxpower написа:dicho0o написа:Питах за оригинален мотор,колата е 20-ска след swap е станала 2.8,тоест мотора е сменен,а ако е м52б25?Как може да се разбере?
По серииния номер на двигателя, който е набит долу на блока, там си пише точно какъв е б25 или б28. Другото е по дюзите ако са розави са от 2,8, ако са зелени са 20кови или 23кови(м52б25), но аз не бих се водил специално по дюзите щото моята м52б25 е оборудвана с 28цови дюзи и комп
Друг е въпросът, че ако знаеш какво правиш тоя б25 може да разплаче доста стокови 28ци
И аз мисля че дюзите не са критерии,аз също не съм с оригинални на ИС-а,но това е друга тема.
Насочете ме къде е номера на шестака и лесно ли се вижда?Къде мога да го проверя?Дебитомера къде пак мога да го проверя?Един пич ми каза че на 20-ска е малък дебитомера,а на 28-ца е голям,но не съм ги виждал,за да направя разлика...

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Значи разликата в дебитомерите е огромна, големите на м52б25 и б28 (да с еднакви дебитомера са) са значително по големи от 20ковия. Колко е точно не мога да ти кажа
, но ако отвориш каталога на JR или КN и видиш какви конуси се предлагат на 20ка и 28ца лесно ще разбереш какъв е диаметъра на входа на дебитомера. След малко ще проверя и ще ти кажа точно колко бяха, че не помня
Номера е от лявата страна на блока в долния край точно до картера по средата на дължината на блока, няма как да го пропуснеш. Вижда се хубаво номера от долу, отгоре трябва да си снайперист да можеш да го прочетеш.

Номера е от лявата страна на блока в долния край точно до картера по средата на дължината на блока, няма как да го пропуснеш. Вижда се хубаво номера от долу, отгоре трябва да си снайперист да можеш да го прочетеш.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Задължително метода с мерене на ДМТ и ГМТ, повечето други неща се сменят лесно и евтино с други, с цел заблуда.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Изходящите колектори на S50 по-дълги ли бяха от на M50B25 или по-къси ?